کد خبر:۶۹۴۲۶۴
عباس‌زاده در نشست شنبه‌های انقلاب:

محصولات پتروشیمی به صورت نیمه‌خام صادر می‌شوند/ لزوم توسعه صنایع پایین دستی در کشور

دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی امروز در نشست شنبه‌های انقلاب گفت: با وجود ارزش افزوده بالای محصولات پتروشیمی، باز هم این محصولات به صورت نیمه خام صادر می‌شوند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ محمدرضا عباس‌زاده دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی امروز در نشست شنبه‌های انقلاب که با موضوع صنعت توسط جنبش مردمی پاسداشت ۴۰ سال انقلاب کبیر اسلامی در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد گفت: احداث یک واحد پتروشیمی رقمی بین ۷۰۰ میلیون تا یک میلیارد دلار هزینه در بر دارد

وی با بیان اینکه صادرات محصولات پتروشیمی اگر چه ارزش افزوده بالایی دارد، اما باز هم این محصولات به صورت نیمه خام صادر می‌شوند با این وجود اگر بتوانیم صنایع پایین دستی را در کشور توسعه دهیم می‌توان ارزش افزوده را افزایش داد افزود: در سال ۵۷ ظرفیت تولید پتروشیمی کشور سه میلیون تن بوده، ولی این میزان تن ظرفیت به ۶۴ میلیون تن افزایش یافته است که امیدواریم این رقم به ۷۲ میلیون تن برسد.

عباس زاده با اشاره به اینکه رقم صادرات پتروشیمی ایران در سال ۵۷، ۰.۶میلیون تن بوده، اما این رقم به بیش از ۲۲ دهم میلیون تن رسیده است تصریح کرد: زمانی تنها در کشورمان پتروشیمی شیراز، خارک، رازی و بندر امام فعالیت می‌کردند در حالی که امروز این صنعت در شهر‌های نزدیک به منابع هیدروکربنی و دیگر شهر‌های کشورمان ایجاد شده است.

دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی با تاکید براینکه باید فروش داخلی محصولات پتروشیمی افزایش یابد تصریح کرد: ما علاقه مندیم که محصولات پتروشیمی به جای صادرات در داخل به فروش برسند با این وجود امیدواریم صنایعی در کشور ایجاد شود که این صنایع از محصولات ما استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۶، ۱۷ میلیون تن محصول پتروشیمی در داخل کشور به فروش رسیده در حالی که ۲۲ میلیون تن محصول را صادر کرده ایم اظهار کرد: ۶۳ طرح با ۷۲ میلیون تن ظرفیت تولید محصول پتروشیمی در حال اجرا هستند و ۴۳ برنامه نیز طراحی شده است که اجرای این طرح‌ها نیازمند به صد میلیارد دلار سرمایه گذاری است.

عباس زاده با اشاره به اینکه پتروشیمی اندیمشک و میاندواب هنوز به بهره برداری نرسیده اند تصریح کرد: در حال حاضر میزان استفاده صنعت پتروشیمی از گاز ۷ درصد است و این در حالی است که مابقی منابع گاز کشور یا در خانه‌ها می‌سوزد و یا در نیروگاه‌ها صرف سوخت می‌شود با این وجود اگر طرح‌های توسعه صنعت پتروشیمی در کشور اجرا شوند و میزان استفاده از گاز در این صنعت از ۷ درصد به ۲۰ درصد افزایش پیدا کند می‌توان تحول بزرگی در بخش اشتغال را رقم زد.

دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی خاطر نشان کرد: ۳۵ درصد از صادرات غیرنفتی متعلق به صنایع پتروشیمی است و ۴۰ درصد از محصولات صنعتی توسط صنعت پتروشیمی صادر می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه دو منطقه ویژه را در ماهشهر و عسلویه هدفگذاری کرده ایم که می‌توانند از گاز طبیعی استفاده کنند تصریح کرد: ۷ طرح در ماهشهر ۲۳ طرح در عسلویه و ۳۳ طرح در دیگر مناطق کشور در دست اجرا هستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار