کد خبر:۶۹۶۸۸۰
گزارش/

اقدام بازرسان آژانس نوعی دزدی است/ چه کسانی اجازه بازديد و نمونه برداری از مراكز غير هسته‌ای را داده‌اند؟

سوالی که در اذهان شکل گرفته این است که چه کسانی و با چه منطقي به بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي اجازه بازديد و نمونه برداري از مراكز غير هسته اي داده‌اند؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو ـ سینا احدیان؛ در اواسط خرداد سال جاري بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي  در يك روز تعطيل و سرزده و بي سر و صدا از دانشكده ي برق دانشگاه علم و صنعت تهران و دفاتر اساتيد آن بازديد و بازرسي كردند.

 

بسيج اساتيد دانشگاه علم و صنعت تهران در بيانيه اي اين اقدام آژانس بين المللي انرژي اتمي و دست اندركاران و مسئولين ايراني ذي ربط را محكوم كردند و اين بازرسي سرزده از يك مركز علمي را مايه حقارت و شرمساري جامعه ي دانشگاهي دانستند.

 

اين نوع بازرسي سرزده از سوي آژانس بين المللي انرژي هسته اي به اجراي پروتكل الحاقي معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي از سوي ايران برمي گردد كه دولت از سال هاي پيش داوطلبانه آن را اجرا مي كند و تا كنون به تصويب مجلس شوراي اسلامي نرسيده است.

 

البته طبق گفته فواد ایزدی کارشناس مسائل سیاست خارجی برخی از بندهای برجام نیز ایران را به قبول بازرسی های مختلف آژانس متعهد می‌کند.

اقدام بازرسان آژانس نوعی دزدی است/ چه کسانی اجازه بازديد و نمونه برداری از مراكز غير هسته‌ای را داده‌اند؟

همچنين ايران در برجام به اجراي پروتكل الحاقي موظف شده است كه بسياري از نمايندگان و كارشناسان معتقدند با خروج آمريكا از برجام و بازگشت تحريم ها و اعمال تحريم هاي جديد پايبندي ايران به اين برنامه جامع مشترك بي معني و غیر قابل  قبول است.

 

از شروع مذاكرات برجام تا كنون كه به پاره شدن آن از سوي اصلي ترين طرف مذاكره يعني آمريكا منجر شده، مسئولان دولتي از جمله اعضاي تيم مذاكره كننده هسته اي بخصوص وزير امور خارجه و رئيس سازمان انرژي هسته اي بارها تاكيد كرده اند كه ماندن ايران در برجام و پايبندي به تعهدات تا زماني ادامه خواهد داشت كه ساير اعضاي معاهده برجام به تعهدات خود عمل كنند و تحريم هاي قبل و يا تحريم جديدي عليه ايران اعمال نشود.

 

بعد از بدعهدي آمريكا و خروجش از برجام و تهديد و اقدام پيش زمينه اي به تحريم هاي جديد عليه ايران از جمله دستور شمارش معكوس منع خريد نفت از ايران و خروج يكی پس از دیگری شركت هاي غربي و اروپايي از ايران، اما مسئولان دولتي هم در عمل و هم در سخن مواضع خود را تعديل كرده و به اجراي برجام بدون آمريكا تن دادند.

 

ماندن ايران در برجام بدون آمريكا از سوي مقامات بلند پايه نظام و خود دولت منوط به ضمانت اجرايي از سوي سه كشور اروپايي است كه در روابط با ايران سابقه‌ي خوبي ندارند.

 

براساس اجراي پروتكل الحاقي و تاکید در برجام مبنی بر لزوم اجرای این پروتکل توسط ایران، آژانس بين المللي انرژي هسته اي مي تواند به صورت سرزده و غير سرزده از تمامي مراكز هسته‌اي و غير هسته اي كشور بازديد كند.

 

آمريكا از برجام خارج شد و تحريم هاي ظالمانه را بيش از پيش در دستور كار قرار داد.

شركت هاي اروپايي پشت سر هم زير قراردادهاي خود با ايران زدند و سران سه كشور اروپايي صراحتا اعلام كردند كه نمي توانند تحريم هاي آمريكا در برابر ايران را ناديده گرفته و مقابل آن بايستند.

 

اساتید و دانشجویان بسیجی دانشگاه علم و صنعت و جامعه علمی کشور پس از اطلاع موخر از بازرسی پنهانی سازمان انرژی اتمی نسبت به آن واکنش نشان دادند.

 

 

بیانیه اعتراضی بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت

بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت با متوجه شدن نمونه‌برداری و بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از این دانشگاه با صدور بیانیه‌ای که در ذیل خلاصه آن آمده است این اقدام را محکوم کردند.

