کد خبر:۶۳۴۲۷۳
وزیر اطلاعات:

امنیتی که با نشاط همراه نباشد زیرساخت پیشرفت نمی‌شود/ وزارت اطلاعات باید نیت‌خوانی کند

وزیر اطلاعات گفت: تفاوت کار پلیس و اطلاعات این است که پلیس در حین وقوع حادثه وارد عمل می‌شود، اما دستگاه اطلاعاتی باید قبل از آن وارد شود و نیت خوانی کند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات در اجلاس سراسری روسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری که در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران در حال برگزاری است گفت: جای شکر دارد که با دولتی مواجه هستیم که رئیس جمهور وزیر اطلاعات و بسیاری از وزرای آن عضو هیئت علمی هستند و بر این اساس ما عملا از دولت حقوقی نمی‌گیریم.

وی افزود: امنیت، ضرورت توسعه در تمام ابعاد جامعه است امنیتی زیرساخت توسعه است که همراه با شادابی و نشاط باشد والا صرف وجود امنیت اگر همراه شادابی نباشد زیرساخت تاثیرگذاری ندارد و احساس امنیت فراتر از خود امنیت اهمیت دارد. امنیت را باید حکومت‌ها برای مردم تهیه کنند و طبق اسلام امنیت وظیفه حکومت است چرا که در اسلام حکومت برای مردم است، اما در دموکراسی حکومت مردم بر مردم است در فرهنگ قرآنی نیز ما همه چیز را برای مردم داریم.

علوی ادامه داد: سرویس امنیتی در حکومت اسلامی ر‌ها نیست و چارچوب دارد و این چارچوب در نظام جمهوری اسلامی ایران نیز وجود دارد اثرگذارترین کار اطلاعاتی کار اطلاعاتی مبتنی بر اخلاق است.

وی با اشاره به تجمعات در دولت یازدهم گفت: در دولت یازدهم با تجمعاتی در مجلس مواجه بودیم که پلیس به تبع حضور پیدا می‌کرد و عده‌ای را متفرق می‌کرد و عده‌ای را نیز بازداشت می‌کرد این عملکرد، عملکرد پلیسی است، ولی کار اطلاعات این است که به اینجا و به این تجمعات نرسیم.

وزیر اطلاعات با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین ابزارهای کار اطلاعاتی اخلاق و قانون است، توضیح داد: تفاوت کار پلیس و اطلاعات این است که پلیس در حین وقوع حادثه وارد عمل می‌شود، اما دستگاه اطلاعاتی باید قبل از آن وارد شود و نیت خوانی کند.

وی با اشاره به موضع صریح اطلاعات در مقابل دشمنان توضیح داد: با دشمنی که می‌خواهد بمب گذاری کند و ملتی را به خاک و خون بکشد و در بازار، نماز جمعه، مترو بمب گذاری نماید جز واکنش صریح پاسخی نداریم و آیا می‌توان با فردی با ملاطفت رفتار کرد که اگر لحظه‌ای به او امان دهیم ملتی را به خاک و خون می‌کشد لذا نباید به این افراد امان داد و این رویکرد ما با دشمن است.

علوی با بیان اینکه ابزار مدیریت جمهوری اسلامی سکینه و آرامش می‌باشد گفت: در جامعه‌ای که دانشگاهش احساس آرامش کند جنبه‌های علمی آن شکوفا می‌شود دانشجویی که در پرسشگری احساس آرامش کند موجبات شکوفایی رشد دانشگاه را نیز فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: ۲۶ فروردین در خوزستان در سال ۸۴ مشکلاتی ایجاد شد که این مشکلات خسارات زیادی را وارد کرد و موجب شد تا شخص رهبری در این موضوع اعلام نظر کند و بخواهد تا امکانات آرامش در خوزستان فراهم شود خوشبختانه ما از ۲۶ فروردین ۹۳ تاکنون در خوزستان هیچ مشکلی نداشتیم.

وزیر اطلاعات ادامه داد: ما دنبال چنین امنیتی هستیم امنیتی که مبتنی بر فکر، خلاقیت، داشتن تفکر. جدا از دانش آموختگان دکتری که برای حل مشکلات امنیتی کشور کار می‌کنند ۵۰۰ نفر دانشجوی دکتری در دانشگاه وزارت اطلاعات مشغول به تحصیل هستند. امروز دستگاه‌های امنیتی باید از حاصل کار علمی دیگران هم علاوه بر حاصل علم خودشان استفاده کنند به همین دلیل تا به حال چندین کنفرانس علمی را برگزار کردیم و به دنبال تعامل با دانشگاه‌ها هستیم.

وی با طرح این پرسش که چرا دستگاه اطلاعاتی باید دانشجویی را دستگیر کند گفت: چیزی به عنوان دستگیری نباید داشته باشیم الا به ضرورت‌های خاص ما افرادی را در راس مدیریتی داشتیم که به ثمن بخت اطلاعات زیادی را به دشمن داده شما به جای وزیر اطلاعات چه رفتاری می‌کنید این افراد اطلاعاتی که دشمن باید ۴۰۰ میلیارد هزینه کند تا آن‌ها را به دست بیاورد با ۴۰۰ میلیون در اختیار دشمن قرار دادند حال اگر این فرد دانشجو باشد یا استاد دانشگاه دستگاه اطلاعات دانشجو ستیزی یا استاد ستیزی کرده است؟

علوی ادامه داد: دانشجویی که اقدام واقعی علیه امنیت ملی می‌کند و از موقعیتش سوء استفاده کند اگر به آن معترض شویم باز هم یک دانشجو را دستگیر کرده ایم؟

وی تصریح کرد: اسلام به ما اجازه می‌دهد با ملت‌ها ارتباط داشته باشیم به جز ملت هایی که به دنبال ضربه زدن به ما هستند البته اسلام به ما اجازه دشمنی با ملت‌ها را نمی‌دهد.

وزیر اطلاعات ادامه داد: امروز با سرویس‌های مواجه هستیم که دشمن ما هستند و می‌خواهند از طریق مختلف به ما ضربه بزنند به عنوان مثال به عنوان عضو یک مجموعه علمی به دنبال ضربه زدن به ما هستند ما نمی‌توانیم درب‌ها را ببندیم تا هیچ کس نیاید، اما می‌توانیم افرادی که با اهداف غیر علمی می‌آیند تا به ما ضربه بزنند را شناسایی کنیم.

وی ادامه داد: اگر کسی بخواهد از این فضای باز استفاده کند و به امنیت ما زهر خود را خالی کند ما جلوی آن را می‌گیریم و بچه‌های اطلاعات سینه سپر می‌کنند گلوله به سینه هایشان بخورد، ولی به سینه مردم نخورد وظیفه دستگاه اطلاعات این است.

علوی در پایان خاطرنشان کرد: دستگاه اطلاعاتی هوا را فیلتر می‌کند و هوای تمیز را به محیط‌های آموزشی می‌دهد و هدف ما غیر از خدمت به محیط‌های علمی و پژوهشی نیست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار