موفقیتهای کسب شده در اقصی نقاط ایران اسلامی توسط کسانی که خارج از سخنان مسموم سیاستمداران به کار اقتصادی دست زدهاند، کم نیست و در این میان جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد علمی تلاشهای بی وقفه در عرصههای علمی-اقتصادی داشته است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اقتصاد نابسامان ایران به کلاف سردرگمی میماند که سیاسیون بجای تلاش در حل کردن مشکلات آن، با بزرگنمایی بیشتر و اقدامات نابجای خود پیچیدگی آن را بیشتر میکنند. در حالی که کشور ما نیاز به یک تلاش جهادی و همت عالی در جهت رفع مشکلات اقتصادی مردم دارد، عدهای برای تحقق منافع سیاسی خود، از مشکلات مسائل روبروی اقتصاد ایران یک فاجعه را ترسیم میکنند.
عده ای دیگر هم برای کسب رای مردم، دست به کارهایی میزنند که درست است در کوتاه مدت به نظر مردم وضع اقتصادی را بهبود میبخشد و به معاش مردم کمک میکند اما در واقعیت همین کارها لطمههای بلند مدت به اقتصاد خواهد زد. در این بین زمانی که اقتصاد ایران حال خوشی ندارد و نیاز به اقتصاد مقاومتی به شدت احساس میشود، عدهای هستند که به صورت جهادی افقهای جدیدی را مقابل اقتصاد ایران میگشایند.
امروز سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی است. نهادی که برای رشد و پیشرفت علمی-اقتصادی کشور شکل گرفت و اکنون پس از گذشت 37 سال از آغاز به کار آن توانسته است اقداماتی شایسته در این جهت انجام دهد. جهاد دانشگاهی بخشهای مختلفی در سطح کشور دارد.
این نهاد هم اکنون با 11 سازمان، 35 واحد استانی، سه پژوهشگاه، 27 پژوهشکده، سه خبرگزاری، هفت مرکز، هشت موسسه آموزش عالی، 19 شرکت دانش بنیان، دو دانشگاه، یک مجتمع تحقیقاتی، دو پارک علم و فناوری و 43مرکز علمی کاربردی در سطح کشور فعالیت دارد که 99 هزار و 813دانشجو در مراکز علمی کاربردی و دانشگاههای این نهاد مشغول به تحصیل هستند. همچنین در حوزه های پژوهشی این نهاد در سطح کشور 138گروه پژوهشی و 317 مرکز خدمات تخصصی مشغول فعالیت است.
در عرصه اقتصادهای استانی کشور، واحدهای جهاد دانشگاهی با تکیه بر اقتصاد دانش بنیان، اقدامات موثری را انجام دادهاند. به عنوان مثال جهاد دانشگاهی واحد کهگیلویه و بویراحمد، پنج پروژه را در دستور کار دارد که تاکنون از این تعداد دو پروژه عملیاتی و اجرایی شده است و سه پروژه دیگر در صورت تامین اعتبار و کمک و حمایت از سوی استان عملیاتی خواهند شد.
رئیس جهاددانشگاهی واحد کهگیلویه و بویراحمد در در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی گفته است: مجوزهای لازم درمانگاه عمومی و سلامتکده طب سنتی اخذ شده که هم اکنون در حال جایابی فیزیکی برای راه اندازی آنها هستیم، به محض کامل شدن ساختمان برای شروع و کار قراردادهای لازم را با دانشگاه علوم پزشکی استان منعقد خواهیم کرد.
از سال 96 مرکز گیاهان دارویی این نهاد عملیاتی شده، مرکز صنایع دستی نیز در حال انجام فعالیت است، مجتمع آموزشی-پژوهشی گچساران با محوریت پالایش نفت و گاز تا پایان سال جاری راه اندازی خواهد شد که مرکز آموزش این مجتمع شهریور ماه و مرکز پژوهش آن تا پایان سال ایجاد و راه اندازی میشود.
در استان همدان نیز جهاد دانشگاهی فعالیت هایی چون راهاندازی مرکز تخصصی سفال و سرامیک، مرکز مشاوره خانواده و مهارت های پیش از ازدواج ، مرکز تخصصی طبکار و مرکز تجمیع و تولید محتوای الکترونیکی همچنین ثبتنام 1500 خانواده در بانک خون بند ناف استان، انجام داده است.
اکبر اسدی رئیس جهاددانشگاهی واحد همدان هم بیان کرده است: ارتقای صنعت سفال و تجاریسازی این محصول مدنظر مرکز تخصصیص سفال و سرامیک بوده که تا کنون نیز فعالیت آن منجر به تولید دو محصول دانشبنیان شامل سفال شبتاب و نانو سرامیک شده است . در مرکز مشاوره خانواده، آگاهیبخشی به زوجین در جهت ایجاد زندگی پرنشاطو مشاوره تخصیص به خانوادههایی که در معرض طلاق قرار گرفتهاند ارائه میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش از عقد 64 قرارداد مرکز تخصصی طبکار با ادارات و سازمانهای دولتی در یک سال گذشته خبر داده و یادآور شده است: 12 هزار نفر از معاینات شغلی این نهاد استفاده کردهاند.
لازم به ذکر است، جهاددانشگاهی واحد همدان در سال گذشته 6 میلیارد تومان گردش مالی داشته است، میتوان گفت فعالیتهای انجام شده در جهاددانشگاهی نمونه حقیقی در تحقق اقتصاد مقاومتی است؛ چرا که تمامی این برنامهها با اعتبارات خودگردان و با کمترین هزینه انجام گرفته است.به طور کلی تقریبا 20 درصد منابع جهاددانشگاهی دولتی بوده و مابقی به صورت درآمدی توسط خود این نهاد تأمین میشود.
جهاددانشگاهی استان زنجان نیز در سه بخش آموزشی، فرهنگی و پژوهش و فناوری فعالیت دارد. این استان در بخش توسعه دانش و تحقیقات، اقدامات کاربردی از قبیل تولیدات مواد غذایی و علومپایه داشته است که میتوان با تبدیل آنها به نقطه قابل اتکا، محصولات را به بازار ارائه کرد، مسئول جهاددانشگاهی استان زنجان انتقال و تجاریسازی فناوری را مهم دانست و خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی میتواند با بومیسازی فناوریهای منتقل شده به کشور، موفقیت بزرگی را کسب کند و با تجاریسازی این فناوریها، رقابتپذیری را در بازارهای داخلی ایجاد کند و از همه ظرفیت خود برای تجاریسازی استفاده کند.
مازندران به دلیل موقعیت اقلیمی و جغرافیایی دارای مزیت نسبتا مطلوبی در حوزه های اقتصادی و فرهنگی می باشد و جهاددانشگاهی این استان آمادگی همکاری مشترک با دیگر واحدهای جهاددانشگاهی در زمینه های کشاورزی، گیاهان دارویی، شیلات، فناوری اطلاعات و به ویژه گردشگری را اعلام کرده است.
رئیس جهاددانشگاهی واحد مازندران گفته است: جهاددانشگاهی مازندران در راستای رسالت خود و نیاز منطقه و دستگاه های اجرایی اقدامات موثر همچون "تولید جلبک به عنوان مکمل غذایی"، "انجام تحقیقات کاربردی در زمینه توسعه توسعه فرهنگ استان با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی"، "شناسایی و تدوین 51 فرصت سرمایه گذاری خارجی استان با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی"، "آموزش کمک پرستاری به بیش از 600 نفر از جوانان استان" انجام داده است.
اینها تنها بخشی از اقدامات مثبت صورت گرفته توسط این نهاد فعال دانشگاهی است. موفقیت های کسب شده در اقصی نقاط ایران اسلامی توسط کسانی که خارج از سخنان مسموم سیاست مداران به کار اقتصادی دست زده اند کم نیست و این تنها بخشی از فعالیت های یکی از نهاد های زنده در کشور بود.
امید ملت ایران به همین تلاش های بی وقفه و جهادهای علمی-اقتصادی در سراسر کشور است.
آینده ایران روشن خواهد بود اگر مسئولین کشور نیز اینگونه فکر کنند و در راه کمک به همه کسانی که با همت خویش کار اقتصادی میکنند عمل نمایند.