رئیس دانشگاه فنی حرفهای با اشاره به ۴۰ رشته کارشناسی ناپیوسته در دانشگاه فنی حرفهای ایجاد میشود، گفت: به وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد دادیم تا با تفاهم نامهای از پتانسیل و ظرفیتهای خوب این دانشگاه برای تربیت استاد و مربی استفاده کند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابراهیم صالحی عمران، رئیس دانشگاه فنی حرفهای در نشست خبری که بعد از ظهر امروز در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص تمهیدات این دانشگاه برای سال آینده که با تغییر نظام آموزشی این دانشگاه دچار افت دانشجو میشود، توضیح داد: سال تحصیلی ۹۷ -۹۸، چون خروجی از نظام آموزشی برای دانشگاه فنی حرفهای نداریم لذا با افت دانشجو مواجهیم چرا که متقاضیان این دانشگاه از هنرستان و کار و دانش بوده و با تغییر نظام آموزشی به ۶-۳-۳ عملا سال آینده دانشجویی از این مقاطع پذیرش نمیشود لذا از وزارت علوم مجوز گرفتیم تا دانشجویانی از بین دانش آموزان سالهای قبل پذیرش کنیم و همچنین حدود ۴۰ رشته کارشناسی ناپیوسته را با مجوز شورای گسترش میخواهیم ایجاد کنیم تا از پتانسیل دانشگاه استفاده بیشتری شود.
وی تاکید کرد: همچنین به وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد دادیم تا با تفاهم نامهای از پتانسیل و ظرفیتهای خوب این دانشگاه برای تربیت استاد و مربی استفاده کند و بناست در هفته آینده تفاهم نامهای با وزارت آموزش و پرورش به امضا برسانیم تا در ۱۷۳ دانشگاه شعبههای این دانشگاه تربیت دبیر فنی را داشته باشیم.
وی در ادامه بیان داشت: دانشگاه فنی حرفهای به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای کشور میتواند در حوزه اشتغال تاثیرگذار باشد و در حال حاضر ۲۲۰ هزار دانشجو در ۱۷۳ دانشکده و آموزشکده این دانشگاه فعال هستند.
رئیس دانشگاه فنی حرفهای در خصوص ادغام دانشگاه فنی حرفهای با دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: آموزشکدههای فنی حرفهای در کشور به صورت مجزا فعالیت میکنند و متولیان مختلفی دارند که این مسئله باعث عدم هماهنگی بین دستگاهها شده و اصلا به صلاح کشور نیست بنابراین تشکیل شورای ملی مهارت و فناوری ضروری است تا برنامه ریزی دقیق تری صورت گیرد. دانشگاه فنی حرفهای آموزشهای عام و دانشگاه جامع علمی کاربردی آموزشهای خاص در ارتباط با مشاغل را ارائه میکند که میتواند سازماندهی شود و این سازماندهی به نفع نظام آموزشی کشور نیز هست.
وی در خصوص ارتباط با صنعت توضیح داد: برنامههای زیادی برای ارتباط صنعت و دانشگاه در نظر گرفته شده که یکی از آنها این مسئله است که صنایع فیلابسهای درسی در هر رشته را معین کرده و کارگاههای ما را تجهیز و بروزرسانی کند این مسئله باعث میشود تا هماهنگی بیشتری بین دروس ارائه شده به دانشجویان و بکارگیری آنها در مشاغل ایجاد شود همچنین معاونت پژوهشی میتواند در همه رشتهها صنایع ذی نفع را پیدا کند و با آنها وارد مذاکره شود تا بتوانیم نیروی کار مفید تربیت کنیم. همچنین در بسیاری از خوابگاههای ما کارگاهها به صورت فعال به دانشجویان دختر و پسر خدمات ارائه میدهند و این دانشجویان میتوانند تولیدات خود را به بازار عرضه کنند.
صالحی عمران تاکید کرد: یکی دیگر از برنامههای دانشگاه در سال جاری تجهیز کارگاهها و آزمایشگاهها و تبدیل دانشگاه فنی حرفهای به دانشگاه سبز است و همچنین میخواهیم از پروژههای عمرانی که بالای ۷۰ درصد پیشرفت داشتند بهره برداری کنیم.
وی در پایان توضیح داد: طرح سرباز تکنسین نیز در این دانشگاه پیگیری میشود و ستاد نیروهای مسلح طرح توجیهی سرباز تکنسین را از ما مطالبه کرده است که ما پیگیر انجام آن هستیم.