رئیس صندوق رفاه دانشجویان به تشریح تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان برای انجام فعالیتهای پژوهشی پرداخت و گفت: سقف تسهیلات قابل پرداخت به هر دانشجو حداکثر 10 میلیون تومان و مبلغ تسهیلات اعطایی به هر طرح با توجه به تعداد دانشجوی شاغل در طرح تا سقف تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومان میباشد که طی سه مرحله پرداخت میشود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو ذوالفقار یزدان مهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان در نشست روسای پارکهای علم و فناوری که در ساختمان وزارت علوم در حال برگزاری است گفت: پارکهای علم و فناوری با هدف توسعه فناوری و کسب و کارهای دانش محور و فناورانه تشکیل شد و این ظرفیت عظیم میتواند ما را به توسعه متوازن در کشور برساند. یکی از موانع مهم فناوری و اقتصادی کشور عدم به کارگیری نتایج حاصل از علم، فناوری و نوآوری در حوزه صنعت و خدمات است که با مدیریت صحیح و سیاست گذاری درست پارکهای علم و فناوری میتوان امیدوار بود کمبود تا حدودی جبران شود.
وی افزود: در معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد در روستاها باید احداث شود و برای دامپروری نیز با وام توجه ویژهای به این محصولات و دستاوردها در این مناطق داشت یکی از نقشهای بسیار موثر مراکز رشد مورد حمایت پارکهای علم و فناوری و دانشگاهها ایجاد حلقه واسط با فرایند هدایت و آموزش، کاهش ریسک هزینهای و ظرفیت سازی برای ورود کارآفرینان دانش آموختگان مراکز آموزش به بازار کار و تقویت اعتماد به نفس، شهامت راه اندازی کسب و کار و نشاط و پویایی ایشان است که ضرورتی حیاتی برای امروز و آینده کشور است.
یزدان مهر به ماموریتهای صندوق رفاه اشاره کرد و افزود: صندوق رفاه دانشجویان با بیش از ۴۰ سال سابقه تنها متولی رسمی اعطای تسهیلات رفاهی به تمامی دانشجویان کشور به جز دانشجویان زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و ماموریت زمینه سازی رشد استعدادهای دانشجویان و تامین رفاه لازم برای دانشجویان مستعد و کم بضاعت را به انجام رسانده است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: براساس مصوبه اول به منظور حمایت از دانشجویان کارآفرین ایده و طرحهای دانشجویی تجاری سازی ایده ها، توسعه کارآفرینی، مراکز رشد و نوآوری و حرکت در مسیر اشتغال و تولیدات دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان میتواند از طرحهای کارآفرینی که از طریق مراکز رشد صورت میگیرد با مشارکت مالی اعطای کمک و یا پرداخت تسهیلات با سودحداقلی حمایت کنند.
وی ادامه داد: بنابراین به منظور حمایت از دانشجویان کارآفرین به طرح هایی که اجرایی بودن آنها به تایید مراکز رشد دانشگاهی رسیده و در حال اجرا هستند و دست کم یک دانشجو در آن طرح مشارکت دارد حسب شرایط تسهیلات ۴ درصد تعلق میگیرد. سقف تسهیلات قابل پرداخت به هر دانشجو حداکثر ۱۰۰۰۰۰۰۰۰ و مبلغ تسهیلات اعطایی به هر طرح با توجه به تعداد دانشجوی شاغل در طرح تا سقف تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومان میباشد که طی سه مرحله پرداخت میشود.
یزدان مهر در ادامه به مصوبه دوم این صندوق اشاره کرد و گفت: براین اساس به منظور حمایت و توسعه کارگاههای مهارت محور، تولیدی، کارآفرین و شرکتهای دانش بنیان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی صندوق رفاه دانشجویان اجازه دارد نسبت به پرداخت تسهیلات در قالب مشارکت مالی، اعطای وام قرض الحسنه، ارایه تسهیلات با سود حداقلی به مراکز اقدام کند براساس این مصوبه به منظور حمایت از کارگاهها و شرکت هایی که طرحهای توجیهی کسب و کار آنها به تایید و حمایت صندوق رفاه برسد براساس این که چه نسبتی از افراد شاغل در آن طرح دانشجو باشد در قالب دستوراتی که وجود دارد تسهیلاتی به این مراکز تعلق میگیرد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان با تاکید بر امکان سرمایه گذاری صندوق رفاه در قالب مشارکت گفت: ظرفیت سرمایه گذاری در طرحهای دارای توجیه اقتصادی نیز از طریق کمیسیون سرمایه گذاری صندوق رفاه دانشجویان فراهم است و این صندوق آمادگی دارد در مواردی که کارگاه یا شرکتهای دانش بنیان و یا شرکتهای معتبر در مراکز رشد دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری متقاضی مشارکت در اجرای خود باشند به ویژه در مواردی که حاصل طرحها تامین کننده نیازهای آموزشی و رفاهی وزارت علوم باشد در حوزه سرمایه گذاری و تامین و یا توسعه بازار همکاری کنند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: خوشبختانه ما با راهبری حکیمانه دکتر فرهادی و برای پرهیز از حواشی فرصت سوز در حوزه سرمایه گذاری صندوقها و سرمایه گذاری و درآمدزایی مان به سمت آموزش عالی سوق پیدا کرده ایم و این یعنی سرمایه گذاری متناسب با ماهیتی که برای آن تعریف شده است.