آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۷۰۲۶
فدائی در جمع دانشجویان و طلاب:

راه کاهش وابستگی به دلار پیمان‌های پولی است/ سودهای کلان؛ عامل ورشکستگی بانک‌ها

معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور گفت: دلیل ورشکستگی بانک‌ها به خاطر سودهای کلان است که برای جذب سرمایه مردم آنها را قرار داده‌اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، فدائی، معاون  بسیج دانشجویی کشور امروز در دوره آموزشی شهید صدر با عنوان« اقتصاد مقاومتی و جایگاه آن در تمدن نوین اسلامی» ویژه دانشجویان و طلاب که در مشهد برگزار شد در جمع دانشجویان و طلاب گفت: عدالت ایجاد فرصت برابر برای افراد در اقتصاد است چه کسی که استعداد دارد و چه آن کسی که توانایی زیادی ندارد؛ اما هر دو باید از فرصت برابر در اقتصاد برخوردار باشند.

وی افزود: متاسفانه در جاهایی فرصت برابر برای افراد ایجاد نمی‌کنیم و خصوصی سازی براساس روش های بی‌عدالتی است.

معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور در خصوص این‌که وضعیت مهاجرات ایرانیان به اروپا و آمریکا بهتر شده است یا خیر؟، بیان کرد: مباحثی که در مورد وضعیت ایرانیان مهاجر به این کشورها است بر اساس پژوهش علمی و آماری دقیق نیست، چون که پژوهشی در این زمینه صورت نگرفته است.

فدائی تاکید کرد: به نظر من باید پژوهش جدی و مفصل مبنی بر این‌که آیا وضع ایرانیان مهاجر در کشورهای غربی بهتر شده یا خیر صورت بگیرد.

معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور متذکر شد : به استناد خود آمریکایی‌ها ترامپ با شعار«کار برای آمریکایی‌ها» رای آورد، بنابراین این اتفاق نشان می‌دهد که در آنجا شغل مهم است.

وی به مدل اقتصادی غرب اشاره و تصریح کرد: غرب دو اقتصاد دارد یکی اقتصاد در عمل و دیگری توصیه‌های اقتصادی برای سایر کشورها که در مدل اقتصادی‌اش برای کشورهای دیگر بحث جهانی شدن را مطرح می‌کند و در آن زیاد به استقلال و خوکفایی پرداخته نمی‌‌شود.

فدائی گفت: می‌بینیم که نمونه‌ای از اقتصاد توصیه‌ای غرب را خود غرب امضاء نمی‌کند و مسئله جهانی شدن را مطرح می‌کند یعنی که شما هرچه ثروت طبیعی دارید باید با هم تقسیم کنید.

معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور بیان کرد: این در حالی است که غرب در رفتار اقتصادی خود به استقلال پایبند است مثلا در مسئله خودکفایی می‌بینیم که آمریکا اکنون 11 برابر نیاز خود گندم تولید می‌کند، بنابراین رفتار آمریکا و حتی چین در مدل اقتصادی کشور خودشان بر مبنای پایبندی بر استقلال است.

وی به سازوکار فوق‌العاده دلار در دنیا اشاره و خاطرنشان کرد: تا زمانی که آمریکا دلار را دارد کسی نمی‌تواند آسیبی به آن بزند، امروز هر معامله‌ای که کشورها با دلار انجام می‌دهند درصدی از سود آن به جیب آمریکایی‌ها می‌رود، برای حل این معضل باید پیمان پولی داشته باشیم که وابستگی به دلار کاهش یابد.

فدائی با بیان این‌که اقتصاد مدرن الگویی برای تمدن نوین اسلامی نیست، گفت: اقتصاد مقاومتی بهترین مدل اقتصادی برای ایران است که این مدل اقتصادی مبتنی بر قانون اساسی واندیشه‌های امام راحل و راهی برای تحقق اقتصاد اسلامی است.

معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور با بیان این‌که فعلا 9.03 کل نقدینگی کشور در اختیار بانک‌ها است بنابراین آنها تصمیم گیری می‌کنند که کجا برویم؟ افزود: بانکها امروز به جای حل کننده مسائل، دلال شده اند.

وی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی می‌خواهد بانک‌های کارآمد، فاقد فساد و در خدمت اهداف انقلاب ایجاد کند.

فدائی متذکر شد: دلیل ورشکستگی بانک‌ها به خاطر سودهای کلان است که برای جذب سرمایه مردم آنها را قرار داده‌اند.

معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور در خصوص اهمیت اقتصاد مقاومتی با بیان این‌که تا زمانی که برخی مسئولیت کشور خود را مسئول اقتصاد مقاومتی ندانند، نمی‌توان این نوع اقتصاد را در کشور به صورت کامل اجرایی کرد، تصریح کرد: برخی شبهاتی در خصوص این اقتصاد ایجاد کردند و گفتند که این اقتصاد ریاضتی است.

وی به وجه تمایز اقتصاد مقاومتی با اقتصاد ریاضتی اشاره کرد و گفت: در اقتصاد ریاضتی بیشتر فشارها بر مردم است، در صورتی که در اقتصاد مقاومتی بیشتر فشارها بر مسئولان کشور است چون اجرا کردن این نوع اقتصاد سخت است.

فدائی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی مولفی صرفه جویی دارد با هدف بهینه کردن مصرف که این به معنای کم خوردن مردم نیست.

معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور با تاکید بر این‌که اقتصاد مقاومتی یک حرف نظری نیست بلکه الگوی عملی و اجرایی است، بیان کرد: در حال حاضر دو جریان اقتصاد مقاومتی و اقتصاد توسعه گر در کشور فعال هستند.

وی با یادآوری این موضوع که اکنون اقتصاد توسعه گر یا همان اقتصاد وابسته در کشور ریشه دارد، خاطرنشان کرد: سال‌ها است در کشور نه فقط دولت بلکه مجموعه‌های حکومتی منتسب به انقلاب نیز آرایش اقتصادی ندارند.

معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور در خصوص اهمیت اتکاء به توان داخلی کشور به موضوع خودکفایی بنزین در سال 89 تا 90 اشاره و تصریح کرد: برخی معتقدند که بدون سرمایه‌گذاری خارجی نمی‌توان مشکل کشور را حل کرد یعنی این‌که به منظور حل مشکلات اقتصادی باید وارد تعامل ومذاکره با غرب شد و در صورت نیاز امتیازاتی به آنها داد.

معوی متذکر شد: با تغییر دولت و با استناد به گزاره مجهول آلودگی بنزین تولید بنزین متوقف شد و با حذف کارت سوخت واردات آن به کشور امروز سرسام آور شده و قاچاق بنزین نیز دوباره شکل گرفته است.

فدائی مولد بودن را یک ارزش دانست، گفت: برخی بر این باور هستند که ایران مزیت برای تولید ندارد و این رویکرد کشور را کم کم به مصرف کننده تبدیل می‌کند که در حال حاضر برخی از کشورهای عربی منطقه این‌گونه هستند.

معاون علمی سازمان بسیج دانشجویی کشور با تاکید بر این‌که مردم در اقتصاد باید مشارکت داشته باشند، افزود: امروز در ادبیات خصوصی‌سازی کشور این اتفاق افتاده است که واگذاری شرکت‌های دولتی به سرمایه‌داران است و فقط با سهام مشارکت مردمی را ایجاد می‌کنند.

معاون فرهنگی بسیج دانشجویی کشور بیان کرد: عدالت محوری از مولفه‌های اقتصاد مقاومتی است که باعث توسعه می‌شود و نمونه آن مسکن مهر است.

وی خطرنشان کرد: در گذشته وزارت راه و شهرسازی مسکن مهر را ایجاد کرد؛ اما اکنون همین وزارتخانه هواپیما خریداری کرده و این در حالی است که 97 درصد مردم از این حمل و نقل کشور استفاده نمی‌کنند و با این سیاست عملا این تعداد از مردم توسط مسئولان نادیده گرفته شده اند.

فدائی تاکیدکرد: در مراسم تنفیذ ریاست جمهوری اصلی‌ترین نکته مقام معظم رهبری به دولت، توجه به محرومین و برنامه‌ریزی برای آنان بود و این امر از نظریات امام راحل است.

معاون علمی بسیج دانشجویی کشور بیان کرد: اقتصاد مقاومتی برنامه‌ریزی در داخل کشور برای محرومین دارد و در خارج می‌خواهد که استقلال را تامین کند.

وی گفت: در روبروی فرهنگ جهادی مدیریت نفتی را داریم، کشوری که رویکردش هرینه کردن نفت باشد بدون این‌که در جهت افزایش سرمایه خود تلاش کند نمی‌تواند مشکلات را حل کند.

فدائی افزود: از دیگر مولفه‌های اقتصاد مقاومتی نوآوری است و این در حالی است که نظام دانشگاهی کشور مقلد بزرگ غرب است.

وی خاطرنشان کرد: جنگ هشت سال پر از نوآوری بود و صنعت موشکی این گونه رشد کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار