محمدرضا حیدری، مسئول بسیج اساتید دانشگاه اصفهان در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو در اصفهان گفت:در 4 سال گذشته پس از افزایش شدت تحریمها که تورم بالایی را در سطح جامعه ایجاد کرده بود دولت یازدهم با وعدهی مذاکرات و حلوفصل مسائل هستهای انتظاراتی را در سطح جامعه ایجاد کرد که نهایتاً باعث تثبیت شرایط اقتصادی و کاهش نرخ تورم شد که البته مقطعی به وجود آمد و پایدار نبود.
حیدری ادامه داد: اشکال اساسی که در این شرایط وجود داشت این بود که دولت انتظارات جامعه به متغیرهای اقتصادی و سیاست خارجی که کنترل آنهم در دست خودش نبود را وعده داد که سرانجام منجر به بلاتکلیفی چرخه اقتصادی در جامعه شد و کارگزاران اقتصادی نتوانستند فضای کسبوکار را سروسامان دهند.
مسئول بسیج اساتید دانشگاه اصفهان افزود: در سال 92 سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد اما نگرش دولت در این زمینه بیشتر رفع تکلیف بود و تعبیری از فرهنگ جهادی و حمایت از بخشهای مختلف تولید ملی احساس نشد چراکه مسئولان دولتی تمام راهحلهای برونرفت از مشکلات را به مسأله برجام گره زدند که نهتنها برجام نیز گشایشی در چرخه اقتصادی کشور ایجاد نکرد، اقتصاد مقاومتی نیز به فراموشی سپرده شد و گامی در این زمینه برداشته نشد.
وی بیان داشت: باعث تأسف است که دولت بهواسطه کادر اجرایی مسن وهم به لحاظ مبانی فکری و سیاسی بعضی از سیاستهای غلط اقتصادی را دخیل کرده که نتیجه آن تشدید مطالبات اقتصادی مردم، فساد اقتصادی، ورشکستگی مؤسسات مالی و اعتباری و مجموعهای از متغیرهای دیگر که باعث مشکلات فراوان در سطح جامعه شده و تأثیر آن بهخوبی در سبد خانوادهها حس شده است.
عضو هیئتعلمی دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان تأکید کرد: در شرایط بد اقتصادی ضریب جینی افزایش پیدا کرد و نشاندهنده آن بود که شکاف طبقاتی جامعه بیشتر شده و بسیاری از واحدهای تولیدی روبه تعطیلی رفته که درنهایت باعث افزایش نرخ بیکاری در سطح کشور شده است.
وی افزود: دولتمردان در این شرایط بد اقتصادی با فرافکنی و ادبیاتی خاص از اوضاع خوب سخن میگویند درحالیکه در بین تودههای مردمی اینچنین نیست و این خود باعث عدم اعتماد به مسئولان شده و سطح اعتراضات را بهجایی رساند که با سوءاستفاده دشمنان شاهد بروز اغتشاشات در بعضی شهرهای کشور بودیم که البته با حضور مردم پاسخ قاطعی به سیاستهای بیگانگان داده شد.
حیدری با اشاره به بزرگترین تهدیدی که در شرایط حاضر کشور را تهدید میکند، گفت: بزرگترین تهدید وادادگی نسبت به سیاستهای اقتصاد مقاومتی و اعتماد به اقتصاد نئولیبرالیسم است که باعث عدم اعتماد به ظرفیتهای داخلی کشور میشود درحالیکه این ظرفیتها و استعدادها باعث استحکام جامعه شده و بهراحتی قابل شکوفایی است فقط کافی است شعار ما میتوانیم تداعی گردد.
وی اظهار کرد: مؤلفههای اقتصاد مقاومتی راه نجات کشور از وضعیت موجود است و تقویت مبانی اقتصاد مقاومتی و به حداقل رساندن وابستگی به نفت از عواملی است که از آشفتگی اقتصاد داخلی براثر تکانههای خارجی جلوگیری میکند.
عضو هیئتعلمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان ادامه داد: مالیات، نظام مالی کارآمد، اصلاح تولید داخلی و افزایش صادرات از مؤلفههای اساسی اقتصاد مقاومتی به شمار میرود و در کنار آن باید شفافیت اطلاعات، رقابتپذیری و پاسخگویی دولت به جامعه دانشگاهی و مردم قرار بگیرد تا این فرآیند محقق شود.
وی در پایان گفت: با عزم ملی و توجه ویژه دولت و مسئولان و اصلاح محیط کسبوکار و نظارت اثربخشی بر فعالیتهای اداری و تقویت شرکتهای دانشبنیان در اثربخشی رشد طبقات پایین جامعه اثرگذار بوده و وابستگی شدید به واردات خارجی و تکمحصولی بودن را کاهش دهیم که درنهایت منجر به رشد اقتصادی در کشور خواهد شد.