جهانگیری که وارد دهه هفتم زندگیاش شده گفت: متولدین دهه ۶۰ در هر مقطعی وارد شدند با مشکل مواجه شدیم. از زمان ورود به دبستان تا دبیرستان و دانشگاه ...
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-سیدمهدی حاجیآبادی؛ جهانگیری که وارد دهه هفتم زندگیاش شده پنجشنبه در همایش روز جهانی آینده با اشاره به ابرچالشهای موجود کشور گفت: متولدین دهه ۶۰ در هر مقطعی وارد شدند با مشکل مواجه شدیم. از زمان ورود به دبستان تا دبیرستان و دانشگاه و الان هم بحث اشتغال و در آینده موضوع سالمندی آنها باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
همه اینها در حالی است که در بحبوحه انتخابات شعارهای جوانگرایی حسن روحانی و کاندیدای پوششی او یعنی اسحق جهانگیری گوش فلک را کر کرده بود. ادعایی که پس از معرفی کابینه پیر دولت دوازدهم، چون شعار استفاده از بانوان در کابینه، رنگ باخت! کاربران فضای مجازی پس از حمله عجیب معاون اول دولت به متولدین دهه شصت، واکنش نشان دادند. پارسا در چرایی علت حمله جهانگیری به دهه شصتیها نوشت: دولت قبل که دیگه خودمونیم، قالیباف و رییسی هم که تکراری شدن، مسکن مهرم که دیگه نمیشه بهونه کرد، ایجاد اشتغال هم کار ما نیست! پس همه چی تقصیر دهه شصتیاس! هیس، #دهه_شصتیا فریاد نمیزنند!
خانم ایرانی هم از سوراخ شدن لایه اوزون تا مقصر دیگر مشکلات را دهه شصتیها دانست و خطاب به معاون اول دولت گفت: باشه ما #دهه_شصتیا هرجا پا میذاریم مشکل ایجاد میشه. قدم نداریم کلا، خرمون از کرگی دم نداشت، اصلا لایه ازن رو هم ما سوراخ کردیم، درباره نقدمعصوم و نزول قران و علم اسلامی هم همون که شما میگید همونه، اصلا تو خوبی! برای رفع مشکلات مردم چه کردید آقای #جهانگیری؟
علی کرد، از فعالین سابق اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل درمورد تفاوت نگرش مدیریت انقلابی و غیرانقلابی به جوانان نوشت: داستان #دهه_شصتیا کلید تفاوت نگاه لیبرال و انقلابی است! عموما هرآنچه ک. درنگاه انقلابی فرصتی برای رشد محسوب میشود درنگاه لیبرال یک تهدید ست! از همین نگاه پوسیده ب. نیروی انسانی جوان، تامستقل شدن از نفت، تا حمایت ازتولید ملی، تاانرژی هستهای، هر کدامش رالیبرالهاتبدیل کردند ب. بحران!
پیرترین دولت پس از انقلاب و دردسر جوانها! براساس آمارها، ایران در بین ١٧ کشور بررسیشده، رتبه سوم را در کنار هند و چین در بهرهگیری از افراد مسن در کابینه به خود اختصاص داده است. طبق این گزارش، متوسط سن کابینه ایران با ٦٢ سال، تقریبا برابر با هند و چین است. در واقع با درنظرگرفتن آغازبهکار دولت، این متوسط سنی، ٥٨ سال بود.
اگر میانگین سنی اعضای کابینه را در زمان آغاز به کارشان در دولتهای اول تا یازدهم مرور کنیم، متوجه خواهیم شد که متوسط سنی از دولت اول تا چهارم که حدود ٣٨، ٣٩ سال بوده، بهتدریج افزایش پیدا کرده است. هر دوره دولت متوسط سن، یک سال تا سه سال افزایش پیدا کرده و از دولت دهم به دولت دوازدهم، با جهشی هشتساله روبهرو بودیم. در مجموع در مدت این ١١ دوره، متوسط سنی کابینه، ١٩ سال (تقریبا به میزان یک نسل) افزایش پیدا کرده است. از طرفی، در بُعد جهانی و از طرف دیگر، برای کشوری که متوسط سنی و اصطلاحا میانگین سنی آن حدود ٣١ سال (سرشماری سال ١٣٩٥) است، این کابینه با شکاف نسلی آشکار و عمیق تلقی میشود. امین اسدی در صفحه شخصی توییترش در پاسخ واکنش به حمله مدیران پیر دولت به جوانان نوشت: آقای #جهانگیری اون جاسوس تیم مذاکرات و اون سید امامی که جاسوس محیط زیست بود یا واردات مسخره کود انسانی و... کار دهه شصتیا بود؟ مشکل کشور ما شصت سالهها و هفتاد سالهها هستند نه #دهه_شصتیا و دهه هفتادیا!
