سرپرست طرح ساماندهی دانشگاه تهران خواستار رفع موانع اجرای طرح توسعه دانشگاه تهران با عنوان شهر دانش شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سرپرست طرح ساماندهی دانشگاه تهران در نوزدهمین سلسله نشستهای تهران امید دارد که با موضوع طرح توسعه این دانشگاه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، گفت: طرح توسعه دانشگاه تهران در سال ۷۵ مطرح و در سال ۸۲ به تصویب رسید.
وی افزود: در آن زمان، چون دولت اصلاحات به حقوق مردم توجه داشت مصوب شد که ۴۰۰ میلیون دلار از یک بانک عربی تسهیلات دریافت شود تا تملیک و تملک واحدهای اطراف دانشگاه تهران تسریع یابد.
سرپرست طرح ساماندهی دانشگاه تهران گفت: در آن زمان ۱۶۷ میلیون دلار از تسهیلات مورد نظر هزینه شد و، چون تصور این بود که مابقی اعتبار هم تخصیص مییابد دانشگاه تهران اقدام به خریداری ۶۲ درصد از عرصههای منطقه کرد.
موقر اضافه کرد: در راستای اجرای طرح برنامه این بود که تا سال ۸۶ کار معاملات به اتمام برسد، ولی دولت نهم که روی کار آمد ماجرا را زیر سوال برد و شخص رئیسجمهور وقت طرح را متوقف کرد و دستور داد تا زمینهای خریداری شده به فروش برسند با این وجود رهبر که رئیس دانشگاه بود مانده بود که چه کند.
وی بیان کرد: با انتصاب نیلی به عنوان رئیس دانشگاه تهران حل مشکلات مردم و همچنین به روز کردن طرح توسعه دانشگاه در اولویت قرار گرفت و در همین راستا طرح جدیدی با عنوان شهر دانش مصوب شد.
سرپرست طرح ساماندهی دانشگاه تهران گفت: در طرح اول قرار بود که تعداد دانشجویان پردیس مرکزی دانشگاه تهران از ۱۹۲۰۰ نفر بیشتر نشود، ولی سرانه نیازهای دانشگاه در سطح استانداردهای یونسکو ارتقاء یابد، اما در طرح جدید قرار شد که با ایجاد پارکهای علم و فناوری در شهر تهران تحول ایجاد شود.
موقر با اشاره به اینکه طرح جدید توسعه دانشگاه تهران در کمیسیون ماده ۵ تصویب شده است افزود: به گفته رئیس دانشگاه تهران رقم بالای از سرمایه کشور در اطراف دانشگاه تهران ملک خریداری شده که این املاک به پارکینگ تبدیل شده اند.
وی اضافه کرد: برای اجرای طرح شهرک دانش به دولت گفتهایم که یک ریال پول نمیخواهیم، چون اعتبار احداث ۴ دانشکده را خیرین تامین کرده اند و ما بقی بودجه نیز از طریق شرکتهای دانشبنیان تامین میشود.
سرپرست طرح توسعه دانشگاه تهران با بیان اینکه مشکلات به وجود آمده به خاطر اقدامات دولت قبل بوده است تصریح کرد: رویکرد طرح شهر دانش یک رویکرد تحولی است و با اجرای آن کسب و کار در اطراف دانشگاه تهران رونق مییابد.
موقر تصریح کرد: با تشکیل شورای شهر جدید به آقای الویری پیشنهاد دادیم که در رابطه با بررسی مشکلات طرح توسعه دانشگاه تهران جلسهای برگزار شود، اما پس از گذشت حدود ۶ ماه تاکنون نتوانستیم این جلسه را برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه من نسبت به اجرای طرح توسعه دانشگاه تهران تعصبی ندارم، اما به نظرم خطایی که صورت گرفته این است که ما در خصوص جزئیات این طرح اطلاع رسانی نکرده ایم افزود: یک هفته پیش از فوت آقای هاشمی رفسنجانی من نزد او رفتم و گفتم به آقای روحانی بگویید به خاطر اجرای طرح توسعه دانشگاه تهران مردم گرفتار شده اند بنابراین ضرورت دارد تا بودجه مورد نیاز را برای رفع مشکلات مردم اختصاص دهند.
سرپرست طرح توسعه دانشگاه تهران گفت: سوالاتی که توسط دانشجویان در این جلسه مطرح شد بیانگر این است که ما مقصریم، چون جزئیات اجرای طرح را برای دانشگاهیان هم بیان نکردهایم.
سرپرست طرح توسعه دانشگاه تهران با تاکید بر این که اصلاً بحث اوراق مشارکت در اجرای طرح توسعه این دانشگاه مطرح نیست افزود: طبق قانون ما نمیتوانیم برای تملک از اوراق مشارکت استفاده کنیم، اما از طریق اوراق خزانه که پول دولت است توانست ساختمانی را به ارزش ۱۳ میلیارد تومان خریداری کنیم.
موقر با بیان اینکه تملک اراضی به عهده دولت است افزود: در زمان تصویب طرح توسعه دانشگاه تهران در دولت اصلاحات رئیسجمهور وقت خطاب به کابینه گفت: آنهایی که به آینده ایران میاندیشند به این طرح رای دهند و این اتفاق هم افتاد.
وی افزود: طرح توسعه یعنی اینکه دانشگاه مدرن نسل سوم جایگزین دانشگاه نسل اول رضاخان شود، چون ما نمیتوانیم در دانشگاه نسل اول متوقف شویم.
موقر با بیان اینکه مشاور طرح ۱۱۸ ساختمان را به عنوان ساختمانهای دارای ارزش معرفی کرده افزود: با اجرای طرح توسعه دانشگاه تهران به هیچ وجه به ساختمانهایی که جزو میراث فرهنگی هستند آسیبی وارد نمیشود از طرفی این ساختمانها نیز مقاوم سازی خواهند شد.
وی با بیان اینکه تراکم موجود در منطقه ۲۲۰ درصد بوده است که با تصویب کمیسیون ماده ۵ این تراکم به ۲۰ درصد کاهش یافته است تصریح کرد: با توجه به اتمام دوره پنج ساله اجرای طرح توسعه دانشگاه تهران دوره اجرای این طرح یک بار دیگر تمدید شده است در هر حال امروز به دلیل مشکلاتی که داشتهایم بین ۳۰ تا ۴۰ هزار طرح نیمه تمام در کشور داریم.
وی با بیان اینکه دو دیدگاه در مورد دانشگاه تهران وجود داشته افزود: یک دیدگاه بر این تاکید داشته که دانشگاه تهران از مرکز شهر منتقل شود، اما مرحوم هاشمی، روحانی و رئیس دولت اصلاحات تاکید داشتند که دانشگاه تهران در شهر بمانند، چون این دانشگاه تاریخ ایران ایران است.
سرپرست طرح توسعه دانشگاه تهران با بیان اینکه مرحوم هاشمی رفسنجانی و رئیس دولت اصلاحات با انتقال دانشگاه تهران به چیتگر مخالف بوده اند، تصریح کرد: ما مشکلات مردم را قبول داریم و میخواهیم که دولت و شورای شهر مشکلات دانشگاه و ساکنین منطقه را حل کنند.