رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: مراکز علمی کاربردی وابسته به دستگاههای دولتی باید تا پایان سال تحصیلی97/98 به بخش غیردولتی واگذار شوند و یا منحل شوند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدحسین امید، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی در نشست خبری که ظهر امروز در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد با اشاره به برگزاری کنگره آموزشهای مهارت، فناوری و اشتغال توضیح داد: خوشبختانه گرایش به سمت آموزشهای مهارتی زیاد شده و نزدیک به ۴۰ درصد افراد در کشور متقاضی این آموزشها هستند. امیدواریم تا پایان برنامه ششم توسعه به ۹۰ درصدی که مدنظر داریم، دست یابیم. با توجه به اینکه در سال آینده نظام آموزش و پرورش تغییر میکند و به نظام ۱۲ ساله تبدیل میشود این دانشگاه عملا خروجی نخواهد داشت، اما از سال ۹۸ امیدواریم جمعیت زیادی از دانش آموختگان به سمت آموزش مهارتی سوق پیدا کنند.
وی افزود: همچنین توافق نامهای با قرارگاه مهارتی ستاد کل نیروهای مسلح داریم تا تمامی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح برای پوشش آموزشهای مهارتی - پودمانی به این دانشگاه مراجعه کنند.
امید ادامه داد: متاسفانه امسال با وجود ظرفیت ۵۵۰ هزار نفری ۲۰۰ هزار نفر متقاضی در رشتههای جامع علمی کاربردی بودند که ۳۵۰ هزار نفر ظرفیت خالی ماند در حالی که آموزش مهارتی اشتغال زایی بیشتری دارد.
وی در خصوص ابلاغیه رسمی رئیس جمهور مبنی بر خصوصی شدن دانشگاههای دولتی گفت: شورای عالی اداری کشور یک مصوبه را ابلاغ کرده که دو بند اصلی دارد که مربوط به موسسات پژوهشی و مراکز علمی کاربردی است این مصوبه شورای اداری است و به پیشنهاد سازمان استخدامی کشور در شورای عالی اداری کشور به تصویب رسیده و ابلاغ شده است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی تاکید کرد: براساس بند یک این مصوبه موسسات پژوهشی وابسته به دستگاه اجرایی نمیتوانند دانشجو بپذیرند که البته این مسئله به این دانشگاه ارتباطی ندارد، اما در بند دوم مراکز علمی کاربردی وابسته و دستگاههای دولتی باید تا پایان سال تحصیلی ۹۷ – ۹۸ به بخش غیردولتی واگذار شوند و یا منحل شوند. ما توسط وزارت علوم مجری این مصوبه شدیم و به دستگاههای اجرایی کمک میکنیم تا واگذاری به شکل بهتری انجام شود. البته میخواهیم که مراکز تعطیل نشوند و به بخش خصوصی منتقل شوند، اما این مراکز تا پایان سال تحصیلی فرصت دارند که براساس ضوابط دانشگاه جامع به بخش خصوصی واگذار شوند.
وی ادامه داد: خوشبختانه در بین مراکز علمی کاربردی در هر دو بخش دولتی و غیردولتی مراکز خوبی یافت میشود که میخواهیم فعالیت شان را ادامه دهند حتی کسانی که این مراکز را اداره میکنند میتوانند متقاضی اداره این مراکز به شکل غیردولتی شوند، اما براساس ابلاغیه وزارت علوم به سازمان سنجش از پذیرش دانشجو در این مراکز در بهمن ماه نیز جلوگیری به عمل میآید.
امید با اشاره به اساسنامه دانشگاه جامع تصریح کرد: براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیش از ۸ سال هیچ شخصی نمیتواند به عنوان رئیس دانشگاه باقی بماند که البته در بسیاری از مراکز این مسئله رعایت نشده و این نقض قانون بوده، اما ما میخواهیم این قانون را انجام دهیم.
امید توضیح داد: برای دانشگاه سامانه آموزش حرفهای را خریداری کردیم که این سامانه باعث بهره وری ۹۰ درصدی میشود و یکی از دستاوردهای بزرگ دانشگاه به حساب میآید که باعث شفاف سازی میشود و کسانی از خرید این سامانه ناراضی هستند که خواهان شفاف سازی نیستند. همچنین این دانشگاه زمینی را برای احداث سازمان مرکزی در منطقه ۲۲ خریداری کرده است.
وی در پایان در خصوص فراخوان جذب مدرس توضیح داد: ان شاالله تا قبل از پایان سال این فراخوان دوباره اعلام میشود و در استانهایی که بیش از سه برابر نیاز افراد ثبت نام کنند آزمون کتبی داریم و پس از آن مصاحبه انجام میشود.
در پایان این نشست خبری تفاهم نامهای مابین دانشگاه جامع و مرکز انتشارات دانشگاهی برای ترجمه، تالیف، تولید آثار مشترک و برگزاری سمینارهای آموزش مهارتی به امضا رسید.