آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۸۰۵۸
گزارش/

گلایه‌ها از دستمزد پایین کار دانشجویی/ وقتی سازمان امور دانشجویان تمایلی به افزایش حق الزحمه ها ندارد!

حقیقتی که نسبت به طرح کار دانشجویی وجود دارد درآمد پایین دانشجویان از آن است که موجب نارضایتی و گلایه آن‌ها شده. همچنین موجب گردیده این طرح از سوی دانشجویان خیلی با استقبال مواجه نشود.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مقوله کار در دوران دانشجویی مسئله ای است که این روز‌ها خیلی‌ها را مشغول خود کرده و شرایط اقتصادی شاید یکی از عوامل اصلی گرایش قشر دانشجو به کار دانشجویی باشد. در این بین هستند دانشجویانی که برای گذران دوره تحصیل خود پول تو جییبی پدر و مادر از جیبشان سرازیر می‌شود، اما عده کثیری از همان ترم اول به فکر کار کردن و کسب درآمد برای خرج و برج روزگار دانشجویی می‌شوند، خصوصا دانشجویانی که برای تحصیل به شهرستان دیگری می‌روند.

طبق طرحی از سوی سازمان امور دانشجویان تحت عنوان «کار دانشجویی» هر دانشگاه می‌تواند تعدادی از دانشجویان خود را تحت این عنوان به نوعی استخدام و ماهیانه هزینه‌ای را به عنوان حق الزحمه به آن‌ها پرداخت کند. شکل کار به این صورت است که دانشجویان «صاحب شرایط» پس از گذراندن مراحلی خاص و قراردادی که با معاونت فرهنگی و دانشجویی بسته می‌شود، طبق تعرفه اعلام شده شروع به کار می‌کنند.

اما حقیقتی که نسبت به طرح کار دانشجویی وجود دارد درآمد پایین دانشجویان از آن است که موجب نارضایتی و گلایه آن‌ها شده. همچنین موجب گردیده این طرح از سوی دانشجویان خیلی با استقبال مواجه نشود.
 
یکی از دانشجویان دانشگاه تهران در خصوص وضعیت حق الزحمه‌هایی که بابت کار دانشجویی پرداخت می‌شود می گوید: پولی که به دانشجویان برای کار دانشجویی پرداخت می‌شود بسیار پایین است در صورتی که ساعت هایی که باید برای دریافت این دستمزد پر کنیم خیلی زیاد است.
 
وی افزود: البته امسال شرایط نسبت به سالهای قبل کمی بهتر شده ولی مورد رضایت دانشجویان نیست به دلیل همین پرداخت های اندک دانشجویان تمایلی برای انجام کارهای دانشجویی ندارند.
 
منتشر نشود////دانشجویانی که یک سوم دستمزد کارگر ساده را هم ندارند/ وقتی سازمان امور دانشجویان تمایلی به افزایش حق الزحمه ها ندارد!


دستمزد‌های کار دانشجویی از یک کارگر ساده بسیار پایین‌تر است

معاون دانشجویی دانشگاه شریف در این خصوص به خبرنگار ما می گوید: نرخ پرداخت‌ها در کار دانشجویی اصلا متعارف نیست و از دستمزد‌هایی که یک دانشجو می‌تواند بیرون از دانشگاه مشغول به کار شود، بسیار پایین‌تر است.

وی، با اشاره به عدم افزایش دستمزد‌های کار دانشجویی در این دانشگاه گفت: افزایش دستمزد‌ها به عهده ما نیست، چندین بار درخواست افزایش هزینه‌ها را دادیم، اما تاکنون افزایشی نداشته است.

وی افزود: نرخ پرداخت‌ها اصلا متعارف نیست و از دستمزد‌هایی که یک دانشجو می‌تواند بیرون از دانشگاه مشغول به کار شود بسیار پایین‌تر است.

معاون دانشجویی دانشگاه شریف گفت: تعداد بسیاری از دانشجویان مشغول به کار می‌شوند و بیشتر در خوابگاه‌ها به کار گرفته می‌شوند؛ چرا که مسئولان در خوابگاه حضور ندارند بسیاری از کار‌ها به عهده دانشجویان است.

البته هستند دانشگاههایی که به زحمات دانشجویان ارزش قائل هستند و وضعیت پرداختی حق الزحمه این دانشگاهها به دانشجویان نسبت به سایر دانشگاهها بالاتر است.

افزایش ۱۲ تا ۱۵ درصدی دستمزد‌های کار دانشجویی در سال جاری

مقانی، معاون دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در خصوص وضعیت پرداخت‌های کار‌های دانشجویی در این دانشگاه گفت: معاونت دانشجویی تاکید دارد که دستمزد‌های پرداختی به دانشجویان براساس تورم سالیانه باشد.

وی افزود: پیشنهاد افزایش ۱۰ درصدی حقوق دانشجویان که در کار‌های دانشجویی مشارکت می‌کنند به ریاست دانشگاه داده شده، اما هنوز این پیشنهاد تایید و اجرا نشده است.
 
منتشر نشود////دانشجویانی که یک سوم دستمزد کارگر ساده را هم ندارند/ وقتی سازمان امور دانشجویان تمایلی به افزایش حق الزحمه ها ندارد!


مقانی اضافه کرد: علاوه بر این دانشگاه اصرار داشت که از هزینه‌های پرداختی به دانشجویان مالیات کسر کند، اما معاونت دانشجویی این پیشنهاد را اصلاح کرد چرا که حقوق‌هایی که دانشجویان در ازای انجام کار‌های دانشجویی دریافت می‌کنند بسیار پایین است و نباید مالیات به این مبالغ پایین تعلق بگیرد.

معاون دانشجویی دانشگاه امیرکبیر یادآور شد: افزایش ۱۲ تا ۱۵ درصدی برای سایر مقاطع پیشنهاد داده ایم.
 
900 دانشجو در دانشگاه علامه مشغول به کار می شوند

در همین خصوص سلیمی ، معاون دانشجویی دانشگاه علامه نیز می گوید:معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به افزایش دستمزد‌های پرداختی به دانشجویان در قبال کار دانشجویی گفت: مبلغ پرداختی به دانشجویان نسبت به سال گذشته به سه برابر افزایش یافته است.

وی افزود: تعرفه‌ها نسبت به قبل افزایش داشته و میزان آن در مقاطع مختلف تحصیلی مشخص است و میزانی که مشخص شده است به اندازه‌ای دیده شده که دانشجو ناراضی نباشد.

معاون دانشجویی دانشگاه علامه یادآور شد: کار‌هایی که به دانشجویان در دانشگاه علامه سپرده می‌شود مانند رابط یا همیار سلامت، رابط مشاوره، ورزش و تربیت بدنی، فعالیت در کتابخانه و مسئولیت‌های خوابگاه‌ها است. علاوه بر این همکاری با نهاد رهبری و معاونت آموزشی و فعالیت‌هایی از این دست که برای دانشجویان تعریف شده است که معمولا هم دانشجویان در فراخوانی که داده می‌شود از آن استقبال می‌کنند.

سلیمی اضافه کرد: در دانشگاه علامه برای ۱۰ درصد از دانشجویان فرصت شغلی و کار دانشجویی داریم مثلا برای ۹۰۰۰ دانشجو معمولا ۹۰۰ نفر در طول سال تحصیلی مشغول به کار هستند.


وی یادآور شد: معمولا در ایام تابستان مراکزی از دانشگاه هستند که نیاز به مشارکت دانشجویان دارند، اما عمده کار‌های دانشجویی در خوابگاه‌ها اتفاق می‌افتد همچنین در مراکز فرهنگی کتابخانه و سایر قسمت‌ها از دانشجویان دعوت به کار می‌شود، اما بیشترین فرصت کار دانشجویی در ایام ترم است.
 
منتشر نشود////دانشجویانی که یک سوم دستمزد کارگر ساده را هم ندارند/ وقتی سازمان امور دانشجویان تمایلی به افزایش حق الزحمه ها ندارد!
جامعه دانشگاهی ما حدود ۵ میلیون نفر نه کار دارند و نه جویای کارند. به نظر می‌رسد در حال حاضر دو مفهموم کار و دانشجو دوگانگی‌های انکار ناپذیری با یکدیگر پیدا کرده‌اند و بیشتر دانشجویان با توجه به شرایط مالی نیاز به کار و البته درآمدی در خور شان خود دارند، شرایط و حقوق کار دانشجویی برای بسیاری از دانشجویان کفاف نمی‌دهد به همین خاطر آنها به جای فعالیت در دانشگاه به سمت کار دانشجویی کوچه بازاری بیرون از دیوارهای دانشگاه می روند که رفتند به این سمت باعث افزایش آسیب های اجتماعی در بین دانشجویان می شود که مسئولان باید تجدید نظر نسبت به حق الزحمه های پرداختی به دانشجویان داشته باشند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار