در ابتدای روستا چادرهای سفید رنگ خود را بنا کرده و مشغول فعالیت بودند در اطراف چادرها تعدادی از دختران و زنان روستایی نیز دیده میشوند.
هر کدام از چادرها مسئولیت انجام کار مشخص را بر عهده داشت مثلا از افراد مشکوک به سل و تب مالت پرسشنامه میگرفتند و آنان را به مرکز بهداشت فریمان جهت دادن آزمایش انتقال میدادند که پزشک عمومی اردو میگفت: تعداد قابل توجهی از روستاییان مشکوک به سل و تب مالت بودهاند.
دو یونیت دندان پزشکی نیز در محل استقرار یافته بود و به گفته بچه های اردو کار کشیدن دندان، ترمیم برای بزرگان و کودکان و کار فیشور سیلانت و فلوراد تراپی برای کوکان را انجام میدادند.
از دیگر خدمات این اردو آموزش بهداشت، مامایی و گرفتن تست پاپ اسمیر بود که علاوه بر این، بهداشت محیط را جهادگران سلامت مورد بررسی قرار میدادند که این امر از جمله اقدامات مهمی بود که باید مورد توجه قرار بگیرد چون روستای قلندر آباد دچار کمبود آب و محیط داخلی آن خاکی است.
در ساعت ابتدای وردو به روستا کنار جوب آب باریکی که داخل آن آب بسیار کمی جاری بود، دختر جوانی را درحال شستن لباس دیدم که بعد ازمصاحبه با او متوجه شدهام این روستا از کمبود آب رنج میبرد.
یکی از اهالی این روستا در گفت گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: روستای قلندر آباد فقط روزی سه ساعت آب دارد.
وی بیان کرد: یک منبع آب هست که در 24 ساعت از طریق آب کوه پر میشود و سه روستا از آن استفاده میکنند و سهم هرکدام سه ساعت در روز است و از آن برای کارهای مهمتر مانند استحمام استفاده می کنیم.
در نزدیکی محل خدمات دهی این گروه جهادی، خانه بهداشتی بود که به تازگی افتتاح شده بود و تعداد بسیاری از زنان و کودکان آمده بودند برای دریافت خدمات بهداشتی جهادگران سلامت.
اعزام 1800 دانشجو به قلندرآباد فریمان
فولادپور، مسئول اردوهای جهادی در جمع خبرنگاران در خصوص اردوهای جهادی صراط الحمید دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: امسال با استقبال خوب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شرکت در این اردوها توانستهایم، 1800 جهادگر را به منطقه قلندرآباد اعزام کنیم.
وی افزود: اردوی جهادی صراط الحمید 12 روستای اطراف قلندرآباد فریمان را جهت خدمات بهداشتی، دندان پزشکی، بیناییسنجی، غربالگری، گفتار درمانی، فشار خون و شناسایی بیماریهای مانند سل و دیابت شناسایی کرد.
مسئول گروه جهادی صراط الحمید بیان کرد: اردوهای جهادی صراط الحمید علاوه بر این 12 روستا قلندر آباد چند روستای دیگر را نیز پوشش میدهند و مردم محروم این روستاها را شناسایی و با وسیله حمل و نقل به مکان استقرار اردوها میآوریم.
فولادپور در خصوص ساخت خانه بهداشت روستای کاریز سوخته، گفت: یک منطقه با وجود 1500 جمعیت آیا نیاز به درمان و دریافت خدمات بهداشتی ندارد؟ چرا باید بعد از گذشت سالها اکنون صاحب خانه بهداشت شوند و این جای سوال است.
وی خاطرنشان کرد: این که مسئولان مرکز بهداشتی فریمان اذعان میکنند هفتهای یک بار پزشک به سرکشی روستاهای بخش قلند آباد میآید خلاف آن چیزی است که روستاییان میگویند.
مسئول اردوی جهادی صراط الحمید خاطرنشان کرد: به منظور حل مسائل بهداشتی منطقه قلندرآباد باید مرکز بهداشت فریمان توجه بیشتری داشته باشد وخدمات پایدارتری ارائه کند.
فولاد پور بیان کرد: وضعیت بهداشت محیطی روستاها به خصوص روستای چنار بوم خوب نیست این روستا محرومترین روستا از نظر بهداشتی و آب فاضلاب خانه ها در جوی رها شده است.
وی گفت: بیشترین همکاری و حمایت را با اردوهای جهادی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام دادند در حالی که ما از مرکز بهداشت فریمان انتظارات بیشتری در حمایت از اردوها داشتهایم.
از بخش قلندر آباد فریمان راهی دوقلعه براشک از روستاهای بخش سفید سنگ شدیم که در زلزله فروردین ماه خسارت دیده بود.
اردوهای جهادی علاوه بر دوقلعه چند روستای اطراف آن را که دچار خسارت شده بودند پوشش میدهند.
بیشترین فعالیت جهادگران دانشجو در بخش سفید سنگ ساخت خانه دام برای روستاییان است چون 80 درصد اقتصاد روستاییان این بخش وابسته به دامداریشان است و با توجه به نزدیکی پاییز وجود چنین خانههایی برای دامهای مردم امری ضروری است.
خانه دام باعث جلوگیری از تلف دام ها در هوای سرد زمستان خواهد شد.
با دانشجویی مصاحبه کردیم که دلیل آمدنش به اردوی جهادی را خودسازی بیان کرد.
وی بیان کرد: تا به حال کار بنایی وکارگری نکرده بودم درست است که شرایط ایجا سخت است؛ اما اینها در خودسازی مان می تواند موثر باشد.
30 گروه به مناطق زلزله زده فریمان اعزام شده اند
معاون جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی گفت: 80 گروه جهادی تشکیل دادیم که 30 گروه به مناطق زلزله زده فریمان اعزام شده و مابقی در 120 نقطه استان جهت به مردم محروم خدمت رسانی میکنند.
وی بیان کرد: اردوهای جهادی از اواسط مردادماه شروع شده و تا پایان تابستان ادامه دارد.
بناحقدوست تصریح کرد: مهمترین خدمت اردوی جهادی در منطقه سفید سنگ ساخت خانه دام برای روستاییان است چون که 80 درصد اقتصاد آنان از دامداری تامین میشود.
معاون جهادسازندگی خاطرنشان کرد: بیشتر کارهای عمرانی با جهادگران برادر است و گروه جهادی خواهران کارهای آموزشی و تعلمی را بر عهده دارند.
وی متذکر شد: گروهای جهادی همچنین بسته های لوازم التحریر واسباب بازی برای کودکان و برنامههای اعتقادی، فرح بخش و آموزشی جهت تقویت روحیه روستاییان ارائه میکنند.