( با کمال تأسف مطلع شدیم که اخیراً بازرسان آژانس اتمی (IAEA) در اقدامی گستاخانه و البته دزدانه به دانشگاه علم و صنعت ایران وارد شده و بیشرمانه به بازرسی و تفتیش آزمایشگاه‌هایی یکی از دانشکده‌ها پرداخته و با دستمال‌های خاص خود نمونه‌برداری انجام داده‌اند. مسلماً این اقدام، تحقیری بزرگ و بی‌سابقه برای جامعه علمی و دانشگاهی و ملت عزیزمان می‌باشد و تحمل غصه و درد آن بسی دشوار است. قطعاً اگر اساتید، دانشجویان و کارکنان غیور دانشگاه قبل از زمان بازرسی از آن مطلع شده بودند، به هیچ وجه اجازه چنین اقدامی تجاوزکارانه‌ای را نمی‌دادند و به هر نحو ممکن مانع آنها می‌شدند.)

 

اساتید دانشگاه: اقدام بازرسان آژانس نوعی دزدی است

در همین خصوص خلج استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو ضمن انتقاد از حضور مخفیانه بازرسان آژانس انرژی اتمی در این دانشگاه و نمونه برداری از آزمایشگاه‌های برق اساتید، گفت: حقیقت این است که ما هم از حضور مخفیانه بازرسان آژانس غافلگیر شدیم، چون در این رابطه با هیچ استادی هماهنگی نشده بود.

استاد دانشگاه علم و صنعت افزود: بازرسان آژانس نقشه تمام اتاق‌های اساتید دانشگاه علم و صنعت را در اختیار داشته‌اند با این حال سوال این است که چه کسی این نقشه‌ها را به آن‌ها داده است.

خلج با بیان اینکه این بازرسی محرمانه بوده و قرار نبوده کسی مطلع شود و ما نیز به صورت اتفاقی متوجه موضوع شدیم، گفت: تمام اساتید از این اقدام ناراحت هستند چرا که در هر حال وقتی یک استاد متوجه شود در یک روز تعطیل درب آزمایشگاه محل کار او باز شده طبیعی است که باید ناراحت شود. از نظر ما این اقدام بازرسان آژانس نوعی دزدی است.

وی با بیان اینکه در دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علم و صنعت چند وقتی است که بخشی با عنوان نماینده تام الاختیار دانشگاه در حوزه هسته‌ای شکل گرفته، افزود: همین مقام که از طرف معاونت پژوهشی منصوب شده دو نامه خطاب به اساتید نوشته مبنی بر اینکه هر کاری که انجام می‌دهند و با بحث هسته‌ای ارتباط دارد آن را اعلام کنند که مورد بررسی قرار بگیرد تا دانشگاه مشمول بازدید‌های دوره‌ای آژانس بین المللی هسته‌ای نشود. در هر حال با استناد به این نامه می‌توان فهمید آژانس هسته‌ای بازدید‌های دوره‌ای از دانشگاه‌ها انجام می‌دهد و این عجیب است.

استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت گفت: سوال این است که آیا در دانشگاه به عنوان یک فضای عمومی که در آزمایشگاه‌ها به روی همه باز است قرار است یک استاد و دانشجو بمب اتمی بسازند یا کار هسته‌ای در سطح بالا انجام دهند و یا با این امکانات محدود قرار است چه کار عجیبی صورت بگیرد که آن‌ها شک کنند.

خلج افزود: مفهوم این بازرسی‌ها این است که ما باید کار‌های عادی خودمان را هم اطلاع بدهیم و نگران باشیم البته بحث‌هایی مطرح بود که اگر ایران پروتکل الحاقی را بپذیرد بازرسان می‌توانند در هر زمان و مکانی که خواستند اقدام به بازدید کنند و این در مورد دانشگاه اتفاق خیلی بدی است.

 

بسیج دانشجویی: فصل جدیدی در دیپلماسی ذلت گشوده شد

بسیج دانشجویی 8 دانشگاه بزرگ تهران در نامه ای خطاب به وزیر علوم نوشتند: (در روز‌های اخیر، فصل جدیدی در دیپلماسی ذلت گشوده شد. متاسفانه بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی و به عبارت دقیق‌تر جواسیس سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه طی اقدامی متعرّضانه قسمت‌هایی از دانشگاه علم و صنعت ایران، از جمله دانشکده‌ی مهندسی برق را تحت بازرسی و نمونه برداری قرار دادند! این اقدام بدون اطلاع دانشگاهیان و همچنین با مشایعت برخی اساتید فتنه گر داشگاه تحقق یافته است.

در صورت تکرار چنین اتفاقی در این دانشگاه و سایر فضا‌های دانشگاهی و تحقیقاتی کشور، دانشجویان در برخورد انقلابی با عوامل جاسوس کوچکترین مصلحتی را مد نظر قرار نخواهند داد(.