محمدرضا باقری سردبیر برنامه عصرانه شبکه افق، از احتمال اینکه اگر بیست سال دیرتر انقلاب شده بود اکنون اسحق جهانگیری در چه وضعیتی بود، نوشت: اگر انقلاب به جای ۵۷، بیست سال دیرتر یا زودتر رخ میداد، #جهانگیری الان یا تو سرای سالمندان منتظر بچه هایش بود، یا نوه هاشو برده بود پارک و با رفیقاش داشت شطرنج بازی میکرد، نه اینکه معاون اول رییس جمهور باشه!
با توجه به اظهارات جهانگیری، در حالی که بسیاری از جوانان نخبه با تحصیلات عالی و درخشان، سرخورده و مایوس از آینده شغلی در جستجوی یک شغل حداقلی برای تامین معاش خود بودند، بسیاری از پستها و مقامهای سیاسی در میان پیرمردان و پیرزنان، دست به دست به میشود. جوانان تحصیل کرده و دور مانده از بازار کار، آینده تیرهای را برای خود پیش بینی میکردند. کشور پر بود از مهندسان بیکار، پزشکان بدون بیمار، وکیلان بدون موکل و مردان جوانی که در اطاقهای انتظار بلندپایگان و قدرتمندان در انتظار کار نشسته بودند.
به تدریج این جوانان ناراضی و ناامید و بدون هر گونه آینده شغلی، اعتقادات دینی خود را نیز از دست دادند و موجی از بی دینی و الحاد در میان آنها گسترش یافت. آنها نمیتوانستند سرنوشت تلخشان را از نظر عقیدتی توجیه کنند و گرفتار نوعی سرگردانی روحی و اخلاقی شدند. در وضعیتی که پیران پستها و مقامهای حکومتی و اداری را میان خود و خانواده هایشان تقسیم میکنند و همچون قانون بقای انرژی از پستی به پست دیگر و از مقامی به مقام دیگر تغییر میکنند و تنها خویشاوندان دارای ژن برتر امکان و فرصت حضور در این مناصب را پیدا میکنند، در چنین وضعیتی پیر سالاری تنها انگیزههای ترقی و پیشرفت جوانان را از میان نمیبرد بلکه انگیزههای دفاع آنها از وضعیت موجود و نظام حاکم را از بین میبرد و آنها را تبدیل به سربازان جنبشهای اعتراضی و شورشهای ضد نظام حاکم بدل میکند. باید برای جوانان بهانه و انگیزهای برای دفاع از وضع موجود باقی مانده باشد. آنها تنها در صورتی که تغییر وضع موجود را مغایر منافع خود بدانند و یا احساس کنند که ممکن است منافعشان به خطر بیفتد، انگیزهای برای دفاع از وضع موجود خواهند یافت در غیر این صورت تغییر تبدیل به نخستین مطالبه آنها میشود.
سام واثقی با برشماری نظریههای ژن خوب و پیرسالاری و ... در دوران روحانی نوشت: این #جهانگیری هم در تئوری نسلهای برتر و ژن خوب، همهی تلاشهای گوبلز و هیملر رو احیا کرد. حالا باید #دهه_شصتیا رو فقط جمع کرد تو کوره آدمسوزی ریخت و زود سوزوند.
تاجداری، با انتشار تصویر یکی از متولدین مشهور دهه شصت خطاب به دولت پیر روحانی نوشت: آقای #جهانگیری من هم با شما موافقم #دهه_شصتیا هرجا وارد میشوند مشکل ایجاد میکنند البته نه برای مردم و کشور بلکه برای دشمن و #فتنه گر تصویر شهید #محمود_رضا_بیضایی متولد ۱۸ آذر ۱۳۶۰
جواد آقایی پشت پرده سخنان اسحاق جهانگیری را ترساندن مردم دانست و نوشت: لایه پنهان حرفهای جهانگیری درباره #دهه_شصتیا، ترساندن مردم از فرزندآوریست که اگر زیاد بچه دار شوید فرزندانتان در آینده هم شغل مناسبی نخواهند داشت و هم در تحصیل و مسائل دیگر به مشکل برمی خورند!
کاربر دیگری در ارتباط طرح جدید اعاده اموال نامشروع مسئولین و جنجال جهانگیری نوشت: +رئیس ریختن تویتر دارن میگن #اعاده_اموال_نامشروع_مسئولین_کشور _کیان؟ + #دهه_شصتیا - تو که بلدی شیطون!
