معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه لرستان گفت: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه، از نظر رشد و توسعه تجهیزات، در فهرست ۱۰ آزمایشگاه برتر دانشگاهی کشور قرار دارد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه لرستان گفت: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه، از نظر رشد و توسعه تجهیزات، در فهرست 10 آزمایشگاه برتر دانشگاهی کشور قرار دارد.
محمد فیضیان تشریح کرد: تا کنون نزدیک به ده میلیارد تومان تجهیزات آزمایشگاهی برای آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان (آزمایشگاههای شماره یک و دو) خریداری شده است.
وی بیان کرد: پژوهانه استادان دانشگاه از 150 به 300 هزار تومان افزایش یافته است.
او توضیح داد: کمک هزینههای رسالههای مقطع دکترا و پایاننامههای مقطع ارشد نیز دو برابر شده است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه لرستان توضیح داد: فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی و دانشجویان نیز منظم شده است در حالی که قبلاً منظم نبود.
فیضیان ادامه داد: از سال 92 تاکنون تعداد مقالات پژوهشی دانشگاه لرستان دو برابر شده است».
وی افزود: آییننامه پژوهشی امتیازات اصلاح شد و پایههای استحقاقی و تشویقی براساس فعالیتهای پژوهشی اعطاء میشود.
فیضیان اظهار داشت: از دیگر اقدامات انجام شده راهاندازی مرکز آپاست که برای امنیت شبکه فعالیت میکند و در استان لرستان در بین ادارات، این مرکز، بینظیر است.
وی گفت: این مرکز نوعی قرارگاه سایبری در لرستان است و فعالیتهای آموزشی و پژوهی حوزه امنیت شبکه نیز در آن انجام میشود.
معاون پژوهشی دانشگاه لرستان تشریح کرد: مراکز رشد واحدهای فناور راهاندازی شده است که حلقه مفقودهی بین دانشگاه و صنعت بود.
فیضیان تصریح کرد: اعضای هیئت علمی و دانشجویانی که در عرصه نرمافزار دارای ایدههای نو هستند از خدمات و کمکهای این مراکز استفاده میکنند.
وی خبر داد: در این مراکز نرمافزارهای کاربردی تهیه شده و به فروش میرسند که میتواند در حوزه نرمافزار، اشتغالزا هم باشد.
او توضیح داد: قبلاً کتابخانه مرکزی نداشتیم و کتابخانهها به صورت پراکنده در دانشکدهها بودند در حالی که الان کتابخانه مرکزی و متمرکز داریم.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه لرستان بیان کرد: با خرید نرمافزارهای الکترونیکی هماینک صدها کتاب الکترونیکی، آماده استفاده است.
فیضیان افزود: با نصب نرمافزارهای پیشرفته، امکان دسترسی به مجلات علمی، پژوهشی به صورت الکترونیکی فراهم شده است.
وی گفت: پهنای باند اینترنت از 34 مگابیت به 155 مگابیت افزایش یافته است که تأثیر مهمی در افزایش استفاده از نرمافزارهای الکترونیکی داشته است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه لرستان تأکید کرد: رویکرد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حرکت دادن دانشگاهها به سوی دانشگاههای نسل سوم است که مهمترین ویژگی آنها، مهارتآفرینی است.
فیضیان ادامه داد: ایجاد ایستگاه تحقیقات گیاهان دارویی و گیاهان مرتعایی در دانشکده کشاورزی که مکمل آزمایشگاه مرکزی شماره دو است به منظور حفظ بانک ژن در استان و خارج استان و این اقدام به مثابه حفظ ژنتیکی گیاهان است که دچار عدم جانوران متنوع حیات وحش نباشیم.
وی توضیح داد: همچنین آزمایشگاه کشت بافت که میتواند در راستای حفظ گونههای گیاهان مختلف مثل بلوط و غیره استفاده شود و پیگیری برای راهاندازی کامل مرکز تحقیقات بلوط هم از اقدامات انجام شده است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه لرستان اظهار داشت: یکی دیگر از فعالیتها، پیگیری مرکز شتابدهنده است که تفاهمنامهای بین دانشگاه، استانداری و سازمان ارتباطات کشور منعقد شده؛ دانشگاه، تعهدات خود را بهصورت کامل انجام داده و منتظر تعهدات طرفین تفاهمنامه هستیم.