آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۶۵۱۷
پس از تایید وزیر بهداشت؛

آیین‌نامه جدید شورا‌های صنفی دانشجویان علوم پزشکی ابلاغ شد

آیین‌نامه جدید و بازنگری شده شورا‌های صنفی دانشجویان و دستیاران دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور، پس از تأیید وزیر بهداشت به دانشگاه‌ها ابلاغ شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین‌نامه جدید و بازنگری شده شورا‌های صنفی دانشجویان و دستیاران دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور، پس از تأیید وزیر بهداشت، ۳۱ اردیبهشت ماه به دانشکده و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده است.

این آیین‌نامه مشتمل بر ۹ ماده، ۵۱ بند و پنج تبصره است که جایگزین آیین نامه شورای صنفی دانشجویان دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی کشور مصوب سال ۱۳۹۴ شده و از تاریخ ابلاغ لازم الاجرا خواهد بود.

از مهم‌ترین تغییرات این آیین نامه می‌توان به فراهم شدن امکان تشکیل و راه اندازی شورا‌های صنفی ویژه دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی (Ph.D) و نیز تشکیل شورای مرکزی سراسری شورا‌های صنفی دانشجویی اشاره کرد.

از دیگر تغییرات این آیین نامه می‌توان به افزایش تعداد اعضاء هیات مرکزی نظارت بر شورا‌ها صنفی از ۷ به ۹ نفر اشاره کرد.

در توضیح این هیات مرکزی آمده است، هیاتی است متشکل از ۹ نفر که نظارت بر عملکرد کلیه سطوح شورا‌های صنفی دانشجویان و دستیاران دانشگاه/ دانشکده ها، همچنین تنظیم، تفسیر و پیشنهاد بازنگری دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌های مرتبط را بر عهده دارد و دبیرخانه آن در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت مستقر است.

تغییر ترکیب شورای صنفی در دانشکده‌های پزشکی نیز یکی دیگر از تغییرات آیین نامه جدید شورا‌های صنفی است که بر اساس آن شورای صنفی واحد شامل ۷ نفر (ترجیحا با ترکیب دو دانشجوی دوره علوم پایه و فیزیوپاتولوژی، دو کارآموز، دو کارورز، و یک دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد) است.

در این دانشکده‌ها چنانچه تعداد کاندیدا‌ها از مقاطع مختلف به حد نصاب نرسد، سهمیه آن مقطع به مقاطع دیگر که مشارکت بیشتری دارند اضافه می‌شود.

در بخش دیگری از این آیین نامه آمده است، دبیران شورا‌های صنفی واحد‌ها می‌توانند حداکثر تا چهار دوره متوالی انتخاب و در این جایگاه فعالیت کنند؛ در آیین نامه قبلی دبیران حداکثر تا سه دوره متوالی امکان انتخاب و فعالیت در این سمت را داشتند.

بر اساس بند الف. ماده سوم آیین نامه جدید که پیش از این وجود نداشت، شورای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی (Ph.D) در هر دانشگاه/ دانشکده علوم پزشکی که دارای دوره‌های تخصصی دستیاری بالینی، دندانپزشکی و دکتری تخصصی (Ph.D) هستند، تشکیل می‌شود.

ترکیب اعضای شورای صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی (Ph.D) شامل هفت نفر و با ترکیب چهار دستیار تخصصی بالینی، دو دانشجوی دکتری تخصصی (Ph.D) و یک دستیار دندانپزشکی است و دبیر این شورا‌های صنفی حداکثر می‌تواند در دو دوره متوالی انتخاب و در این جایگاه فعالیت کند.

تغییر در تعداد و نحوه انتخاب اعضاء هیات مرکزی نظارت بر شورا‌های صنفی

موضوع دیگری که باید در آیین نامه جدید مورد توجه قرار گیرد، تغییر در تعداد و نحوه انتخاب اعضاء هیات مرکزی نظارت بر شورا‌های صنفی دانشجویان، دستیاران و دانشجویان PHD است؛ نخست اینکه اعضاء این هیات از هفت به ۹ نفر افزایش یافته است.

ترکیب اعضاء هیات مرکزی به ترتیب شامل معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (رئیس)، مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت (دبیر)، معاون رفاهی/ رییس اداره رفاهی اداره کل دانشجویی وزارت بهداشت، رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت (جدید)، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت (جدید)، یک نفر از معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه/ دانشکده‌های علوم پزشکی (با حکم رئیس هیات مرکزی نظارت) (کاهش تعداد از دو به یک نفر) است.

همچنین دو نفر دانشجوی منتخب از سوی مجمع دبیران شورا‌های صنفی دانشجویان (با حکم رئیس هیات مرکزی نظارت) و یک نفر از دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی (Ph.D) منتخب از سوی مجمع دبیران شورا‌های صنفی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی (Ph.D) (با حکم رئیس هیات مرکزی نظارت) (جدید) از دیگر اعضای هیات مرکزی هستند.

نکته مهم در مورد انتخاب اعضاء شورای مرکزی نظارت این است که اعضاء دانشجو و دستیار شورای مرکزی نظارت به انتخاب مجمع دبیران شورا‌های صنفی دانشجویان و دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی (Ph.D) و با حکم رئیس هیات مرکزی نظارت انتخاب می‌شوند. ساز و کار انتخاب اعضاء دانشجوی هیات مرکزی نظارت در آیین نامه قبلی متفاوت و تنها به انتخاب معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تعریف شده بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار