معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تعداد کم اعضای هیئت علمی دندان پزشکی گفت: با این وجود دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حمایت رئیس دانشگاه مجوز جذب ۱۰۰ عضو هیأت علمی از هیأت امنا را اخذ کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد،دارابی امروز در اجلاس روسای دانشکده های دندانپزشکی سراسر کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در هتل پارس این شهر برگزار شد، وزرات بهداشت در دولت یازدهم را یکی از موفقترین، پرکارترین و موثرترین وزارتخانهها دانست و گفت: بی شک این موفقیت وزارت بهداشت حاصل همکاری تمام کسانی است که در این وزارتخانه مشغول به کار هستند و امیدواریم این موفقیت نیز در دولت دوازدهم ادامه یابد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به این نکته که دندان پزشکی یکی از رشته هایی است که کیفیت را فدای کمیت نکرده است و کمتر آسیب آموزشی در آن وجود داشته است، افزود: این رشته با وجود تلاطم های دیگر رشته های پزشکی در این چند دهه اخیر به دلیل عقلانیت حاکم بر آن کمتر آسیب آموزشی دیده است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در راستای برنامه چهارم طرح تحول سلامت، تحول و نوآوری در نظام آموزشی حوزه سلامت، مهم است، خاطرنشان کرد: وزیر بهداشت نیز بر بازرنگری برنامههای آموزشی وکوریکولوم رشتههای پزشکی و حرف پزشکی تاکید دارد به این دلیل که کوریکولوم رشته پزشکی عمومی تصویب شده و به زودی اجرایی میشود.
دارابی ضمن اشاره به اینکه ، تصویب کوریکولوم رشته پزشکی عمومی در حالی صورت گرفت که ۳۵ سال است جز در رشته دندان پزشکی تغییری درکوریکولوم آموزشی دیگر رشته داده نشده اس، تصریح کرد: علاوه بر تصویب کوریکولوم پزشکی عمومی هفته گذشته در شورای عالی برنامه ریزی، بازنگری در کوریکولوم دندانپزشک تصویب شد و این میتواند جزء موفقیت هایی این دبیر خانه با همکاری دانشکده های دندان پزشکی کشور محسوب شود.
وی در ادامه سخنان خود واگذاری توسعه و تعالی دندانپزشکی به منطقه 9 کشور از ماموریتهای ویژه دانشگاهها دانست و گفت: این ماموریت بر اساس طرح تحول و نوآوری در نظام آموزشی ایجاد شده است که باعث ایجاد همکاری وزارت بهداشت، دبیر خانه شورای تخصصی دندانپزشکی، هیات برد و تمام دانشکده های دندانپزشکی سراسر کشور با محوریت دانشکده دندانپزشکی مشهد و با مدیریت دکتر جمیله قدوسی میشود.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین در خصوص وظایف کارگروه توسعه علوم دندان پزشکی، بیان کرد: نیاز سنجی از جمله وظایف کارگروه توسعه و تعالی علوم دندانپزشکی کشور است و بر این اساس پذیرش دانشجو باید بومی گزینی شود که ماندگاری در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی داشته باشیم.
دارابی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر به دلیل توزیع ناعادلانه شاهد هستیم که تجمع و ماندگاری دندان پزشکان در شهرهایی مانند تهران، مشهد، اصفهان بیشتر از مناطق محروم است در صورتی که کشور نیروی مناسب دندان پزشکی را دارد.
وی بیان کرد:کارگروه توسعه و تعالی علوم دندانپزشکی باید تعداد دندانپزشک و متخصص مورد نیاز کشور را از طریق نیاز سنجی ارزیابی کند که دانشکده های دندانپزشکی به انداز مورد نیاز نیرو در این حوزه به شکل ملی و بومی تربیت کنند.
معاون آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با اشاره به مدت خدمت نیروهای علوم پزشکی در مناطق بومی و غیر بومی گفت: نیروها تا انتهای دوره خدمت در شهرستان خود حضور خواهند داشت و این محقق نمی شود مگر این که نظام پزشکی پروانه خدمت را تنها برای همان شهرستان ها صادر و اجازه فعالیت در دیگر مکان ها به افرادی که به عنوان نیروی بومی پذیرش می شوند را ندهد.