سخنان اسحاق جهانگیری را ترساندن مردم دانست و نوشت: لایه پنهان حرفهای جهانگیری درباره #دهه_شصتیا، ترساندن مردم از فرزندآوریست که اگر زیاد بچه دار شوید فرزندانتان در آینده هم شغل مناسبی نخواهند داشت و هم در تحصیل و مسائل دیگر به مشکل برمی خورند! یعنی افراد کشور ما را می خواهند آنقدر پیر شود تا منقرض شود عجبا عجبا
دقیقا همین....ترساندن مردم از فرزند آوری...اکثریت مردم را با ترفندهای مختلف از بچه داشتن منصرف کردین (باتفاق روساتون) ،حالا باقی مونده اونا رو با این ترفند میخوان مقطوع النسل کنند تا آمریکا و اسرائیل به هدف خود برسن.
واقعا افسوس از این همه کج فهمی . زبان قاصر هست از این همه جهالت .. اگر این حرف را بی بی سی می زد خوب باید بدانیم از روی ناآگاهی است چون در صحنه میدان عمل نبود .. ولی وای بر شما که اینهمه عزمت در شکوفایی در علم و امنیت و اختراع و ...... را ندیده اید ..
حتما ضعف چشم و تجمیع سرمایه چشم و گوش و هوش و عقل صدمه دیده است .
ما فرزندان دهه (( 60 )) با این حرفها از میدان خارج نخواهیم شد . ویقین بدانید در اقتصاد مقاوتی در میدان عمل به شما ثابت خواهیم کرد شدنی است .
یقین بدانید نماز را ما فرزندان انقلاب در بیت المقدس خواهیم خواند . و شما هم نظاره گر باشید . و با تحلیل های غلط برای دشمنان نان و اب تهیه کنید .
راستش من باورم نمیشه که اراده ای برای مخالفت واقعی با این کم کاری های این دولت و اون دولت وجود داشته باشه. واقعا باورم نمیشه.
که اگر واقعا مخالفت واقعی وجود داره، مگه میشه نتونه 4 تا سوءاستفاده گر که از اول انقلاب تا حالا همش رئیس و مدیر و وزیر بودن رو سر جاش بنشونه که حالا بر نگرده بگه دهه شصتی ها مشکل سازن. راستش رو بخوای، ما هم موافقیم. برای همین میخوایم باقی عمرمون رو برای فرهنگسازی در جهت عدم دعوت کودکان آتی به این دنیا صرف کنیم. بعد که جمعیت رو به کاهش گذاشت، شما خودتون بشورید خودتون بپزید خودتون سفره پهن کنید خودتون بخورید. دهه شصتی خوبه فقط برای خرحمالی؟ ولی شک نکن تمام عزم ام رو جزم میکنم تا ایرانی ها دور بچه رو خط بکشن. اینقدر سختی کشیدم که حرفام براشون قابل باور و قانع کننده باشه. چرا باید بچه های دیگه بدنیا بیان تا مثل ما سختی بکشن؟
خبرگزاری محترم اینقدر تایید نکن تا جونت درآد. ولی تو میتونی نظرم رو حذف کنی. بقیه هم میتونن. ولی همه رو که نمیتونی کر کنی. راهش رو هم بلدم. راستش حتی قبل از اراجیف جهانگیری، با دیدن دزدی های وزیر و رئیس و مدیر، همین تصمیم رو داشتم. ولی اراجیف ایشون من رو مصمم تر کرد. حیفِ انقلاب. ولی وقتی شما اینجوری مصلحت اندیشی رو پیش گرفتی، بجای دفاع «صادقانه» از مردم، این شخصیت اون شخصیت خط قرمز ات هست و غصه ی دونه درشت ها رو میخوری، پس بشین ببین که چطوری رشته هاتون رو درباره جمعیت جوان و افزایش جمعیت پنبه میکنم. تازه حرف شما پیاده نظام های این حکومت دزد، برای مردم غیر قابل باوره. چون اون بالا نشستید میگید جمعیت جوان خوبه. بعد مردم میگن این بچه غذا میخواد تحصیل و شغل میخواد. پس یک هیچ به نفع ماست. حالا نظرم رو حذف کن! حذف هم نکنی، بازم همین کارو خواهم کرد. چون خیلییییی سختی کشیدم و دارم میکشم و میدونم هم سن و سالام هم دارن سختی میکشن و جوونی شون داره میره و آینده شون مبهمه. ولی ندیدم تو بعنوان رسانه بیای دلسوزانه بگی: مردم اگر امکانات ندارید بچه ای رو به این دنیا دعوت نکنید. ولی مقالات و گزارش هات رو در تشویق به افزایش جمعیت دیدم. تو یه لحظه فکر نمیکنی اون بچه ای که بدون هیچ آینده و برنامه ریزی ای به این دنیا میاد، چه سرنوشت غم انگیزی پیدا میکنه که بازم حاضر نیستی در جهت فرهنگسازی برای عدم دعوت بچه ها به این دنیا کار کنی؟ شرافت چیز خوبیه.
• آیا واقعا دهه شصتی ها یک مشکل هستند؟
قبل از پاسخ دادن به این پرسش خوب است تا مسئله را با ذکر یک مقدمه تشریح کنیم.
1.همانطور که می دانید سیاست های دولت آقای روحانی در چارچوب مکتب نئولیبرالیسم بازنمایی می شود.در خلاصه ترین توضیح برای این نظریه می توان گفت که این مکتب اقتصادی به محدود کردن نقش دولت در اقتصاد و استفاده بیشتر از سازوکارهای بازار آزاد تأکید دارد. در تفکر نئولیبرالیسم توجه به هنجارهای فرهنگی در اولویت نیست و در مقابل انگیزه های اقتصادی و کسب ثروت بیشتر دلیل اصلی مردم برای انجام فعالیت ها محسوب می شود.از همین رو کسادی، بی کاری، و سختی معیشت اقتصادی در بسیاری از کشورهای کمتر توسعه یافته ، نه چندان ناشی از سوء مدیریّت و یا ماهیّت سرمایه داری جهانی بلکه به خاطر مداخله دولت و یا راه نیافتن به بازارهای جهان سرمایه داریست. برخی از احکام نئولیبرالی عبارتند از: معافیّت های مالیاتی برای ثروتمندان و بزرگ سرمایه داران؛ خصوصی سازی سرمایه ها، اموال و خدمات بخش عمومی؛ تضعیف اتّحادیّه های کارگری و به حدِّاقل رسانیدن مزد و مزایای کارگران وهمانندِ این ها.
«لایه پنهان حرفهای جهانگیری درباره #دهه_شصتیا، ترساندن مردم از فرزندآوریست که اگر زیاد بچه دار شوید فرزندانتان در آینده هم شغل مناسبی نخواهند داشت و هم در تحصیل و مسائل دیگر به مشکل برمی خورند!»
ببخشید من هم از حرفای جهانگیری عصبانی شدم. ولی اگر ایشون با این قصدی که میگید، یعنی عدم افزایش جمعیت، این حرف رو زده باشه، کارش درسته. مگه ما دهه شصتی ها کم سختی کشیدیم که حالا شما رضایت داری یه تعداد بچه ی دیگه هم تو این اوضاع نابسمان دنیا بیان و سختی بکشن؟ اگر جهانگیری واقعا با این هدف این حرف رو زد، دستش درد نکنه.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
حتما ضعف چشم و تجمیع سرمایه چشم و گوش و هوش و عقل صدمه دیده است .
ما فرزندان دهه (( 60 )) با این حرفها از میدان خارج نخواهیم شد . ویقین بدانید در اقتصاد مقاوتی در میدان عمل به شما ثابت خواهیم کرد شدنی است .
یقین بدانید نماز را ما فرزندان انقلاب در بیت المقدس خواهیم خواند . و شما هم نظاره گر باشید . و با تحلیل های غلط برای دشمنان نان و اب تهیه کنید .
