کد خبر:۶۲۳۹۱۰
مفرد خبر داد

۱۲۰۰ گروه جهادی در تابستان به مناطق محروم اعزام می‌شوند

مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی کشور گفت: ۱۲۰۰ گروه جهادی در فصل تابستان به مناطق محروم اعزام می‌شوند
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو صادق مفرد مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی امروز در نشست خبری مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج مستضعفین کشور که در محل سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد گفت: در فصل تابستان امسال ۱۲۰۰ گروه جهادی به مناطق محروم اعزام می‌شوند که از ۳۹ هزار نفر دانشجو در این گروه‌ها سازماندهی شده اند.

وی با بیان اینکه در تمام دانشگاه‌های اصلی کشور گروه‌های جهادی تشکیل شده اند و در برخی از این دانشگاه‌ها نیز تا سه گروه جهادی فعالیت می‌کند افزود: ۴۵ درصد از دانشجویان جهادی دانشجویان دختر هستند که تعدادشان افزایش یافته است.

مفرد با اشاره به اینکه ۹ درصد از جمعیت گروه‌های جهادی در استان‌های دیگر و ۹۱ درصد نیز در استان‌های خود اردوهای جهادی را برگزار می‌کنند تصریح کرد: اردوهای جهادی استان خوزستان با وجود گرمای این استان در حال برگزاری هستند به گونه‌ای که دانشجویان در طول روز کارهای فرهنگی و آموزشی می‌کنند و شب‌ها نیز زیر نور پروژکتور کارهای عمرانی را انجام می‌دهند در واقع گرما نیز نتوانسته مانع فعالیت دانشجویان جهادی شود.

مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه بخشی از دانشجویان جهادی در استان‌های سیل زده و زلزله زده مانند استان‌های خراسان شمالی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، فارس و کرمان فعالیت‌های جهادی برگزار کرده اند تصریح کرد: در برخی استان‌ها اردوگاه جهادی تشکیل شده و اردو‌ها به صورت تجمیعی برگزار می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه پس از گذشت دو دهه از عمر اردوهای جهادی این اردو‌ها از حیث کیفی وضعیت خوبی دارند تصریح کرد: یکی از اهداف ما کیفیت بخشی به اردوهای جهادی است که در این راستا کارگروه‌های تخصصی برای پشتیبانی فکری و محتوایی تشکیل شده است.

مفرد با بیان اینکه معیشت و مسائل اجتماعی که به عنوان دو دغدغه مردم مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار گرفته اند تصریح کرد: در همین راستا گروه‌های جهادی بر روی این مسائل متمرکز شده اند و تلاش ما این است که کارهای جدی تری را در حوزه اجتماعی و اقتصادی انجام دهیم. 

مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه پیگیریم تا گروه‌های جهادی متولی یک منطقه شوند و طی دو تا سه سال در راستای مشکلات آن منطقه تلاش کنند تصریح کرد: مجموعه پژوهشی نیز در این معاونت ایجاد شده که یکی از اهداف آن تهیه مدل توسعه روستایی براساس توانمندی هر یک از روستا‌ها است. 

وی با اشاره به اینکه این مجموعه پژوهشی براساس توانمندی روستا‌ها و با حمایت دستگاه‌ها اقدام به برنامه ریزی می‌کند تصریح کرد: برای پیشبرد اهداف این مجموعه با تمام دستگاه هایی که متولی محرومیت زدایی هستند چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی رایزنی کرده ایم.

مفرد در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به تشکیل قرارگاه جواد الائمه برای ارائه خدمات شهری و مناطق دارای آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و افزود: بحث حاشیه نشینی و آسیب‌های جتماعی موضوعی است که در کل کشور وجود دارد، اما در گام نخست ایجاد شبکه خدمت رسانی به این مناطق در هشت استان کلید خورده است.

مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی گفت: در حال حاضر ۳۹ هزار دانشجو در گروه‌های جهادی در مناطق محروم و دورافتاده کشور فعالیت می‌کنند که با توسعه فعالیت‌های قرارگاه جواد الائمه و خدمات رسانی در مناطق حاشیه شهر‌ها مسلما تعداد دانشجویان جهادی نیز بیشتر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۹۳ آسیب اجتماعی در سطح کشور وجود دارد که ۹ آسیب امنیتی شده تصریح کرد: دانشجویان نمی‌توانند در زمینه تمام آسیب‌های اجتماعی فعالیت کنند، اما در حال حاضر این آسیب‌ها در حال ارزیابی هستند به عنوان نمونه یکی از زمینه‌های مناسبی که دانشجویان می‌توانند به آن بپردازند در حوزه کودکان کار و زمان سرپرست خانوار است.

مفرد گفت: بخشی از توان گروه‌های جهادی بر شناسایی عوامل محرومیت زا در کشور گذاشته شده است در واقع ما نمی‌توانیم از یک طرف محرومیت زدایی کنیم، اما از طرف دیگر بدون شناخت از عوامل محرومیت زا شاهد افزایش شیب محرومیت زایی در کشور باشیم در هر حال ما مراقبیم که چه سیاست هایی در حوزه‌های مختلف موجب ایجاد محرومیت زایی می‌شود.

مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی با اشاره به اینکه در عرصه‌های سلامت و کشاورزی شناسایی عوامل محرومیت زا با استفاده از بررسی اسناد و شناسایی موانع در حال بررسی هستیم افزود: پس از شناسایی این عوامل دانشجویان به امر مطالبه گری می‌پردازند واقعیت این است که ما نمی‌خواهیم به محرومیت زدایی بپردازیم و بعد از عوامل ایجاد محرومیت غافل شویم. 

وی به یکی از اقدامات موثر دانشجویان جهادی اشاره کرد و افزود: گروه‌های جهادی دانشگاه امیرکبیر منطقه‌ای را که قابلیت تولید برق با استفاده از توربین‌های بادی را داشته شناسایی کرده اند و دانشگاه امیرکبیر نیز مطالعه اجرای این طرح را به عهده گرفته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار