برای مرور مهمترین اخبار دانشگاهی یک هفته گذشته در حوزه فناوری و آموزش با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حوزه فناوری و آموزش در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
مدیران ناکارآمد در دانشگاه آزاد برکنار شدند محمدمهدی طهرانچی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به چالش بوجود آمده در خصوص داوطلبان رشتههای پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تاکید بر صیانت از حقوق داوطلبان گفت: اتفاقی که در حوزه پزشکی افتاد، منجر به برکناری مدیران ناکارآمد شد و دلیل ایجاد این مشکل آن بود که برخی از واحدها در ظرفیت ذخیره تا جایی که میتوانستند دانشجو ثبتنام کردند و فقط به منافع واحد خودشان توجه داشتند نه منافع مردم و سازمان.
رییس جدید مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد معرفی شد امیررضا شاهانی رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد عصر امروز با حکم محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه از این مسئولیت برکنار شد. بر اساس حکم طهرانچی، بهروز طهماسب کاظمی، رئیس مرکز حوزه ریاست دانشگاه آزاد تا تعیین سرپرست جدید مرکز سنجش و پذیرش این دانشگاه تمشیت امور این مرکز را بر عهده گرفت.
امکان ثبت نام دانشجویان تکمیل ظرفیت پیام نور با پرداخت نصف شهریه ثابت فراهم شد حسن علیزاده معاون اداری، مالی و عمرانی دانشگاه پیام نور عنوان کرد: تمام دانشجویان پیام نور میتوانند با استفاده از تسهیلات وام بانک مورد تعهد دانشگاه با سود یک و چهاردهم درصد و همچنین وام صندوق رفاه شهریه ثابت و متغیر خود را پرداخت و ثبت نام کنند.
مشکل ارز دانشجویان دکتری رفع شد منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره ارز دانشجویی و تخصیص آن به دانشگاهها بیان کرد: ارز دانشجویانی که برای فرصتهای مطالعاتی دوره دکتری اعزام میشوند حل شده و به تدریج به آنها داده میشود، چون ظرفیت خاصی هرساله به این بخش داده میشود ۵۰ درصد آن با توجه به گذشت ۶ ماه از سال گذشته به خارج از کشور اعزام شدند و قرار است پشتیبانی از ظرفیت باقیمانده هم صورت گیرد.
دانشگاه علمی کاربردی میزبان کمترین ورودی برای سال تحصیلی جاری محمدحسین امید رییس دانشگاه علمی کاربردی گفت:در حال حاضر با ۲۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه علمی و کاربردی در کمترین آمار دانشجو قرار داریم و اگر وزیر علوم همانطور که با پذیرش دانشجو از طریق تکمیل ظرفیت در دانشگاههای پیام نور، آزاد و غیرانتفاعی موافقت نمودند این امکان را برای دانشگاه علمی و کاربردی فراهم کند، میتوانیم بخشی از ظرفیت خالی خود را از طریق پذیرش دانشجو پر کنیم.
گرایش پایان نامهها به فناوری نانو افزایش مییابد بیژن رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامیدر مورد طرح تدوین نظام موضوعاتی در حوزه نانو گفت: در ترویج فناوریهای نوین اعم از نانو، بایوتک و هوافضا برنامههای مفصلی در معاونت پژوهشی طراحی شده است و از سال گذشته تلاش کردیم تا پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی برنامه محور شود. بر این اساس یک برنامه راهبردی پنج ساله تدوین کردیم و برنامه عملیاتی یکساله آن نیز تهیه و به ۴۰ واحد ویژه ابلاغ شده است.
صادرات محصولات نانو نتیجه برنامههای موفقیتآمیز ملی است علی بیتاللهی مدیر کارگروه امور بین الملل ستاد توسعه فناوری نانوبا اشاره به صادرات محصولات شرکتهای دانشبنیان به بیش از ۵ کشور دنیا اظهار داشت: این دستاوردها نتیجه تلاش و برنامههای موفقیتآمیز ملی ما در سطح کشور است که ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه توسعه فناوری و علم را منجر شده است. وی ادامه داد:خوشبختانه امروزه فناوری نانو به بیش از ۱۵ شاخه صنعتی ورود پیدا کرده است.
ساختارهای مبتنی بر آیین نامههای هوایی راهکار رفع مشکلات صنعت هوایی است نوچهر منطقی، دبیر ستاد توسعه هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: اگر صنعت هوایی را به شاخههای حمل و نقل هوایی، صنعت تولید اقلام و محصولات هوایی، خدمات فرودگاهی، امنیت پرواز، ناوبری و هدایت پرنده، هوانوردی عمومی، نگهداری و تعمیرات و ... تقسیم بندی کنیم و بر این تقسیم بندی موضوع شرکتهای خصوصی و دولتی را مد نظر بگیریم، آگاهی و به روز بودن در شاخصهای استانداردی و مطلع بودن از آیین نامههای جدید از مهمترین مشکلات شرکتهای هوایی است.
تعداد مقالات ISI از ۷۰۰ مقاله در سال ۵۷ به بیش از ۴۲ هزار مقاله افزایش داشته است حسن هاشمی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در طول ۴ دهه گذشته تعداد اعضای هیات علمی در کشور از ۷ هزار نفر به ۸۰ هزار نفر افزایش یافته است، افزود: تعداد مقالات ISI از ۷۰۰ مقاله در سال ۵۷ به بیش از ۴۲ هزار مقاله افزایش پیدا کرده و سهم ایران از تولید علم در جهان از ۰.۱ به ۱.۵ درصد رسیده است.