رئیس جهاد دانشگاهی گفت: سندی را در شورای انقلاب فرهنگی در زمینه واگذاری برخی مسئولیتها به جهاد دانشگاهی به تصویب رساندیم که خوشبختانه در برنامه پنج ساله ششم توسعه وارد شده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی در نشست خبری سی و هشتمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی که ظهر امروز برگزار شد گفت: مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود به یکی از مشکلات جدی در بحث پیشرفت دانش بنیان اشاره میکند که آن هم مربوط به اراده پیشرفت دانش بنیان در همه ارکان نظام است، پیشرفت دانش بنیان باید در همه ارکان باور شود که پیش نیاز آن ثبات سیاسی در کشور و رسیدن به یک وفاق ملی بین سیاسیون ایران است.
وی افزود: ما نیاز داریم تا سیاسیون کشور برای رسیدن به پیشرفت دانش بنیان با هم متقف شوند و شرایط تحقق آن را فراهم کنند چرا که در ثبات سیاسی میتوانیم برنامه ریزی جامع دراز مدت کنیم و در گردشهای سیاسی که در کشور اتفاق میافتد مانند تغییر دولت یا مجلس این برنامه ریزیها تغییر نمیکنند.
طیبی ادامه داد: ثبات اقتصادی نیز در کنار ثبات سیاسی اهمیت ویژهای دارد و این مشخص است که در بسیاری از ارگانها به صورت سیستمی کار نمیکنیم اگر اجرای مناقصات در اختیار افراد گذاشته شود مشخص است که این شرایط را ایجاد میکند که فساد بیشتر رخنه کند اگر میخواهیم در دنیا رقابت کنیم باید منابع مالی قابل رقابت داشته باشیم.
رئیس جهاد دانشگاهی اظهار داشت: لذا جامعهای که میخواهد به سمت پیشرفت دانش بنیان جلو برود و اقتصادش اقتصادی دانش بنیان و متکی به تولید ملی شود باید تولیدش را متکی بر علم و فناوری کند و مدیرانی که میخواهند آن را پیاده سازی کنند باید دانش بنیان وخودباور باشند چرا که علاوه بر مومن و انقلابی و صادق بودن خودباوری اهمیت زیادی دارد.
وی اضافه کرد: توسعه در شرایط غیرتحریمی بیشتر اتفاق میافتد، اما باید حمایت از تولید ملی را در برنامه ریزی داشته باشیم اگر به هر دلیلی ناجوانمردانه تحریم به کشور تحمیل شد نباید هیچ نگرانی از آن داشته باشیم چرا که در دوران تحریم هم میتوانیم پیشرفت کنیم به شرطی که بتوانیم تحریم را درست مدیریت کنیم وهزینههای تحریم را بر دوش محققان و سازندگان داخلی قرار ندهیم، اما این نکته وجود دارد وقتی تحریم هستیم دسترسی به تجهیزات، قطعات و مواد نیازمند هزینه بیشتری است، اما باید این هزینه را به حداقل برسانیم.
طیبی ادامه داد: اصلاح نظام نوآوری یکی دیگر از مشکلات ماست که هنوز انجام نشده و نظام ملی نوآوری نظامی است که تولید علم و تبدیل آن به فناوری و تبدیل فناوری به محصول وخدمات در ایجاد اشتغال و ثروت در این نظام سیاست گذاری میشود و مورد اجرا قرار میگیرد اکنون اجزای نظام نوآوری ما ارتباط درستی با هم ندارند و وظایفشان خوب تعریف نشده که همین امر منجر به موازی کاری شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی تاکید کرد: باید فراموش نکنیم که ما تحقیق میکنیم تا مشکلات کشور را حل کنیم و اقتصادمان دارای فناوریهای جدید شود که بتوانیم رقابت کنیم تولید مقاله یک محصول جانبی است ما برای تحقیقات هزینه نمیکنیم که مقاله چاپ کنیم این نظام باید عارضه یابی شود و مشکلاتش مرتفع شود.
وی در خصوص فعالیتهای جهاد دانشگاهی توضیح داد: جهاد دانشگاهی در حوزه توسعه فرهنگی علمی و فناورانه و توسعه آموزش و اشتغال و کارافرینی تجربههای سازندهای دارد و آمادگی پذیرش ماموریتهای بزرگ ملی در زمینه تولید فناوری مورد نیاز کشور را داریم و میتوانیم این فناوریها را تولید کنیم فقط باید این ماموریتها به ما واگذار شود. هم چنین آماده تجمیع و برند سازی فناوریهای تولید شده جهاد دانشگاهی در قالب سه شرکت یا سه مجتمع بزرگ با حمایت دولت برای تامین نیازهای ملی و ورود به بازارهای بین المللی هستیم.
طیبی ادامه داد: معتقدیم که نباید بازارمان را رایگان در دست خارجیها قرار دهیم در حالی که ما میتوانیم در مقابل بازاری که واگذار میکنیم جذب فناوری داشته باشیم و خودمان فناوری مان را ارتقا دهیم در زمینههایی مانند حمل و نقل ریلی، آب شیرین کن مورد نیاز کشور جهاد دانشگاهی میتواند مسئولیت برعهده بگیرد.
رئیس جهاد دانشگاهی در پایان خاطر نشان کرد: سندی را در شورای انقلاب فرهنگی در زمینه واگذاری برخی مسئولیتها به جهاد دانشگاهی به تصویب رساندیم که خوشبختانه در برنامه پنج ساله ششم توسعه وارد شده و انتظار داریم سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برای اجرایی شدن این بندها به ما کمک کند و در نهایت پیشنهاد میکنیم به دولت که در زمینه تقویت تیم اقتصادی و صنعتی تغییراتی را در کابینه ایجاد کند.