قرارداد مشارکت، مشاوره و نظارت بر تولید صنعتی و توسعه دانش کاتالیستهای فرآیند اتیلن اکساید در پتروشیمیها میان پژوهشگاه صنعت نفت با یکی از شرکتهای فناوری منعقد شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جعفر توفیقی، رییس پژوهشگاه صنعت نفت در حاشیه امضای قرارداد تجاریسازی کاتالیست فرآیند اتیلن اکساید در نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی گفت: این قرارداد مربوط به توسعه و تجاریسازی کاتالیست اتیلن اکساید است که در گذشته دانش فنی آن توسط پژوهشگاه توسعه یافته است.
وی اتیلن اکساید را یکی از ترکیبات بسیار کلیدی در صنعت پتروشیمی دانست و خاطر نشان کرد: کاتالیستهای آن نیز از پیچیدگی خاصی برخوردار است که خوشبختانه پژوهشگاه صنعت نفت دانش فنی آن را توسعه داده و تست کرده است.
توفیقی با بیان اینکه با امضای این قرارداد، با همکاری این شرکت فناور تجاریسازی این کاتالیست در دستور کار قرار میگیرد، خاطر نشان کرد: پژوهشگاه صنعت نفت قرار است در هر دو فرآیند تجاریسازی و توسعه فناوری این کاتالیست در صنعت نظارت مستقیم داشته باشد.
جلیل سبحانی، رییس هیات مدیره این شرکت فناور با تاکید بر اهمیت کاتالیست اتیلن اکساید در صنعت پتروشیمی، اظهار کرد: پتروشیمیهایی نظیر مارون، بوشهر و اراک هماکنون نیاز خود را نسبت به این کاتالیست از خارج از کشور برآورده میکنند و با تولید این کاتالیست میتوانیم باعث قطع وابستگی شویم.
وی با اشاره به اینکه دانش فنی این کاتالیست مربوط به پژوهشگاه صنعت نفت است، ادامه داد: دانش فنی کاتالیست تولید این کاتالیست در پژوهشگاه و داخل کشور موجود است، از این رو امکان ارتقاء در داخل فراهم شده است.
علاوه بر آن این پژوهشگاه با یکی از شرکتهای آلمانی در زمینه برجهای شیرینسازی گاز و گاز زدایی از گوگرد موافقتنامه همکاری امضا کردند.
بزمی، معاون فناوری و روابط بینالملل پژوهشگاه صنعت نفت در حاشیه امضای این موافقتنامه، شرکت آلمانی را شرکتی صاحب نام در حوزه تجهیزات داخلی برجهای تقطیر دانست و گفت: بر اساس این موافقتنامه مقرر شد همکاری مشترکی با این شرکت آلمانی با هدف افزایش ظرفیت برجهای تقطیر پالایشگاههای نفت و گاز با استفاده از تجربیات این دو مجموعه آغاز شود.
وی این اولین تجربه همکاری مشترک بین این دو مجموعه را در حوزه برجهای شیرینسازی گاز ذکر کرد و یادآور شد: در این همکاری، طراحی مشترک، جهت افزایش ظرفیت این برجها صورت خواهد گرفت.