که اگر واقعا مخالفت واقعی وجود داره، مگه میشه نتونه 4 تا سوءاستفاده گر که از اول انقلاب تا حالا همش رئیس و مدیر و وزیر بودن رو سر جاش بنشونه که حالا بر نگرده بگه دهه شصتی ها مشکل سازن. راستش رو بخوای، ما هم موافقیم. برای همین میخوایم باقی عمرمون رو برای فرهنگسازی در جهت عدم دعوت کودکان آتی به این دنیا صرف کنیم. بعد که جمعیت رو به کاهش گذاشت، شما خودتون بشورید خودتون بپزید خودتون سفره پهن کنید خودتون بخورید. دهه شصتی خوبه فقط برای خرحمالی؟ ولی شک نکن تمام عزم ام رو جزم میکنم تا ایرانی ها دور بچه رو خط بکشن. اینقدر سختی کشیدم که حرفام براشون قابل باور و قانع کننده باشه. چرا باید بچه های دیگه بدنیا بیان تا مثل ما سختی بکشن؟
خبرگزاری محترم اینقدر تایید نکن تا جونت درآد. ولی تو میتونی نظرم رو حذف کنی. بقیه هم میتونن. ولی همه رو که نمیتونی کر کنی. راهش رو هم بلدم. راستش حتی قبل از اراجیف جهانگیری، با دیدن دزدی های وزیر و رئیس و مدیر، همین تصمیم رو داشتم. ولی اراجیف ایشون من رو مصمم تر کرد. حیفِ انقلاب. ولی وقتی شما اینجوری مصلحت اندیشی رو پیش گرفتی، بجای دفاع «صادقانه» از مردم، این شخصیت اون شخصیت خط قرمز ات هست و غصه ی دونه درشت ها رو میخوری، پس بشین ببین که چطوری رشته هاتون رو درباره جمعیت جوان و افزایش جمعیت پنبه میکنم. تازه حرف شما پیاده نظام های این حکومت دزد، برای مردم غیر قابل باوره. چون اون بالا نشستید میگید جمعیت جوان خوبه. بعد مردم میگن این بچه غذا میخواد تحصیل و شغل میخواد. پس یک هیچ به نفع ماست. حالا نظرم رو حذف کن! حذف هم نکنی، بازم همین کارو خواهم کرد. چون خیلییییی سختی کشیدم و دارم میکشم و میدونم هم سن و سالام هم دارن سختی میکشن و جوونی شون داره میره و آینده شون مبهمه. ولی ندیدم تو بعنوان رسانه بیای دلسوزانه بگی: مردم اگر امکانات ندارید بچه ای رو به این دنیا دعوت نکنید. ولی مقالات و گزارش هات رو در تشویق به افزایش جمعیت دیدم. تو یه لحظه فکر نمیکنی اون بچه ای که بدون هیچ آینده و برنامه ریزی ای به این دنیا میاد، چه سرنوشت غم انگیزی پیدا میکنه که بازم حاضر نیستی در جهت فرهنگسازی برای عدم دعوت بچه ها به این دنیا کار کنی؟ شرافت چیز خوبیه.
در پیچشِ گرداب، جوانِ دههی شصت
ای شیخ! به این شیوه خدا را نشناسد
در سایهی آداب، جوانِ دههی شصت
انصاف کجا رفته؟ نخواهید؛ ندارد
آرامش اعصاب، جوانِ دههی شصت
یک عکسِ بهجا مانده به دیوارهی تاریخ
در چنبرهی قاب، جوانِ دههی شصت
چون گویِ رها در پی چوگانِ حقیقت
آمادهی پرتاب، جوانِ دههی شصت
یک شانه پر از مهر بیارید که دارد
یک چشمِ پر از آب، جوانِ دههی شصت
یکباره بگویید که عاکف بنویسد
گنجینهی نایاب، جوانِ دههی شصت
قبل از پاسخ دادن به این پرسش خوب است تا مسئله را با ذکر یک مقدمه تشریح کنیم.
1.همانطور که می دانید سیاست های دولت آقای روحانی در چارچوب مکتب نئولیبرالیسم بازنمایی می شود.در خلاصه ترین توضیح برای این نظریه می توان گفت که این مکتب اقتصادی به محدود کردن نقش دولت در اقتصاد و استفاده بیشتر از سازوکارهای بازار آزاد تأکید دارد. در تفکر نئولیبرالیسم توجه به هنجارهای فرهنگی در اولویت نیست و در مقابل انگیزه های اقتصادی و کسب ثروت بیشتر دلیل اصلی مردم برای انجام فعالیت ها محسوب می شود.از همین رو کسادی، بی کاری، و سختی معیشت اقتصادی در بسیاری از کشورهای کمتر توسعه یافته ، نه چندان ناشی از سوء مدیریّت و یا ماهیّت سرمایه داری جهانی بلکه به خاطر مداخله دولت و یا راه نیافتن به بازارهای جهان سرمایه داریست. برخی از احکام نئولیبرالی عبارتند از: معافیّت های مالیاتی برای ثروتمندان و بزرگ سرمایه داران؛ خصوصی سازی سرمایه ها، اموال و خدمات بخش عمومی؛ تضعیف اتّحادیّه های کارگری و به حدِّاقل رسانیدن مزد و مزایای کارگران وهمانندِ این ها.
ببخشید من هم از حرفای جهانگیری عصبانی شدم. ولی اگر ایشون با این قصدی که میگید، یعنی عدم افزایش جمعیت، این حرف رو زده باشه، کارش درسته. مگه ما دهه شصتی ها کم سختی کشیدیم که حالا شما رضایت داری یه تعداد بچه ی دیگه هم تو این اوضاع نابسمان دنیا بیان و سختی بکشن؟ اگر جهانگیری واقعا با این هدف این حرف رو زد، دستش درد نکنه.