آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۴۵۱۱
گزارش/

محرومیت بوشهر بعد از آلودگی و بی‌آبی، نصیب دانشجویان شد/ در خوابگاه‌های بوشهر چه می‌گذرد؟

جوانان جنوبی این روز‌ها آستانه تحملشان را برای بازگو کردن داشتن حداقل‌هایی که حق آنهاست پایین آورده‌اند. شاید در وهله اول باور پذیر نباشد، اما آن‌ها خوابگاهی در حد استانداردهای مطلوب ندارند!
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- زینب امیدی، «بچه‌های جنوب هوا ندارند، اما هوای همه را دارند» این جمله‌ای است که ذهن هر مخاطبی را به یاد محرومیت‌های مناطق جنوبی کشور و ایضا مشکلات حل نشده آن با وجود گذشت سی اندی سال از جنگ تحمیلی می‌اندازد. آن‌ها همیشه راضی بودند و قانع؛ حتی وقتی آب نبود، برق نبود و حتی هوا... در کنار همه محرومیت‌ها و نداشتن‌ها اما، جوانان جنوبی این روز‌ها آستانه تحملشان را برای بازگو کردن داشتن حداقل‌هایی که حق آنهاست پایین آورده‌اند. شاید در وهله اول باور پذیر نباشد، اما آن‌ها خوابگاهی در حد استانداردهای مطلوب ندارند!

ماجرای خوابگاه‌ دانشجویان بوشهری چیست؟
گفتن این سخن که مشکل خوابگاه‌ها اعم از مجردی و متاهلی برای همه دانشجویان این مرز و بوم واژه غریبی نیست بدیهی است، اما شاید این مشکل در جنوب کشور کمتر واکاوی شده باشد. استان بوشهر طبق گفته دانشجویان آن با معضل جدی کمبود خوابگاه مواجه است. این استان حتی برای تامین امکانات خوابگاهی دانشگاه‌های دولتی خود نیز وامانده است. بوشهر استانی است که از مشکل کمبود آب رنج می‌برد و این مشکل به شکل حاد تری به خوابگاه‌ها راه پیدا کرده است، گاهی اوقات به علت مشکلات عدیده برق، بی برقی بر خوابگاه‌ها حاکم می‌شود که تحمل فضا را برای دانشجویان سخت می‌کند.

بسیاری از دانشجویان علی رغم اینکه در ضوابط خوابگاهی مشمول اخذ خوابگاه نمی‌شوند، اما به دلیل مسافت طولانی و نیز نبود امکانات حمل و نقل توان رفت و آمد را برای دانشگاه ندارند که این مسئله موجب تقاضا برای دریافت خوابگاه در بوشهر شده است؛ اما عمق فاجعه آنجاست که می‌فهمیم در این استان ساختمانی که مشخصا کاربری خوابگاه داشته باشد اصلا وجود ندارد.

معضل خوابگاه‌ها در بوشهر بحرانی است
محمد زبیری مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در این خصوص به خبرنگار ما می‌گوید: خوابگاه هایی در بوشهر وجود دارند که از ساده‌ترین امکانات نظیر سالن مطالعه، نمازخانه و حتی کتابخانه بی بهره اند و ابتدایی‌ترین امکانات آن نظیر سرویس بهداشتی مدام دچار مشکل می‌شود. همچنین به دلیل اینکه دانشگاه خوابگاه‌ها را رهن می‌کند، تاکنون بار‌ها پیش آمده که دانشجویان را در وسط ترم از خوابگاه جابجا میکرده و محل خوابگاه را تغییر می‌دانند.

وی معضل شلوغی و استفاده بیش از ظرفیت را از دیگر مسائل مربوط به خوابگاه‌ها دانست و تاکید کرد: در ساختمانی با زیر بنای ۱۲۰ متر تعداد زیادی دانشجو را اسکان داده اند که این کار مبتنی بر ضوابط نیست. دانشگاه علوم پزشکی زمین خالی دارد، اما اقدامی برای ساخت خوابگاه انجام نمی‌دهد و برای این کار مسئولین به دنبال خیر می‌گردند. علی رغم اینکه هیچ خوابگاه خود گردانی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیست، اما مسئولین دانشگاه، دانشجویان را به این خوابگاه‌ها برای اسکان معرفی می‌کنند.
 
