به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، عباس کشاورز در مراسم اختتامیه جشنوار ملی فنارویهای آب، بهرهوری وبازچرخانی که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در جمع مخترعین ونخبگان حوزه آب گفت: شورای عالی آب ودستگاههای مرتبط فعال شدهاند که این نشان دهنده وجود نگرش نسبت به مشکلات آب است هر چند که با این موضوع هنوز فاصله داریم.
معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که وضعیت آب کشور مناسب نیست افزود: هیچ حوزهٔ در کشور وضعیت آبی مناسبی ندارد، فقط وضعیت کشف رود و زاینده رود بحرانی نیست، بلکه وضعیت آبی کارون وسفید رود نیز دچار کاهش آب است.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه آنچه در جامعه نسبت به بحران آب مطرح میشود، فقط نقد است که این امر مشکلات ما را حل نمیکند، بیان کرد: نقد امری ارزشمند است؛ اما به منظور حل مشکلات آبی کشور باید دانشگاهیان، شهروندان و کارشناسان با هم تفاهم کنیم که چه کاری در این زمینه باید انجام دهیم؟
کشاورز متذکر شد: حل مشکلات آبی کشور قابل حل و برای این کار نیازمند فکر، اندیشه و تدبیر جدید است، دانش امروز به منظور مدیریت بحران آب کافی نیست و باید رویکردهای سابق در این خصوص را فراموش کنیم.
معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: اولین توصیه من اینکه قبول کنیم، نسخههای ما در حال حاضر به منظور حل بحران آب کافی نیست.
وی تصریح کرد: به وجود آمدن پدیدههای طبیعی مانند سیل وزلزله در تمام بشر روحیهٔ تعامل و همکاری ایجاد میکند، به جزء کم آبی که خشنونت بدنبال دارد.
کشاورز گفت: تصمیمگیری در زمان تعارض وخشنونت سخت است و مسئولان در جهت حل مشکلات آب کشور باید به این موضوع واقف باشند.
معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی افزود: نکته دیگر در حوزه آب که مسئولان باید به آن توجه کنند این است که نباید به این حوزه به صورت بخشی نگاه کنند، بلکه باید حوزه آب را به صورت فرابخشی ببینند.
وی تاکید کرد: جامعه نسبت به سیاسیون در خصوص مشکلات و بحران آب آگاه وحساستر هستند، نگرانی جامعه کشاورزی در حوزه آب از اشتباهات مدیران است وآنان سعی دارندکه چالش آب را در مزرعه و رفتار خود مدیریت کنند.
معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص دلیل عدم موفقیت در مدیریت و کنترل بحران آب کشور متذکر شد: از جمله عوامل عدم موفقیت در حل بحران آب یکی مداخله سیاسیون در این موضوع که هنوز باورندارند، این مسئله در ایران چهقدر جدی است.
وی خاطرنشان کرد: دومین عامل در عدم موفقیت حل بحران آب اینکه در مدیریت آب نسخههای موردی تجویز میکنیم و گمان می کنیم مثلا قیمت هر متر معکب آب را به دو هزار تومان برسانیم مشکل حل میشود.
کشاورز بیان کرد: اصل اولیه در مدیریت جدید آب این است که تقاضا محور باشیم و در این عرصه باید ابتدا سهم پایدار را پرداخت کنیم و بعد سهم فعالیتهای اقتصادی همچنین در این حوزه نمیتوانیم نیم نگاهی به مسائل اجتماعی داشت و نمیتوان آب اصفهان را به شهرکردی های داد و برعکس.
معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی در ضمن سخنان خود با یادآوری این نکته که در مدت چهار سال توانستهایم اصولی را با جامعه کشاورزی تفاهم کنیم و از اینها عدول نخواهیم کرد، متذکر شد: در واقع کشاورزی نظم جدیدی میخواهد و در این نظم دیگر امکان توسعه سرزمینی نیست و همینطور رفتارهای آب، خاک، اقلیم و گیاه نیز نیازمند دگرگونی اساسی است و نسخههای آن را تهیه وکار را شروع کردهایم.
وی با تاکید بر این مطلب که کشت گیاهان ما نیازمند جابه جای است و به این صورت که کشت بهاری چغندر قند و همین طور کشت برنج بشدت کم میشود، گفت: نسخه جدید در این رابطه ایجاد کردهایم که با این نسخههای جدید در کشاورزی بهرهوری ر اسالی شش و یک دهم درصد افزایش میدهیم.