برخی معتقدند امروز روحانی، احمدینژادیترین فرد ایران است. افزایش قیمت دلار و سیر صعودی قیمتها در ایران در چند ماه گذشته موجب شد تا دولت دوم حسن روحانی از جهت اقتصادی با دولت دوم محمود احمدی نژاد شباهتهایی داشته باشد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-سیدمهدی حاجیآبادی؛ امروز روحانی، احمدینژادیترین فرد ایران است. پس از اعمال تحریمها در سال ۹۰ و سیر صعودی دلار در دولت دهم، بسیاری از منتقدین وی در جناح حامی حسن روحانی، بیعرضگی دولت و خودسری دولتمردان را عامل گرانی ذکر کردند. به عنوان مثال روحانی گفت: با ایجاد محدودیت برای درآمدهای ارزی در اثر تحریمها، نرخ ارز افزایش و واردات در سالهای ۱۳۹۱ و بخصوص ابتدای ۱۳۹۲ دچار کاهش شد و از این نظر، رفاه خانوارهای ایرانی که تحت تاثیر واردات زیاد قرار داشت دچار افت شدیدی شد. آنچه مشخص است در قضاوت حسن روحانی، تحریمها مقصر اصلی گران شدن دلار بودهاند و با برداشتن این تحریم ها، اوضاع به وضعیت سابق برگشته و قیمت کاهش پیدا میکند. اندکی بعد، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی نیز در راستای اظهارات روحانی، به اجرای توافق نامه ژنو اشاره کرد و گفت::بازار ارز طی روزهای آینده روند باثبات بیشتری را به خود خواهد دید و حتی شاهد سیر نزولی در بازار آزاد خواهیم بود. او نیز با وعده کاهش تدریجی نرخ ارز، ادامه داد: در آینده پس از دیدن نشانههای رشد اقتصادی، کاهش تدریجی نرخ دلار در بازار ادامه خواهد داشت. امروز پس از جهش عجیب قیمت دلار، شاهد سکوت یا دلایل عجیب حامیان دولت برای توجیه قیمت، برخلاف شعارهای دوران رقابت انتخاباتی هستیم. گرانی دلار در شبکههای اجتماعی به سرعت با واکنش گسترده مردم همراه شد. سیدمرتضی موسوینژاد از فعالین سابق اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در این مورد نوشت: وقتی دو مشاور روحانی (ترکان و نیلی)، از روی حماقت (حمل بر صحت کردم) میگن قیمت دلار باید بره بالا، طبیعیه قیمت #دلار تو سه ساعت ۳۰۰ بره بالا.
میثم بیرانوند هم از قشر دانشجو در این مورد نوشت: همزمان با رسیدن #قیمت_دلار به ۵۷۰۰ منتظر نامههای جدید #فرقه_بهاریّه و #ماله_کشی جناب تاج زاده و دوستان هستیم.
امیرحسین ثابتی نیز از فعالین سابق دانشجویی در این مورد نوشت: دلار شده بود ۳۵۰۰ تومان؛ غوغا به پا کردند. گفتند: مردم! اصلا هستهای به چه درد میخورد؟ تا کی باید برای غنی شدن اورانیوم، خودمان فقیر شویم؟ بهتر نیست تعطیلش کنیم؟ حالا #دلار شده ۶۰۰۰ تومان؛ در تاسیسات هستهای هم بتون ریختهایم! این سرنوشت ملتی است که چشمش به زبان سلبریتیها باشد.
احمد جانجان هم درمورد از دست رفتن امید به روحانی نوشت: سرعت تبخیرِ امید در دولت روحانی بیشتر از سرعت تبخیر اِتِر در جدول مندلیف بوده!
