آنطور که از شواهد و قرائن پیداست غالب فعالیتهای دانشگاه آزاد کرمانشاه در طول دوسال گذشته دانشجو محور نبوده است و دانشجویان در این دو سال عمرشان را بدون هیچ فعالیت اثرگذاری گذراندهاند که این موجب سرافکندگی برای مسئولین این دانشگاه است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-زینب امیدی، دانشگاه آزاد از زمان روی کار آمدن علی اکبر ولایتی روزهای متفاوتی را نسبت به ۳۸ سال گذشته تجربه میکند. اما آنچه مسلم است نیاز به بازه زمانی مناسب برای تغییر بعضی از رسم ها، عرفها و قوانین ابداعی دانشگاه آزادی است که به این زودیها مسیر تغییر را طی نخواهند کرد. در چهار سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه ایجاد فضا بسته و خفقان زده، سانسور نشریات و محدود کردن تشکلهای انقلابی در میان سایر دانشگاهها کوی سبقت را ربوده است.
وقتی جا برای تشکلهای انقلابی نیست!
دانشگاه آزاد کرمانشاه یکی از دانشگاههایی است که از شرایط سخت و محدودیتهای غیر منطقی برای تشکلهای انقلابی رنج میبرد و به طبع استمرار این شرایط، فعالیت دانشجویان نیز بی رمق گشته است. صدای اعتراض دانشجویان به خاطر این وضعیت بلند شده؛ آنها طی هفتههای گذشته در تماسهای مکرر خود با خبرگزاری دانشجو خواستار رساندن صدای اعتراضشان به گوش مسئولین بالا دستی دانشگاه آزاد شده اند.
طبق گفته دانشجویان دانشگاه آزاد کرمانشاه دو سال پیاپی است که بجز تشکل بسیج، هیچ تشکل انقلابی دیگری در این دانشگاه فعال نیست و این امر نه از این روست که دانشجوهای انقلابی فعالیتشان کم رمق شده باشد بلکه از این جهت است که اجازه کار و فعالیت به آنها نمیدهند و حتی کانونها و انجمنهای علمی هم در این دانشگاه بسته و غیر فعال شده اند.
یک نشریه دانشجویی از فتنه نوشت، آن را تا مرز تعطیلی بردند
حجت الاسلام ابوالفضل الله وردی مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد کرمانشاه در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو در خصوص شرایط ایجاد شده برای تشکلهای انقلابی میگوید: «معاونت فرهنگی این دانشگاه معاونت فعالی در حوزه فرهنگ نیست و برخی اقدامات آن در راستای منفعل کردن دانشجویان انقلابی در دانشگاه آزاد کرمانشاه بود. در رویکرد سابق مدیریتی دانشگاه آزاد افرادی در دانشگاهها نفوذ داده شدند که از احزاب سیاسی خط میگرفتند و این افراد اجازه کار و فعالیت را به دانشجویان انقلابی نمیدادند به عنوان مثال فردی که به عنوان نماینده آقای میرزاده در این دانشگاه وارد شد فردی اصلاح طلب بود که با تحریک دانشجویان و اصرارهای عجیب وی اجازه فعالیت به دانشجویان انقلابی در فضای دانشگاه را نمیداد.
وی افزود: نشریه خط امام در دانشگاه ما تنها نشریهای بود که میتوان از آن به عنوان تریبون دانشجویی و دغدغهمند در حوزه دانشگاه نام برد. این نشریه چندی پیش درباره فتنه مطلبی نوشت که به سرعت با برخورد مسئولین فرهنگی دانشگاه مواجه شد و تا مرز بسته شدن پیش رفت که البته با ورود بنده و دفاع از این نشریه اجازه درج هیچ مطلبی را در پرونده مدیر مسئول و یا این نشریه ندادم.»
ماجرای این نشریه درج مطلبی در خصوص جریانات و وقایع فتنه ۸۸ است که در شماره اول آن به چاپ میرسد. اما گویا برخی معاونتهای این دانشگاه که بارها و بارها در عمل به دانشجویان ثابت کرده اند اعتقادی به فتنه ندارند، در صدد توقیف آن بر میآیند و حالا پس از سپری شدن گیر و گورهای اداری و جلوگیری از توقیف؛ مسئولین دانشگاه عوامل این نشریه دانشجویی را مجاب میکنند پیش از چاپ محتوای نشریه خط امام توسط آنها و یا در شورای فرهنگی دانشگاه بررسی شود و مطالبی از آن به صلاح دید آنها حذف گردد که البته دانشجویان زیر بار آن نمیروند.
بی قانونی در این دانشگاه بی داد میکند
حامد دمیاد، سردبیر نشریه دانشجویی خط امام در خصوص این اتفاق میگوید: «دو سال است که به نامههای بنده برای ایجاد جامعه اسلامی دانشجویان جوابی نمیدهند و حتی با وجود پیگیریهای من و امضاهای متعدد مسئولین دانشگاه در زیر نامههای درخواست من هیچ گاه جلسهای برای آن برگزار نکرده اند و میخواهند در پیچ و خم اداری این درخواست را به فراموشی بسپارند.
سردبیر نشریه خط امام افزود: شورای فرهنگی دانشگاه، شورای نشریات و شورای نظارت بر تشکلها بیش از چندین ماه است که برگزار نشده است و این در حالی است که بایستی هر دو هفته یکبار جلسات شورای فرهنگ و شورای نظارت تشکیل شود، اما مسئولین این دانشگاه به قانون عمل نمیکنند و تنها جایی که به نفعشان است خود را ملتزم به قانون میدانند.
سردبیر نشریه خط امام تصریح کرد: از نشریه خط امام تا کنون یک ریال هم حمایت نشده است و هیئت تحریریه این نشریه که همگی دانشجو هستند تا کنون همه هزینههای طراحی و چاپ آن را متقبل شده اند که این جای تاسف دارد چرا که دانشگاه از گاه نامههای دو صفحهای همه نوع حمایت مالی و معنوی میکند، گاه نامه هایی که هیچ نسبتی با مطالبات دانشجویی ندارند و تریبون یک حزب خاص به شمار میروند و جزحرفهای برخی مسئولین دانشگاه چیز دیگری را منتشر نمیکنند.»
آنطور که از شواهد و قرائن پیداست غالب فعالیتهای دانشگاه آزاد کرمانشاه در طول دوسال گذشته دانشجو محور نبوده است و دانشجویان در دو سال گذشته، عمرشان را بدون هیچ فعالیت اثرگذاری گذرانده اند که این موجب سرافکندگی برای مسئولین این دانشگاه است.
ورود یک فرد مساله دار...
شرایط در دانشگاه آزاد کرمانشاه زمانی بدتر میشود که فرد معلوم الحالی تحت عنوان نماینده آقای میرزاده در تشکلهای این دانشگاه، فضای دانشگاه به سمت سیاسی بازی و سیاسی کاری میرود. مسئول وقت بسیج دانشجویی در جلسات مختلف و در مصاحبههای گوناگون به این معضل در دانشگاه اشاره میکند، اما گویا گوش شنوایی برای شنیدن این حرفها وجود ندارد.
این فرد که گفته میشود سابقه تحصیلی خلاف موازین دانشجویی دارد، به خود اجازه میدهد که برای منفعت حزب و جناحی خاص در همهی حوزههای فرهنگی ورود پیدا کند و متاسفانه بی کفایتی برخی مسئولین فرهنگی دانشگاه به این دخالتها دامن میزند. چندی پس از حضور این فرد جو فرهنگی دانشگاه به شدت متشنج شد و پس از چند ماه مسئولین فرهنگی دانشگاه فضای کار فرهنگی را به طور کل از بچههای انقلابی تهی کردند و نه تنها اجازه هیچ کاری را ندادند که با مطالبات فراقانونی سعی در بستن دهان دانشجویان و تک صدایی کردن دانشگاه داشتند.
به پوسترهای استکبار ستیزی هم مشکوکاند
محمد احسان امیر بیگی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد به خبرنگار ما گفته بود: «در حالی که بسیج دانشجویی به لطف حضور نماینده، ولی فقیه و ساز و کارهای بررسی و تحلیل در آن، خود مرجع مستقلی برای تایید و یا عدم تایید فعالیتهای فرهنگی دانشگاه است متاسفانه مسئولین فرهنگی از ما میخواستند که حتی تصاویر نمایشگاه استکبار ستیزی خود را به تایید آنها برسانیم و یا در مواردی میخواستند که نشریات انقلابی دانشگاه را پیش از چاپ بررسی و سانسور کنند.
وی ادامه داد:، چون بنای بسیج دانشجویی بر همکاری و همراهی بود ما همواره با دیده رافت به این مطالبات نگاه میکردیم و با مسئولین فرهنگی همراهی میکردیم، اما متاسفانه نفوذیهای احزاب که به درستی آنها را در نشریهای در دانشگاه شوالیههای احزاب خطاب کردند، همواره به فتنه گری مشغول بودند. عدم بررسی ایجاد تشکل جامعه اسلامی به مدت دو سال در دانشگاه از طرق غیر قانونی و عدم برگزاری جلسات تشکلها و نیز عدم پیگیری نامه بسیج درباره خاطیان انضباطی و بر هم زنندگان مراسم بسیج دانشجویی و معرفی آنها به کمیته انضباطی از جمله این مباحث است.»
متاسفانه در طول این مدت و با حمایتهای جناحی و حزبی از برخی دانشجویان عدهای در این دانشگاه به عنوان فعال فرهنگی سربرآوردند که حتی وجهه ظاهری آنها هم در دانشگاه یک وجهه متناسب با موازین دانشجویی نیست و در پرونده خود هم احکام انضباطی سنگین و هم مشروطی دانشگاهی دارند، اما این افراد با حمایتهای صورت گرفته تا جایی اعتماد به نفس کاذب پیدا کردند که به خود جرئت دادند در رسانههای محلی علیه مصاحبه بسیار دقیق مسئول نهاد رهبری در دانشگاه موضع بگیرند و برخی دانشجوهای هتاک به بسیج نیز اقدام به حمایت از معاون فرهنگی دانشگاه کنند. عدم اجازه فعالیت دو ساله به بسیج اساتید
در این بین اخیرا بسیج اساتید استان هم بیانیهای تنظیم کرده است که در آن فضای بسته دانشگاه آزاد کرمانشاه را به تصویر کشیده و برخی از این مطالبات فراقانونی را علیه نیروهای انقلابی در دانشگاه یادآور شده است. لینک
در بخشی از این بیانیه آمده است: «بیش از ۲ سال است که کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه به دلیل محدودیتهای اعمال شده ازجانب مسئولین هیچ گونه برنامهای درسطح دانشگاه نداشته اند و فعالیتهای آنان به خارج از دانشگاه منتقل شده است. اعمال محدودیتها تا آنجا پیش رفت که حتی برگزاری جلسات حلقههای صالحین را که مورد تاکید مقام معظم رهبری میباشد منوط به اخذ مجوز از هیات نظارت دانشگاه کردند و بسیج اساتید را که نهادی انقلابی با شرح وظایف مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است هم ردیف تشکلهای دانشجویی قرار دادند و این اعمال محدودیت تا آنجا ادامه یافت که حتی نصب بنر در بیلبوردهای تبلیغاتی را هم دراین قالب قراردادند و از نصب بنربسیج اساتید به مناسبت یوم الله ۹ دی جلوگیری کردند و مدعی بودند که باید کلیپ هایی را که درمراسم باید پخش شود قبل از پخش بازبینی کنند.»
تناقض در رفتار مسئولین دانشگاه آزاد کرمانشاه زمانی بیشتر خود را نمایان میکند که در کنار محدود کردن دو ساله فعالیت تشکلهای انقلابی، از افرادی که در کارنامه خود فاکتور سازی و تخلفات مالی گستردهای دارند حمایت میکند و علنا مجال فعالیت به تشکلها و دانشجوهای انقلابی نمیدهد.
معاونت فرهنگی از حمایت تشکلی خاص دست بردارد
محمد صالح آقایانی دبیر کانون شعر و ادب معتقد است: «دو سال است که درب دفتر بسیج اساتید بسته است چرا که بستر فعالیت را برای بسیج اساتید فراهم نکرده اند و از طرفی هم باید گفت: فضای تشکلهای دانشجویی هم یک فضای مهندسی شده باب میل مسئولین فرهنگی دانشگاه است. شورای فرهنگی دانشگاه بسیار دیر به دیر برگزار میشود و تاکنون چند برنامه ما به دلایلی که هیچ گاه به ما اعلام نشد اجازه برگزاری نیافته است از طرفی علی رغم قانون هنوز به کانون شعر و ادب دفتری تعلق نگرفته است و ما همچنان بدون امکانات هستیم.
آقایانی تصریح کرد: معاونت فرهنگی بایستی از این نگاه دست بردارد و تشکلها و دانشجویان انقلابی را در دانشگاه آزاد حمایت کند چرا که نشریه خط امام در این دانشگاه بدون یک ریال یارانه و از جیب شخصی دانشجوها چاپ شد حال اینکه همین فرد معلوم الحال تنها در یک نمونه برای چاپ یک نشریه ساده دو میلیون تومان از دانشگاه یارانه دریافت کرد.»
سامان بوک دبیر تشکل دانشجویی انتظار دانشگاه آزاد کرمانشاه کسی است که بر روی حرفهای آقایانی دبیر کانون شعر و ادب صحه میگذارد و از حمایت بی، چون و چرای معاونت فرهنگی از تشکل انتظار میگوید.
سوگولیهای دانشگاه آزاد کرمانشاه را بشناسید
سامان بوک به خبرنگار ما گفته بود: پس از روی کار آمدن معاون فرهنگی فعلی تاکنون انواع حمایتها از ما صورت گفته است و ما از شخص معاون فرهنگی دانشگاه جز حمایت چیز دیگری ندیدیم. تاکنون شاهد هیچ کارشکنی از معاونت فرهنگی نبودیم و به نظر من فضا برای کار و فعالیت تشکل ما فراهم بوده است.
دبیر تشکل انتظار با تایید اصلاح طلب بودن این تشکل تاکید کرد: تاکنون یارانه مطبوعات را تنها با یک نامه و تمام و کمال دریافت کرده ایم و هیچ مشکلی در این خصوص نداشته ایم.
در آخر چیزی که روشن است اجازه ندادن مسئولین دانشگاه آزاد کرمانشاه و دست اندازی به هرچیزی برای ایجاد مانع بر سر فعالیت دانشجویان و تشکلهای انقلابی است. در چنین شرایطی وقتی اجازه هیچ فعالیت قانونی داده نمیشود هر فعالیت انقلابی، خودسرانه محسوب میشود. حال باید دید عزل و نصبهای اخیر در دانشگاه آزاد آیا میتواند روحیه نشاط فرهنگی را به این دانشگاه بازگرداند یا خیر؟