دویست بسته غذایی تهیه شده که قرار است با همکاری آنها در این مناطق توزیع شود. مهمتر از این بستهها، اما حضور و توجه به مردمی است که نه از روی کم کاری و تنبلی بلکه به خاطر بد روزگار و برخی نارساییهای اقتصادی به این روز افتادهاند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ متفاوتترین گرامیداشت روز خبرنگار. این تعبیری است که همه شرکتکنندگان در مراسم داشتند. اصحاب رسانه، از مدیران و فعالان صنفی گرفته تا مجریان صدا و سیما و خبرنگاران خبرگزاریهای مختلف به همت بروبچههای رسانهایِ دانشگاه آزاد دور هم جمع شدند تا به مناسبت روز خبرنگار سراغی از ساکنین مناطق محروم تهران بگیرند. بچههای جهادی قرارگاه امام رضا (ع) هم همراه آنها آمدهاند تا از مسائل و مشکلات مردم بگویند. مردم محلههای محروم شهر قیامدشت، پنجشنبه گذشته مهمانان زیادی داشتند.
پنجشنبه حوالی ساعت ۱۰ صبح. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق در قیامدشت مقصد اولیه است. سید محمد حسینی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی، صالح اسکندری مدیرکل رسانههای دانشگاه آزاد - با همان تیپ رسمی و یقه دیپلماتیِ همیشگیاش- و احمد سیف رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تهران شرق سخنرانان ابتدایی مراسم هستند. صحبت از اهمیت توجه به مستضعفان و وظایف رسانههای انقلابی است. اسکندری، دیدار اصحاب رسانه با مستضعفان و محرومان در روز خبرنگار را شیرین، تاریخی و به یاد ماندنی توصیف میکند. حسینی هم از شور و اشتیاق جوانان رسانهای برای کمک به محرومان تقدیر و تشکر میکند. او با ذکر مثالی از خدمات اجتماعی نیروهای حزب الله لبنان به مردم این کشور، خدمترسانی به مردم را شرط جلب اعتماد آنها توصیف میکند. پس از آنها نوبت به جوانان پرانرژی قرارگاه جهادی امام رضا (ع) است. سامانه «سایه» در حضور خبرنگاران رونمایی میشود. سامانهای که نتیجه چند سال تجربه و ایدهپردازی جوانان دانشجوی این قرارگاه است. افرادی که هر توانمندی اعم از کالا، مالی، خدمات درمانی، خدمات آموزشی و ... دارند؛ میتوانند به کمک این سامانه افرادی که به توانمندی آنها نیاز دارند را پیدا کنند.
پس از معرفی سامانه سایه، نوبت به اصل کار میرسد. خبرنگاران با هدایت نیروهای قرارگاه جهادی امام رضا (ع) عازم خانههایی میشوند که از قبل شناسایی شدهاند. ۲۰۰ بسته غذایی تهیه شده که قرار است با همکاری آنها در این مناطق توزیع شود. مهمتر از این بستهها، اما حضور و توجه به مردمی است که نه از روی کم کاری و تنبلی بلکه به خاطر بد روزگار و برخی نارساییهای اقتصادی به این روز افتادهاند.
خبرنگارها در تیمهای مختلف راهی این مناطق میشوند. بسیاری از آنها درباره واکنش مردم بعد از دیدن آنها ابهام دارند. بچههای جهادی که سابقه بیشتری در نشست و برخاست با مردم منطقه دارند، خیالشان راحت است. میگویند مردم اینجا بیشتر از این ارزاق به توجه و معاشرت با مردم نیاز دارند. بسیاری از آنها به خاطر مشکلاتشان از جامعه فاصله گرفتهاند. به همین خاطر شاید توجه اجتماعی بیش از اقلام غذایی به کارشان بیاید.
دقایقی بعد صحبتهای برادران جهادی نمود واقعی پیدا میکنند. مردم از دیدار با چهرههایی که عادت به دیدن آنها از پشت قابهای شیشهای دارند، شگفتزده میشوند. با وجود دستهای خالی، استقبالشان گرم گرم است. یکی از خبرنگاران میگوید انتظار چنین استقبالی نداشتیم. بعضیها هم از فضای زندگی آنها متأثر شدهاند. یکی از مدیران رسانهای خطاب پیرزنی که مفصّل برایشان درددل کرده، میگوید «ما به خاطر وضع شما شرمندهایم». خبرنگاران دارند به جای مسئولین خجالت میکشند. پیرزن البته خبرنگاران را تفقد کرده و حالا ماجرا برعکس شده و اوست که خبرنگاران را دلداری میدهد. چقدر جای آقایان نماینده، وزیر،وکیل و مسئول در چنین جمعی خالی است.
بستههای ارزاق همراه با کولهباری از محبت خانه به خانه در محلات محروم قیامدشت توزیع میشوند. اواسط ظهر هم کم کم به پایان میرسد و گروهها دوباره در دانشگاه آزاد جمع میشوند تا به محل کارشان بازگردند. گرامی داشتی متفاوت برای روز خبرنگار که احتمالاً در فعالیتهای رسانهای آنها بیتأثیر نخواهد بود. روز خبرنگاری شیرین که احتمالاً لذت آن تا پایان عمر همراهشان خواهد بود.