بعد از ریزگرد، آلودگی و بی آبی این بار نوبت دانشجویان است/در خوابگاه‌های بوشهر چه می‌گذرد؟ 

در همین راستا برای بررسی بیشتر اوضاع دانشجویان بوشهری با عبدالمجید مصلح رئیس دانشگاه خلیج فارس تماس گرفتیم.

خوابگاه خودگران استاندارد در استان نداریم! / اقای استاندار الوعده وفا
وی در خصوص مشکلات خوابگاه‌های دانشگاه خلیج فارس می‌گوید: یکی از معضلات مهم ما خوابگاه‌ها هستند که برای رفع آن دست به دامن خیرین، ارگان‌ها و نهاد‌های مختلف شده ایم. بنیاد ۱۵ خرداد به عنوان یکی از این خیرین ساخت مجموعه خوابگاهی را برای این دانشگاه عهده دار شده است و بنا بود آن را در مهر ماه همین سال به ما و دانشگاه علوم پزشکی واگذار کند، اما با توجه به پیشرفت کار تا سال آینده هم این خوابگاه آماده واگذاری به دانشجویان نمی‌شود.

رئیس دانشگاه خلیج فارس تصریح کرد: خوابگاه‌های خود گردان به واسطه اینکه ملک‌های مسکونی معمولی اند، استاندارد‌های لازم را ندارند و خیلی مناسب نیستند. همچنین به لحاظ مقیاس هم بسیار کوچک و نامناسب برای اسکان دانشجویان هستند.

وی افزود: دانشگاه خلیج فارس مجبور است از خوابگاه‌های خود گردان استفاده کند و ما پیگیر ساخت پردیس خوابگاهی که آقای استاندار قولش را داده بودند هستیم، اما متاسفانه هنوز و پس از یکسال زمین آن را اختصاص نداده‌اند.

آب، برق، بهداشت، اینترنت و مشکلات متعدد دیگر
ساخت خوابگاه و برطرف شدن مشکلات آن در حد قول و قرارهای سازمانی و ارگانی مانده است و دانشجویان همچنان از وضعیت موجود رنج می‌برند. به گفته دانشجویان بوشهری مشکلات خوابگاهی در بوشهر به دو بخش مشکلات زمستانه و تابستانه تقسیم می‌شود چرا که آن‌ها در هر فصل با مصائب خاص خود روبرو می‌شوند.

رضا درویش نژاد، دانشجوی ساکن خوابگاه امام خمینی (ره) بوشهر در این خصوص می‌گوید: کمبود آب و عدم تمهید تصمیم مناسب در این حوزه، بزرگترین مشکل فعلی خوابگاه‌ها محسوب می‌شود به طوری که چندین بار تانکر مخزن آب خوابگاه ما توسط آتش نشانی پر شده است.
 
بعد از ریزگرد، آلودگی و بی آبی این بار نوبت دانشجویان است/در خوابگاه‌های بوشهر چه می‌گذرد؟ 

وی تاکید کرد: امسال به علت مشکلات خوابگاهی، دانشگاه فرهنگیان بوشهر از ارائه ترم تابستان صرف نظر کرد که این کار موجب نارضایتی دانشجویان شد. دانشگاه فرهنگیان هیچ نظارتی بر خوابگاه‌ها ندارد و ما به لحاظ مسائل بهداشتی در مضیغه‌ایم، لازم به ذکر است که علاوه بر مشکلات گفته شده، مشکل کمبود فضا هم اضافه شده است. همچنین در زمستان‌ها هم شوفاژ‌ها به شکل دکوری کار می‌کنند چرا که موتور خانه آن‌ها قدیمی است و کار نمی‌کند.

