آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۹۱۰۰
صالحی خبر داد

بسیج سازمان انرژی اتمی برای اجرای پروژه پیشران هسته ای/ خبر خوب سازمان برنامه و بودجه به وزارت علوم

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: رئیس جمهور فرمان پیشران هسته‌ای را صادر کرد و ایشان گفتند که ما از سازمان انرژی اتمی پیشران هسته‌ای را می‌خواهیم لذا تمام سازمان انرژی اتمی برای این پروژه که وزارت دفاع و دولت خواسته اند بسیج شده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی در نشست هم اندیشی پروژه اقتصاد مقاومتی که عصر امروز در ساختمان وزارت علوم برگزار شد، گفت: بعد از گذشت ۴۰ دهه به صورت جدی در رابطه با ارتقای وضعیت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها به گونه‌ای که بتوانند در عرصه بین المللی نمود داشته باشند پروژه مطرح شده است چرا که براساس ارتباطی که با مجموعه آکادمی کشور داشتند چند نکته را به عنوان عنصر حیاتی در امور علمی تحقیقاتی و مراکز علمی کشور وجود دارد.

وی افزود: به عنوان مثال در سازمان انرژی اتمی بعد از دوران دفاع مقدس آیت الله هاشمی عنایتی به پیشرفت در انرژی اتمی داشتند تا ایران بتواند از اقتدار علمی و فناوری برخوردار باشد.

صالحی تاکید کرد: بر همین اساس اگر می‌خواهید در کانون‌های علمی حرکت شتابان داشته باشید باید این مسئله را فراموش نکنید که با مقررات دست و پاگیر نمی‌توان به این مهم رسید.

وی با اشاره به فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی گفت: این سازمان از نهاد‌های استثنایی است که دارای مقررات استثنایی است و ما می‌توانیم در این سازمان تصمیم بگیریم که چگونه افراد را استخدام کنیم و چه میزان هزینه در بخش‌های مختلف شود. این مورد خیلی توانست به پیشرفت در سازمان انرژی اتمی کمک کند. در دانشگاه‌ها نیز دانشگاهی مثل دانشگاه هاروارد به طور قطع مانند دانشگاه تهران اداره نمی‌شود و اختیارات رئیس دانشگاه هاروارد خیلی بیشتر از دانشگاه‌های ما می‌باشد در حالی که ما چنین اختیاری را برای روسای دانشگاه‌ها ندیده ایم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه نگاه ما باید یک نگاه مولد باشد، توضیح داد: اگر نگاه هزینه‌ای داشته باشیم به جایی نمی‌رسیم، ولی نگاه مولد می‌تواند ما را به اهداف علمی برساند در دوران پیش از انقلاب در دانشگاه ام آی تی ۳۰ نفر بورسیه ایران برای سازمان انرژی اتمی و ۳۰ نفر برای دانشگاه صنعتی اصفهان بودند. باید در امور تحقیقاتی محققین را سردرگم نکنیم در بسیاری از موارد ما از محقق می‌خواهیم که تحقیقات خود را انجام دهد، اما به او خط و مشی اینکه راجع به چه موضوعی تحقیق کند نمی‌دهیم. انتظار داریم فرد محقق مسیر جهانی رصد کند و از طرفی دولتمردان می‌گویند تحقیقات دانشگاهی برای ما مفید نیست این تصادم آراء همیشه بوده است.

وی با اشاره به طرح پیشران هسته‌ای گفت: رئیس جمهور فرمان پیشران هسته‌ای را صادر کرد و ایشان گفتند که ما از سازمان انرژی اتمی پیشران هسته‌ای را می‌خواهیم لذا تمام سازمان انرژی اتمی برای این پروژه که وزارت دفاع و دولت خواسته اند بسیج شده است.

صالحی با اشاره به دیگر طرح‌های سازمان انرژی اتمی توضیح داد: تولید رادیو دارو‌های مورد نیاز و یا گداخت هسته‌ای از جمله طرح‌های ماست که با کمک سازمان برنامه و بودجه می‌شود آن را انجام داد حتی با کمک این سازمان می‌توان چندین پروژه محوری ملی تعریف کرد. یکی دیگر از پروژه‌های تعریف شده چشمه نور است که یک پروژه محوری است و متاسفانه ما چند سال را برای آن از دست داده ایم و اگر این چشمه نور راه اندازی شود یک کانونی برای حرکت عظیم ملی می‌شود که متاسفانه با تامل و به تدریج فعالیت برای این طرح انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: چند ماه پیش در ایتالیا از یکی از مراکز علمی پیشرفته بازدید کردم که ۲۵۰ میلیون یورو را برای پروژه‌ای هزینه کرده بودند که مشخص می‌کرد چرا ضد ماده‌ها در ۱۴ میلیارد سال پیش و با وقوع بیگ بنگ از بین رفته است. گفتم اگر من به مسئولان کشور بگویم که چند صد میلیون می‌خواهیم تا بفهمیم چرا در سال‌های گذشته ضد ماده از بین رفته اولین سخنی که به من می‌گویند این است که باید به دکتر مراجعه کنی.

رئیس سازمان انرژی اتمی به خبر خوب سازمان برنامه و بودجه برای وزارت علوم اشاره کرد و گفت: پول قابل توجهی به صورت دلاری در اختیار وزارت علوم قرار می‌گیرد تا آزمایشگاه‌های موسسات تحقیقاتی را ارتقا بخشد و بنا شده تا این پول‌ها به شرکت‌های دانش بنیانی که در جوار دانشگاه‌ها قرار دارند داده شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تجمیع دانشگاه‌ها برای به دست آوردن کیفیت مطلوب و بررسی تعدد رشته‌ها از دیگر برنامه‌هایی است که باید پیگیری شود به عنوان مثال همین رشته هسته‌ای از دانشگاه‌های مناطق دور افتاده تا دانشگاه‌های تهران تدریس می‌شود حال آنکه ما به این میزان فارغ التحصیل هسته‌ای احتیاج نداریم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار