خبرگزاری دانشجو: به نظر شما تشکل های دانشجویی باید هر کدام اولویت های مشخصی را دنبال کنند و یا به تمام مسائل و مطالبات بپردازند؟
در زمانی که بنده دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بودم جلسات مشترک هماهنگی به صورت جلسات هفتگی و یا دو هفته یکبار با حضور دبیران دیگر اتحادیه های دانشجویی برگزار می شد اما هیچ کس یک عکس مشترک از این جلسات ندید با این وجود ما در فضای عمومی و مناظره ها عملکرد یکدیگر را نقد می کردیم و تفاوت ها و مزیت های خود را نسبت به یکدیگر می گفتیم؛ لذا می شود الگوهایی را پیدا کرد که در کنار حفظ مرزبندی ها همکاری های بین تشکلی هم شکل بگیرد بی آنکه این همکاری ها در فضای عمومی مفهوم یکی بودن و یک حرف زدن را رقم بزنند.
معتقدم نباید اولویت های تشکل های دانشجویی را هم تخصصی کنیم یعنی مثلا بگوییم بسیج دانشجویی فقط به فرهنگ بپردازد و جامعه اسلامی به سیاست بنده این رویکرد را غلط می دانم چون جنبش دانشجویی یک پیکر واحد است و برای کادرسازی باید تمام وجوه را داشته باشد.
ببینید تشکل های دانشجویی چون یک جریان سیال نیروی انسانی هستند ممکن است هر جریانی که کار را به دست می گیرد سلیقه دیگری نسبت به جریان ما قبل خود داشته باشد با این وجود معتقدم نباید برای تشکل تشکل دانشجویی مرزبندی و خط کشی کرد و این اتفاق هم نباید بیفتد.
خبرگزاری دانشجو: به نظر شما جنبش دانشجویی در این دوره دچار ضعف گفتمان نشده است؟
نه. اصلا جنبش دانشجویی دچار ضعف گفتمان نشده است.
خبرگزاری دانشجو: اگر جنبش دانشجویی دچار ضعف گفتمان نشده پس چرا از مناظره، گفتگو و کرسی آزاداندیشی خبری نیست؟
ببینید در دوره فعالیت بنده مناظره یک مطالبه اجتماعی از جنبش دانشجویی دانشجویی بود با این وجود علی رغم اینکه ما در ابتدا برای حضور در مناظره ضعف داشتیم اما با تمام وجود سعی می کردیم در مناظره حضور پیدا کنیم اما در حال حاضر مطالبه عمومی نسبت به این پدیده عمومی وجود ندارد.
خبرگزاری دانشجو: کرسی های آزاداندیشی مطالبه رهبر معظم انقلاب است پس چرا نسبت به کرسی ها غفلت شد؟
بحث کرسی های آزاداندیشی در در سال 80 توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شد سوال بنده این است که آیا مگر در آن سالها به کرسی های آزاداندیشی توجه شد و آیا نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها که یک سیستم اداری ذیل مجموعه رهبری است و با اساتید در تماس است مگر توانست به کرسی ها رونق بدهد در هر حال باید به دنبال چیزی باشیم که فضای دانشجویی هم توان آن را داشته باشد.
خبرگزاری دانشجو: جنبش دانشجویی نیاز به گفتگو دارد اما باید با این فضای ضد گفتگو در دانشگاهها چگونه برخورد کند؟
ابتدا باید اعتماد به نفس را به جنبش دانشجویی بازگردانیم و اینقدر به آنها نگوییم شما ضعیف هستید. از طرفی باید تعمدا آنها را وارد فضای رسانه ای کنیم.
خبرگزاری دانشجو: به نظر شما اولویت جنبش دانشجویی باید داخل دانشگاه و یا خارج از دانشگاه باشد؟
حتما باید هم دانشگاه و هم فضای خارج از آن اولویت جنبش دانشجویی باشد اما اگر یکی پررنگ تر از دیگر باشد حتما ضرر می کند. اگر جنبش دانشجویی بیش از حد به مسائل خرد و جزئی دانشگاه بپردازد دست آخر نه چیزی یاد می گیرد و نه دردی از مردم دوا می کند از طرفی اگر خیلی هم به سیاست بپردازد و وارد دعوای قدرت شود مردم را گم می کند.
خبرگزاری دانشجو: در پایان اگر لازم می دانید به نکته ای اشاره کنید در خدمت شما هستیم.
اتفاق خوبی که در فضای جنبش دانشجویی رخ داده و به عنوان یک فرصت باید قدر آن را باید بدانیم این است که سیاسیون چشم طمع خود را از جنبش دانشجویی برداشته اند و سوء استفاده به معنای آنچه که در گذشته اتفاق می افتاد وجود ندارد با این وجود جنبش دانشجویی می تواند به طور مستقل حرکت های جدی را شروع کند مشروط بر اینکه زمانه خود را بشناسد مثلا اگر اقتصاد مسئله این زمانه است راه پرداختن به آن جبغ زدن سیاسی و تحصن سیاسی نیست. ابزار امروز برگزاری تحصن نیست بلکه حضور در میان مردم و برقراری ارتباط با اقشار تحت ظلم است.
در هر حال بنده اصلا نسبت به جنبش دانشجویی ناامید نیستم و معتقدم با تدبیر مدیریتی می شود دوباره این جنبش را سرپا کرد تا باز هم به پرچمدار جریان اصلی عدالت خواهی، آزادیخواهی و جریان مطالبه گری عمومی تبدیل شود.