به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد روشن، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم امروز در چهارمین همایش مدیران حقوق دانشگاههای کشور که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با یادآوری این نکته که ظرفیت دانشگاهها در قانون ششم توسعه دیده شده است، گفت: قانون ششم توسعه در خصوص دانشگاهها در حوزه تولید علمی و مقابله با آثار تقلبی علمی مفید خواهد بود.
وی افزود: لایحه مقابله با تقلب در آثار علمی کشور در مجلس به تصویب رسیده و برای تایید به شورای نگهبان فرستاده شده است.
روشن در ادامه سخنان خود با یادآوری این مطلب که نهضت مستندسازی اموال غیر منقول دانشگاهها خوشبختانه وضعیت خوبی پیدا کرده است؛ اما هنوز 36 درصد اموال غیر منقول آنها مستند سازی نشده اند، بیان کرد: در خصوص کاهش مالیات حقالتدریسی استادان نیز تصمیماتی اتخاذ کردهایم.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم خاطرنشان کرد: با تشکیل هیات تجدید نظر بر اساس ماده 630 دانشگاهها اکنون شاهدیم که دبیرخانه این هیات کارهای خوبی انجام داده است و تمام تلاش ما در این دبیرخانه احیای حقوق مردم است.
وی بر تشکیل دفاتر حقوقی به اقتضاء و فراخور دانشگاهها کشور تاکید و تصریح کرد: امید که با تاسیس دفاتر حقوقی در دانشگاهها بتوانیم پیشنهادهای مطرح شده در کمیسیون های دائمی را بررسی کنیم تا پس از بررسی و مطابقت آن با شرع و قانون اساسی برای تایید به وزارتخانه ارسال شود.
روشن در ضمن سخنان خود به این که روسای دانشگاهها می توانند در کسب رای اعتماد وزرای دولت نیز نقش آفرین باشند، اشاره و خاطرنشان کرد: بنابراین نباید نسبت به هیچ لایحه مجلس احساس بیتفاوتی کنید چه بسا که بتوانید با توجه به لوایح مجلس برای کشور ظرفیت سازی کنید.
وی در خصوص میزان تاثیرگذاری اساتید دانشگاه بر مجلس گفت: به عنوان مثال در موضوع اخذ رای اعتماد مجلس به سه وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری، تشکیل ستادهایی که در آن از استادان بهره گیری شده بود بسیار تاثیر گذار و نتیجه بخش بود.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم در پایان سخنان خود بیان کرد: از طرف دیگر وقتی در باره یکی از لوایح، روسای دانشگاهها با نمایندگان صحبت نمودند موجب رای 83 درصدی نمایندگان به آن لایحه شد و در زمینه استیضاح آقای آخوندی نیز استادان و روسای دانشگاهها به کمک دولت آمده و مانع از انجام این کار شدند.