وی افزود: انقلاب اسلامی ایران در هر زمان و مکانی میتواند راهحل ارائه کند، فقط باید به آن ایمان داشته باشیم.
رحمانی فضلی بیان کرد: ایمان به هدف، اصول انقلاب و مشارکت مردم با دشمن ستیزی گره خورده است، متاسفانه برخی انقلاب اسلامی را تند رو و افراطی معرفی می کنند، در صورتی که این انقلاب به معنی آزادی، صلح، همگرایی و همدلی است.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: برخی نیز انقلاب اسلامی را مقطعی و نقطه فصل می دانند در صورتی که انقلاب اسلامی وصل است و باید تلاش کنیم که به جایگاه اصلی آن دست پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: چنانچه کسی از انقلاب اسلامی فاصله گرفت باید به او نیز کمک کرد، چون امام خمینی(ره) مردم را تقسیم و توزیع نکردند و همیشه از آنان به عنوان امت اسلامی یاد می کردند و این امر باعث شد که از دل همین مردم مسلمان جوانانی پیدا شوند و جنگ را اداره کنند.
رحمانی فضلی با بیان این که شرایط دوران دفاع مقدس مانند حال حاضر نبود در ادامه به برخی از فعالیتهای نسل جوان آن زمان اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی به نیروهای خود اعتماد کرد و این امر سبب شده که هر کسی در یک گوشه از کشور بخشی از کار را انجام دهد.
وزیر کشور تاکید کرد: باید به جوانان اعتماد کرد و به آن پر وبال داد، در این صورت مسیرمان مشخص خواهد شد.
وی با بیان مشکلات کشور و منطقه مانند تحریم و حضور تکفیریها و داعش، خاطرنشان کرد: با توجه به این شرایط موجود در منطقه و مشکلات کشور باید با بصیرت بیشتر، آگاهی، روشن بینی و جدیت پای انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری بایستیم.
رحمانی فضلی بیان کرد: با توجه به مشکلات موجود باید توجه داشت که ایران در زمینههای نظامی، علمی و صنعتی پیشرفتهایی داشته است.
وزیر کشور تصریح کرد: انقلاب اسلامی در بین مردم و اعماق تاریخ ریشه دوانده و اکنون تمام کشورهای آزادی خواه و ملت های مسلمان چشم امیدشان به ایران است.
وی متذکر شد: اکنون هیچ کشوری در دنیا نیست که به نقش موثر ایران در منطقه و نقشآفرینیاش در مبارزه با تروریسم اذعان نداشته باشد.
رحمانی فضلی گفت: ملت ایران امروز ملتی منفعل نیست، چنانچه به 100 سال گذشته بازگردید خواهید دید که مرد م چگونه در زیر بار استبداد بودند و دموکراسی آن زمان نیز ظاهری بود.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: از سال 58 از دل جنگ و تحریم این نظام را پایه ریزی کردیم، البته نباید مشکلات را نادیده گرفت، امروز اقتصاد یکی از چالش های پیش روی ما است که باید برآن مسلط شویم و آن را کنترل و مدیریت کنیم.
وی بیان کرد: ایجاد اقتصاد مقاومتی و اشتغال و حل مشکلات مردم را می توان از طریق راهحل و تفکرات انقلابی انجام داد، چون انقلاب یعنی تغییر، تحول، خلاقیت، جسارت، چون دیگر با روشهای سنتی نمی توان موفق شد.
رحمانی فضلی متذکر شد: باید مشارکت مردمی را در انجام موضوعات مختلف داشته باشیم و مشارکت جامعه را فقط در زمان انتخابات و شرکت در همایش و مجالس نخواهیم.
وزیر کشور با بیان این نکته که باید به مشارکت مردم ایمان داشته باشیم و هزینه آن را نیز پرداخت کنیم، تاکید کرد: باید از تولید، سرمایه ها و کارگران و محصولات تولیدی حمایت کنیم در غیر این صورت اقتصاد مقاومتی شکل نمی گیرد و تحقق این امر مبتنی بر استفاده از روش و اصول انقلاب اسلامی است.
وی در خصوص احزاب با اشاره به این که قانون احزاب باید بازنگری شود،گفت: در حال حاضر احزاب نیازمند توانمندسازی هستند، آنها باید در آموزش و جذب نیرو و همچنین در مباحثی که تاثیر گذار در سرنوشت مردم است فعالیت داشته باشند و فقط در انتخابات فعال نباشند.
رحمانی فضلی افزود: روش مشارکت مردم در سرنوشت خودشان در قالب NGOها است، به این خاطر دولت 7000 مجوز جدید به NGO ها داده است.
وزیر کشور بیان کرد: این فکر که دولت باید NGO ها را توانمند کند اشتباه است، چون دولت وظیفه اش تنها فراهم کردن بستر وتسهیلات برای آنها است بنابراین آنها خود شان باید برای توانمندیشان تلاش کنند.
وی به نقش موثر NGO ها در کاهش آسیبهای اجتماعی تاکید و خاطرنشان کرد: امروز NGO ها در درمان و پیشگیری مواد مخدر 80 درصد دخالت داشته اند.