افزایش قیمت دلار و سیر صعودی قیمتها در ایران در چند ماه گذشته موجب شد تا دولت دوم حسن روحانی از جهت اقتصادی با دولت دوم محمود احمدی نژاد شباهتهایی داشته باشد.به ویژه آنکه گفته میشود یکی از مهمترین دلایل افزایش ارزش پول خارجی در ایران، جبران کسری بودجه دولت است و این دقیقا یکی از ایرادات وارده به دولت دهم بود. هرچند برخی از مسئولان مانند اکبر ترکان در شرایطی که کارشناسان نسبت به عواقب سقوط ارزش پول ملی در آیندهنگرانی دارند، با ابراز خرسندی از این موضوع گفت: اینکه قیمت دلار بالا رفت کار خوبی بود. تابلوی بازار ارز در شروع هفته نشان میدهد که دلار آمریکا در مرز ۵۷۰۰ تومان معامله میشود و این در حالی است که قیمت طلا نیز برخلاف بازار جهانی افزایش یافت.در همین ارتباط در گذشته محمد کشتی آرای، عضو هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر امروز با صراحت گفت: برخلاف روند کاهشی بازار جهانی، قیمتها در بازار داخلی به دلیل افزایش نرخ دلار به سمت افزایش حرکت کردند. اما اگر دولت با هدف جبران کسری بودجه اقدام به افزایش قیمت دلار کرده باشد به اعتقاد برخی از کارشناسان نه تنها درمان موقت نیست که به نوعی یک دور باطل است چراکه افزایش قیمت ارز موجب بالا رفتن تورم شده و به نوعی هزینههای دولت را بالا میبرد. پریچهر جنتی دانشجوی دکترا در مورد گرانی دلار و رابطهاش با یارانه نوشت: یادتونه میگفتند یارانه ۲۵۰ تومنی نتیجهش میشه #دلار ۶تومنی؟ بیاع! حالا دارید با یارانه ۴۵تومنی دلار ۶تومنی رو هم تجربه میکنید. کسی هم آب و صابون نمیاره کسی روشو بشوره...
یگانه خدامی از خبرنگاران حامی دولت هم گفت: جوک میسازیم با #دلار و خبرها رو دنبال میکنیم، اما یکی مثل من از صبح چشمش به تابلوی صرافی هاست و میترسه از انسولینی که معلوم نیست باید با چه قیمتی بخره!
حسن روحانی که با شعارهای اقتصادی و سخنانی در باب بهبود وضعیت معیشتی مردم موفق شد سکان دولت دوازدهم را در دست بگیرد امروز با انتقادات فراوانی حتی از سوی طرفدارانش روبروست. مردمی که با انتظار بهتر شدن شرایط اقتصادی و رنگین شدن سفرههایشان پای صندوقهای رای رفتند و حالا شاهد افزایش قیمتها و گسترش فاصله طبقاتی هستند. با این وجود باید دید روحانی که مکرراً بر ماندن سر وعدههایش تاکید دارد از چه کلیدی برای باز شدن قفل مشکلات اقتصادی طبقه متوسط استفاده میکند؟ مهدی خرامان از فعالین سابق دانشجویی با اشاره به پشتپرده گرانی دلار گفت: عدهای «به خاطر یک مشت دلار» سناریوی کثیفی برای مردم طراحی کردند و حالا برای «چند دلار بیشتر»، قصد تزریق ناامیدی در کشور را دارند، قانونی وجود ندارد، زیرا دروغ حرف اول و آخر را میزند. تا «مرد بی نام»، از عنوان «خوب، بد، زشت» حذف شود. تا «لی وان کلیف» یکه بزن قصه شود!
زهراسادات موسوی نیز با اشاره به سیاسیکاری بسیاری از حامیان دولت، چون محمود صادقی که مهمترین مساله کشور را حصر عنوان کردند نوشت: اگه #دلار شد ۶۰۰۰ تومن بریزید تو خیابونا وقتی ریختید تو خیابونا هم تنها شعاری که میدید #رفع_حصر و پخش #ربناست! ببینم تا ماه رمضون میتونید یه ربنای خوشگل پخش کنید یا نه!
محمود قائدی نیز از فعالین سابق دانشجویی درمورد وضعیت مدیران در گرانی دلار گفت: اینکه #دلار یکروزه پرواز میکند نشان میدهد یا #برجام کار نمیکند یا #مدیران!