سال گذشته بود که ریاضی، معاون دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان اعلام کرد؛ ۶۳ دانشگاه ما مرکز بهداشت ندارد و این در حالی است که ۱۳۰ دانشگاه دولتی فعال داریم. متاسفانه در بخشی از دانشگاه‌ها حتی یک دفتر بهداشتی فعال هم وجود ندارد. وضعیت موجود نشان دهنده چیزی جز بی اهمیتی مسئولین به این امر مهم نیست.

پیگیر طرح ساخت پردیس خوابگاهی هستیم
اسماعیل روحانی معاون سیاسی امنیتی فرمانداری بوشهر با اشاره به تعطیلی یک واحد خوابگاه خود گردان به خبرنگار ما گفته بود: هفته گذشته مقرر شد یک واحد خوابگاهی خودگردان که به علت سوء مدیریت توان خدمات دهی به دانشجویان را نداشت تعطیل شود، این در حالی بود که دو سال پیاپی به مدیر این خوابگاه تذکرات لازم داده شده بود.
اکنون در بوشهر معضل کمبود خوابگاه وجود داد که برای رفع آن خوابگاه‌های خود گردان وارد عرصه شده اند، اما این خوابگاه‌ها استاندارد نیستند و همواره شاهد مسائل و مشکلات بهداشتی، عبور و مرور و عدم توجه به رفاه دانشجویان از سوی این خوابگاه‌ها هستیم.

وی تصریح کرد: ما آماده همکاری و پذیرش خوابگاه‌های خود گردان، به علت کمبود خوابگاه در بوشهر هستیم، اما بایستی در این خوابگاه‌ها خدمات به دانشجویان در سطح مطلوبی ارائه شود. آقای استاندار سال گذشته پیگیر این مسئله شد و دستور داد طرحی در خصوص ساخت پردیس خوابگاهی در این استان ارائه و دنبال شود که اکنون این طرح داده شده و در حال پیگیری آن هستیم.

خبرگزاری دانشجو بار‌ها و بار‌ها مشکلات خوابگاهی دانشجویان را در استان‌های مختلف مورد بررسی قرار داده است، اما چیزی که واضح و مبرهن است وعده هایی است که در حد شعار باقی مانده اند.
 
بعد از ریزگرد، آلودگی و بی آبی این بار نوبت دانشجویان است/در خوابگاه‌های بوشهر چه می‌گذرد؟ 

برای اطلاع از حواشی خوابگاه‌های دانشجویی در سال گذشته می‌توانید به گزارش «شادی»؛ مهمان ویژه فقط و فقط «یک هفته» خوابگاه‌های دانشجویی/ مشکلاتی که تن‌ها چند روز دیده می‌شوند! و گزارش مرثیه‌ای برای خوابگاه‌های متاهلی/ افسانه ناکامی! مراجعه کنید.

سرنوشت نامعلوم چیزی به اسم خوابگاه دانشجویی
در آخر باید گفت: خوابگاه‌های دانشجویی مکان هایی هستند که همه رقم دانشجویی را با هر فرهنگ و گویش و اخلاقی در خود جای می‌دهند و گاهی می‌شوند یک چهاردیواری کوچک برای دو دانشجو که تازه به هم رسیدند و می‌خواهند هم درس بخوانند و هم زندگی کنند. گاهی می‌شوند سقفی برای دانشجویانی که می‌خواهند زیر آن تحصیل کنند و دانش آموخته برای رفاه و پیشرفت جامعه خود بیرون بیایند.

این دانشجویان دارای جایگاه هستند و احترام و ارزش نهادن به آن‌ها مساوی با ارزش گذاری برای آینده کشور است. خوابگاه‌های دانشجویی، جامعه مینیمال شده ایران هستند که به جوانانش هم زیستی و زندگی دسته جمعی را می‌آموزند. پتانسیل خوابگاه‌های دانشجویی کم از تشکل‌های دانشجویی درون دانشگاه ندارد؛ اما باید پرسید بازخورد وضعیت خوابگاه‌ها نشان از استفاده حداکثری این پتانسیل دارد یا خیر؟
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار