آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۹۰۳۱
با حضور معاون وزیر علوم صورت گرفت

برگزاری نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور در دانشگاه کردستان

نشست معاونین دانشجویی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور با حضور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه کردستان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ذوالفقار یزدان‌مهر، رئیس صندوق رفاه وزارت علوم در آیین افتتاحیه گردهمایی معاونان دانشجویی کشور که در دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد در ابتدای سال ۹۴ با دغدغه‌های وزارت علوم، توسعه صندوق رفاه وزارت علوم را پیگیری کردیم و با آسیب شناسی چهار دهه عملکرد صندوق، اتفاق و طرح مشترکی در صندوق رفاه شکل گرفت.
 

یزدان‌مهر افزود در برنامه‌ریزی جدید صندوق رفاه برای ارتقای خدمت‌رسانی توام با کرامت انسانی برنامه‌ریزی کردیم که الگوی مشارکتی را دنبال می‌کنیم و در این راستا نیز اصلاح و شفاف سازی مسیر و همچنین چارت سازمانی نیز به ثبات و عملکرد موفق‌تر صندوق رفاه کمک کرد.

رئیس صندوق رفاه وزارت علوم عنوان کرد در این فرصت با اقداماتی که در مجموعه انجام گرفته، درآمد اقتصادی صندوق افزایش چشمگیری داشته است و در سال‌های ۸۸ تا ۹۱ درآمد صندوق ۲۹۱ میلیارد تومان، از سال ۹۲ تا ۹۵ بیش از یک هزار میلیارد تومان و تا شهریور نیز به یک هزار و ۱۴۰میلیارد تومان رسیده است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین رشد در خانواده آموزش عالی را در بودجه عمومی صندوق رفاه داشته‌ایم، گفت: سالانه باید ۲۰ درصد درآمد صندوق رفاه افزایش پیدا کند و همه باید برای تحقق آن تلاش کنیم.


برگزاری نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور در دانشگاه کردستان

رئیس صندوق رفاه وزارت علوم همچنین از جذب اعتبارات دولتی و همچنین کمک خیرین و نهادهای عمومی نیز خبر داد و آن را موجب افزایش چشمگیر اعتبارات صندوق دانست .

وی اعلام کرد از محل کمک خیرین و نهادهای عمومی توانستیم ۲۲۳ میلیارد تومان ظرفیت‌سازی کنیم.

رئیس صندوق رفاه وزارت علوم با اشاره به اساسنامه صندوق و سیاست ذخیره استراتژیک و افزایش سرمایه صندوق، گفت: با افزایش اعتبارات و درآمد صندوق پوشش وام‌ها از ۲۵ درصد به ۵۰۰ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد با گشایشی که در صندوق رفاه صورت گرفت، با ارائه تسهیلات هدفمند و موثر به کمک دانشگاه‌ها آمدیم و بجز وام شهریه در سایر تسهیلات ارائه شده به دانشجویان پوشش ۱۰۰ درصدی داشته‌ایم.

رئیس صندوق رفاه وزارت علوم با اشاره به تاکید برنامه ششم بر افزایش خوابگاه‌های دانشجویی، اعلام کرد برای ساخت خوابگاه‌های دانشجویی ۳۰ میلیارد تومان درآمد صندوق و ۳۰ میلیارد تومان نیز از سازمان برنامه و بودجه جذب شده است.

در ادامه نشستمجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور اظهار کرد انتخاب این دانشگاه برای برگزاری گردهمایی معاونان دانشجویی کشور این پیام را در بردارد که قومیت‌های مختلف برادرانه و دوشادوش و همپا برای توسعه کشور فعالیت می‌کنند.

صدیقی عنوان کرد در وزارت علوم علی‌رغم همه فراز و نشیب‌ها، شاهد ثبات نسبی و پیشرفت موثر در وزارت علوم و رشد کمی و کیفی همه بخش‌های آموزش عالی بوده‌ایم.

وی تاکید کرد همه دانشگاه‌های کشور باید برای بین المللی شدن نقشه راه داشته باشند و آمادگی لازم را از جهت رفاهی و زیرساختی برای رسیدن به این هدف داشته باشند.

معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور جذب دانشجویان غیرایرانی را بهترین راه برای تحقق بین‌المللی شدن دانشگاه‌ها اعلام کرد و گفت: در حال حاضر ۲۵ هزار و ۴۸۵ نفر دانشجوی بوریسه و غیربورسیه غیرایرانی در کشور مشغول به تحصیل هستند که تا پایان برنامه ششم باید این میزان به ۷۵ هزار نفر برسد.

وی تحقق این هدف را نیازمند فراهم کردن زیرساخت‌ها و حمایت کمی و کیفی از دانشگاه‌ها برای بین‌المللی  شدن عنوان کرد و آن را موجب ایفای نقش مثبت دانشگاه‌های کشور در عرصه بین‌الملل دانست.

معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور در ادامه با اشاره به اینکه سالانه ۴ هزار نفر اتباع غیرایرانی از طریق کنکور وارد دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور می‌شوند، عنوان کرد سالانه تعدادی نیز از طریق بورسیه و با تلاش وزارت علوم و دانشگاه‌ها جذب می‌شوند.

وی با تاکید بر نقش دو حوزه مشاوره و سلامت در دانشگاه‌ها، آنها را بخش مهمی از کار دانشگاه‌ها دانست که در وزارت علوم نیز بر آن بسیار تاکید می شود.


برگزاری نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور در دانشگاه کردستان


معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور وظیفه و رسالت دانشگاه‌ها در امر مشاوره را بسیار مهم توصیف کرد و افزود با ارائه مشاوره و افزایش فعالیت مراکز مشاوره‌ای دانشگاه‌ها باید از آسیب‌هایی نظیر خودکشی و اعتیاد در دانشجویان جلوگیری کرد.

وی به تاثیر تربیت بدنی و ورزش بر روحیات دانشجویان نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر میانگین فضای ورزشی دانشگاه‌های کشور ۱.۱۸ متر مربع است که باید آن را به ۱.۵۰ متر مربع برسانیم.

معاون وزیر علوم با تاکید بر اهمیت دادن به مطالبات دانشجویان، از معاونین دانشگاه‌ها خواست تا خواسته‌های دانشجویان را دنبال کنند اما به آنان وعده‌های غیرممکن ندهند چراکه دادن وعده‌هایی که امکان عملی کردن آنها وجود نداشته باشد، مشکلات دانشگاه‌ها را تشدید می‌کند.

وی در پایان یادآور شد در قالب صندوق رفاه دانشجویان باید زمینه برای ادامه تحصیل همه دانشجویان فراهم شود و هیچ‌کس به دلیل مشکل مالی از تحصیل جا نماند.

در ادامه رئیس دانشگاه کردستان اظهار کرد علم و فناوری از سیاست‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی و همواره مورد تاکید رهبری و مسئولان نظام بوده است.

فردین اخلاقیان افزود نظام آموزشی کشور نیز به گسترش علم علاقمند و پایبند است و در این راستا همواره کوشیده تا بتواند نه تنها در توسعه علم و دانش در کشور بلکه در عرصه بین‌الملل نیز ایفای نقش کند.

رئیس دانشگاه کردستان عنوان کرد با توجه به اینکه بسیاری از مشکلات کشور با رشد و توسعه علم و فناوری ممکن می‌شود، باید حمایت کافی از این عرصه صورت گیرد که خوشبختانه نمود این حمایت‌ها در اختصاص بودجه‌های مختلف بوده است.

وی به گسترش حمایت‌ها از دانشگاه‌ها در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: در حمایت از دانشگاه‌ها نه تنها افزایش کمی بلکه افزایش کیفی هم باید مورد توجه قرار گیرد چرا که افزایش کیفیت امکانات تحصیل، شرایط بهتری را برای دانشجویان فراهم می‌کند و موجب ترغیب آنها می‌شود.

رئیس دانشگاه کردستان عدم اختصاص بودجه کافی و همچنین بی‌توجهی به کیفیت تحصیل را موجب به وجود آمدن بحران دانست و آن را مانع از توسعه علم و فناوری و تعلیم و تربیت دانشجویان و دانشمندان مفید برای کشور عنوان کرد. 

وی در پایان با تاکید بر سرمایه‌گذاری و پشتیبانی از دانشگاه‌ها، گفت: این مسئله موجب شکوفایی استعداد دانشجویان و فراهم شدن زمینه برای حضور آنان در عرصه بین‌المللی علم و فناوری خواهد شد.

در این اجلاس دو روزه، معاونین دانشجویی دانشگاه‌های کشور در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه در کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی مختلف حضور خواهند داشت و در خصوص رونق فعالیت‌ها به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار