یک دانشجوی دکتری پژوهشگاه شاخصپژوه اصفهان از برخورد حذفی و غیرقانونی وزارت علوم با پژوهشگاه و بلاتکلیف رها کردن دانشجویان و کارکنان آن انتقاد کرد و گفت: وزارت علوم تنها زندگی تحصیلی ما را به بازی نگرفته بلکه زندگی شخصی ما را هم نابود میکند.
یک دانشجوی دکتری پژوهشگاه شاخص پژوه اصفهان در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: من از دانشجویانی هستم که در بهمن ماه سال 92 و در زمان استقرار وزارت علوم همین دولت جذب شده ام در زمان جذب ما اعلام شد که دانشگاه اصفهان به صورت مصاحبه ای دانشجو می پذیرد که بنده شرط استعداد درخشان را هم داشتم در آن زمان مطرح شد که دانشگاه هم به صورت آموزشی و هم به صورت پژوهشی دانشجوی دکتری جذب می کند پس از مراجعه به دانشگاه و انجام مصاحبه وارد مرحله آزمون شدیم و با دادن دو آزمون ورودی به عنوان دانشجوی پژوهش محور به پژوهشگاه شاخص پژوه معرفی شدیم.
این دانشجوی دکتری افزود آن زمان برای مطمئن شدن از معتبر بودن پژوهشگاه شاخص پژوه نزد وزارت علوم به سایت وزارت علوم مراجعه کردم و آن را به عنوان اولین پژوهشگاه خصوصی کشور و مورد تایید وزارت علوم در سایت وزارت علوم مشاهده کردم، بعد از آن چند بار با وزارت علوم تماس تلفنی گرفتم و از معتبر بودن پژوهشگاه مطمئن شدم اما چون هرگز فکر نمی کردم روزی پژوهشگاه توسط خود وزارت علوم منحل اعلام شود هیچ مدرک کتبی از وزارت علوم مطالبه نکردم. بهمن ماه سال 92 کلاس های درس ما شروع شد و برای ما کارت دانشجویی با آرم وزارت علوم صادر گردید. دانشجویانی همچون من به علت معتبر بودن و بهترین و اولین بودن پژوهشگاه شاخص پژوه به عنوان پژوهشگاه خصوصی کشور وارد آن شدیم.
وی عنوان کرد متاسفانه با عوض شدن ریاست دانشگاه اصفهان و آمدن دکتر طالبی کم کم از سال 93 مشکلاتی برای پژوهشگاه و دانشجویان آن شروع شد. تابستان سال 93 وزارت علوم اعلام کرد که مدارک از جمله مدرک تحصیلی کارشناسی و ارشد و غیره را به فلان مسئول در دانشگاه اصفهان تحویل دهید، این در حالی بود که مصاحبه و دو مرحله آزمون را سال گذشته گذرانده بودیم و پورپزال پایان نامه خود را هم دفاع کرده بودیم.
دانشجوی دکتری شاخص پژوه تاکید کرد این مشکل سازی ها در حالی بود که پژوهشگاه شاخص پژوه را یکی از سخت گیرترین واحدهای آموزشی پژوهشی کشور برای جذب دانشجو دیده ام. در سال 93 دکتر محمودزاده مسئول پژوهشگاه از دیوان عدالت اداری حکم فعالیت قانونی پژوهشگاه را دریافت کرد اما پس از آن دانشگاه اصفهان و وزارت علوم دست از سنگ اندازی خود برنداشتند و آخر 93 اعلام کردند که پژوهشگاه نباید دانشجو بگیرد که در سال 94 پژوهشگاه از دیوان عدالت اداری حکم قانون ادامه فعالیت را دریافت می کند. اما در اسفند ماه 95 به طور ناگهانی انحلال پژوهشگاه توسط وزارت علوم در رسانه ها اعلام شد.
وی در ادامه اظهار داشت من هم اکنون از پایان نامه ام دفاع کرده ام و حتی امور مربوط به تسویه را هم انجام داده ام و تنها منتظر مدرکم هستم، اما هر بار که برای دریافت مدرک به وزارت علوم مراجعه کرده ام وعده فردا و پس فردا به من داده اند.
این دانشجو افزود اگر از نظر وزارت علوم، پژوهشگاه مشکلی دارد چرا برای حل مشکل اقدام نمی کنند و دست به انحلال پژوهشگاه و سرگردانی دانشجویان آن می زنند؟ دفعات متعددی به وزارت علوم مراجعه کرده ایم اما هیچ پاسخی دریافت نکرده ایم. تا اینکه در اردیبهشت ماه امسال وزارت علوم اعلام کرد که دوباره مدارک تان را به غیرانتفاعی شیخ بهایی به عنوان کفیل وزارت علوم تحویل دهید. این در حالی است که پژوهشگاه شاخص پژوه در دانشگاه اصفهان احداث شده است و قرارداد مشترک 30 ساله با دانشگاه اصفهان دارد نه غیرانتفاعی شیخ بهایی. از این رو مطمئن شدیم که وزارت علوم به دنبال خریدن وقت برای گذراندن مسئله انتخابات 96 است. قرار شد تا 18 خرداد ماه در مورد وضعیت دانشجویان اظهار نظر شود که هیچ اعلام وضعیتی نشد و مراجعات متعدد به وزارت علوم بی پاسخ گذاشته شد و دانشجویان مجبور به تجمع در مقابل وزارت علوم شدند در این اوضاع وزارت علوم به جای پاسخگویی با نیروهای امنیتی و اسلحه مقابل دانشجویان ایستاد و حتی اجازه خوردن آب و یا استفاده از سرویس های بهداشتی را به دانشجویان ندادند. اگر من دانشجو مشکلاتم را به وزارت علوم نگویم پس باید با چه کسی در میان بگذارم؟ مگر دوره رضاخان است که با زور اسلحه افراد را خفه کنند؟ ما برای اجرای قانون انقلاب کردیم آیا مسئولان وزارت علوم برای خود شأن پاسخگویی قائل هستند؟
وی در مورد پاسخگویی مسئولان به دانشجویان تجمع کننده گفت: عبدالحسین فریدون مشاور وزیر علوم در زمان تجمع دانشجویان در مقابل وزارت علوم گفت آزمون دوباره و حرف شریعتی نیاسر قانونی نیست و همان زمان شریعتی نیاسر تنها اعلام کرد که به جای آزمون برای جذب دوباره کار دیگری می کنند. اما این حرف خود را با اطلاعیه یک مردادماه زیر پا گذاشت و معلوم شد که در آن زمان تنها می خواسته که دانشجویان از مقابل وزارت علوم متفرق بشوند و برای خود زمان بخرد. پس از آن مجددا زمان تحویل مدارک به شیخ بهایی را تا آخر تیر ماه تمدید کردند. سپس در روز یک مرداد در اطلاعیه ای وزارت علوم اعلام کرد که باید دانشجویان شاخص پژوه وارد فرآیند جذب مجدد شوند سوال این است که آیا همه مدارک را یک شبه بررسی کردند؟ اگر فکر می کنند که پژوهشگاه مشکل قانونی دارد باید به صورت قانونی مشکل را حل کنند نه با انحلال و مخاطره آفرینی.
این دانشجوی خانم در پایان گفت: هم اکنون بنده به عنوان یک خانم متاهل مشکلات زیادی پیدا کرده ام و مسئله انحلال پژوهشگاه محل تحصیلم را با همسرم در میان نگذاشته ام چون که می دانم واکنش خوبی نسبت به این قضیه نخواهد داشت و حتی می ترسم به خاطر این مسئله کارمان به جدایی بکشد. بنده چند سال عمر خود را برای تحصیل گذاشتم و از زندگی و بچه و همسر خود برای ادامه تحصیلم زده ام، نزدیک 30 میلیون تومان هم در رفت و آمدها به اصفهان و امور تحصیلی ام هزینه مالی کرده ام. چگونه امروز بعد از چهار سال به جای نشان دادن مدرک به همسرم بگویم که چهار سال تحصیلم بدون نتیجه باقی مانده است؟ آیا ریاست دانشگاه اصفهان و آقای شریعتی نیاسر می توانند در پیشگاه خدا پاسخگو باشند؟ بعد از این همه مراحل سخت تحصیلی در شاخص پژوه دوباره وارد فرآیند جذب شوم؟ کجا بروم تحصیل کنم؟ چه تضمینی وجود دارد که دوباره بعد از چهار سال وزارت علوم مثل امروز زیر مصوبات خود نزند؟