رئیس دانشگاه تبریز گفت: در حال حاضر ۲۴ هزار نفر دانشجو در دانشگاه تبریز مشغول تحصیل هستند که ۴۵ درصد آنها در مقطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری حضور دارند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا پورمحمدی، رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به هفتادمین سال تاسیس دانشگاه تبریز بیان داشت: دانشگاه تبریز در امتداد دانشگاه «رَبع رشیدی» است زمانی که در دنیا هیچ دانشگاهی فعالیت نداشت از ۷۰۰ سال پیش آغاز به کار کرده است، و به عنوان دومین دانشگاه کشور در سال ۱۳۲۶ تاسیس شد و در سال تحصیلی جاری هفتادمین سال دانشگاه تبریز را جشن میگیریم.
پورمحمدی مطرح کرد: دانشگاه تبریز یکی از موفقترین دانشگاههای علمی و پژوهشی کشور است و در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، انقلاب فرهنگی از دانشگاه تبریز آغاز شد و این دانشگاه در این مقطع به سمت دانشگاه نسل چهارم و کارآفرین حرکت میکند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه تبریز دومین دانشگاه جامع کشور بعد از دانشگاه تهران است، گفت: در حال حاضر ۲۴ هزار نفر دانشجو در دانشگاه تبریز مشغول تحصیل هستند که ۴۵ درصد آنها در مقطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری حضور دارند و وجود ۸۹۰ رشته-مقطع در این دانشگاه، آن را به دانشگاهی جامع تبدیل کرده است.
وی افزود: تعداد ۷۸۵ نفر عضو هیئت علمی با رتبه استادیار و بالاتر در این دانشگاه فعال هستند که ۱۰ نفر از این اساتید تبریز از چهرههای ماندگار و جزو ۱ درصد دانشمندان جهان هستند که یکی از عوامل افتخار این دانشگاه است.
رئیس دانشگاه تبریز تصریح کرد: دانشگاه تبریز دارای ۲۳ دانشکده و ۱۰ مرکز تحقیقاتی و کتابخانه بسیار غنی بوده و یکی از بزرگترین مراکز تحقیقاتی کشور است، و تبریز باید به تاریخ پرافتخار «رَبع رشیدی» که ۷۰۰ سال پیش ۶۰۰۰ دانشجوی خارجی داشت برگردد و تلاش میکنیم در این راستا تعداد ۷۰ دانشجوی محصل خارجی در دانشگاه را افزایش دهیم.
پورمحمدی با اشاره به جذب تعداد ۱۳۰ نفر از اعضای هیئت علمی در ۴ سال اخیر افزود: تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز به ۷۸۵ نفر رسیده است با ارتقای سطح پژوهشی دانشگاه، تعداد قرادادهای پژوهشی با خارج از دانشگاه ۷۰ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه گفت: ۷۹ انجمن علمی، ۱۷ کانون فرهنگی هنری، ۴ تشکل اسلامی و ۳۰ نشریه دانشجویی در این دانشگاه فعال است.
رئیس دانشگاه تبریز با اعلام تحصیل و پذیرش دانشجویان رشته زبان و ادبیات ترکی برای دومین سال پیاپی گفت: بر اساس قانون در تدریس این رشته مشکلی وجود ندارد و سال گذشته ۲۰ نفر و امسال ۵۰ الی ۶۰ دانشجو در این رشته وجود دارد و در مهرماه سال آینده در رشته ترکی استانبولی دانشجو خواهیم پذیرفت.