 

 

واکنش توئیتری به  بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی از دانشگاه علم و صنعت:

ccc

ccc

 

بعد از علم و صنعت نوبت به بازرسی از دانشگاه شهید بهشتی است

دکتر فواد ایزدی رئیس گروه آمریکا شناسی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: در سال ۹۴ بنده در مصاحبه‌ای گفتم طبق بند‌های مندرج در برجام می‌توانند از دانشگاه‌های ما بازرسی کنند که به تازگی شاهد اولین بازرسی پنهانی بودیم. بعد از دانشگاه علم و صنعت نوبت به بازرسی از دانشگاه شهید بهشتی است.

اما سوال اينجاست كه با همه اين تفاسير چه کسانی و با چه منطقي به بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي اجازه بازديد و نمونه برداري از مراكز غير هسته اي داده‌اند؟

با توجه به تعبیر قاطع رئیس جمهور روحانی در کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای که به صراحت نوشته اند  بازرسان آژانس بین المللی هسته ای جاسوس هستند و همینطور سابقه بازرسي هاي مجامع بين المللي بخصوص آژانس از كشورهايي همچون عراق و ليبي و شناسايي مراكز نظامي و زيرساختي آن ها جهت تكميل اطلاعات در  تسهیل حملات نظامي و همچنين سوابق دلخراش ترور دانشمندان هسته اي ايران آيا اجازه ي اين بازرسي هاي يواشكي در پوشش اجراي پروتكل الحاقي و برجام از مراكز علمي و دفاتر نخبگان دانشگاهي جاي اشكال ندارد و سرمايه ها و منافع و منابع ملي ما را تهديد نمي كند ؟!

 

آيا با همه ي خصومت ها، تهديدها و بدعهدي هاي طرفين غربي اجازه ي دسترسي به اطلاعات دانشگاهي و حريم خصوصي جامعه علمي به عزت ايران و ايراني  خدشه وارد نمي شود؟

 

آيا اين روند ادامه خواهد داشت و قرار است بسياري از مراكز علمي و غير هسته اي ايران بازرسي شود ؟

 

اگر اين اقدام منطق و استدلال دارد و با قوانين موجود تعارضي ندارد چرا در سكوت كامل خبري و به صورت پنهاني انجام شده است؟

مگر رئيس جمهور محترم به كرار تاكيد ندارند كه "محرمانه نداريم" و بايد مردم در جريان امور قرار بگيرند؟!

 

تا كي قرار است ايران به تعهدات خود پايبند باشد و به بند بند معاهدات ديكته شده ي غربي حتي داوطلبانه عمل كند و در مقابل تهديد و تحريم دريافت نمايد؟

آيا مسئولين در شرايط كنوني از آزمون حفظ عزت و اقتدار در برابر خون شهدا بخصوص شهدای گرانقدر علمی و هسته‌ای و ديدگان ملت سرافراز و تاريخ سربلند ايران اسلامي نمره قبولي خواهند گرفت؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
United Arab Emirates
۲۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۱
نکته ی جالبی براتون بگم.
قبل از اینکه آژانس بخواد از مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی بازدید کنه، خود دفتر پادمان مستقر در سازمان، از قبل همه بازرسی ها رو انجام داده و مباحثی مثل انتقال چشمه ها و شمارش و حسابرسی مواد هسته ای رو کامل کرده اما احتمالا آژانس مثل همیشه قانع نشده و وارد فاز بهانه جویی شده!!!
0
0
ناشناس
Germany
۲۴ تير ۱۳۹۷ - ۰۲:۴۱
شماها خیال می‌کنید که آلمان، انگلستان و در راس همه، امریکا، صلاح شما را می‌خواهد؟ شوروی صلاح شما را می‌خواهد؟ آنها صلاح خودشان را می‌خواهند. آنها شماها را به بند می‌کشند تا از شما استفاده کنند. آن روزی که ببینند استفاده نمی‌تواند بکنند، شما را دور می‌اندازند و همراهی با شما نمی‌کنند. شما بیایید امروز که ملت ایران قیام کرده است و می‌بینید که تا چه اندازه پیشرفت کرده است و همه قدرتها را اجازه نداده است که دخالت بکنند در کشور خودش، با اینها همقدم بشوید تا همه با هم- هر کس در کشور خودش مستقل، لکن همه با هم- در مقابل قدرتهایی که می‌خواهند ما را از بین ببرند و ما را مستعمره خودشان- و لو مستعمره نو باشد- قرار بدهند، از چنگال آنها نجات پیدا کنیم. شماها تا کی می‌خواهید اسیر امریکا باشید و اسیر مستشاران امریکا؟ شما دیدید که ملت ایران مستشاران امریکایی را به دور ریخت و خود الآن همه چیز خود را دارد اداره می‌کند و اگر مهلت به او داده بشود، آن چنان قدرتی خواهد پیدا کرد که نتواند کسی دخالت در کشورش بکند و طمع طمعکاران و آدمخواران را از این کشور تا آخر قطع کرده است و می‌کند، ان شاء الله.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار