به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اسکان و خوابگاه مناسب با امکانات اولیه از مهمترین دغدغه های دانشجویان غیر بومی است؛ اما آنچه که امروزه در خصوص خوابگاه های دانشجویی در برخی دانشگاه ها مشاهده می شود، خلاف چیزی است که در منشور حقوق دانشجویی، درج شده است.
هرچند مطالبات دانشجویان در برخورداری از خوابگاه مناسب و امکانات اولیه به حق بوده و مسئولان دانشگاه ها مکلف به تامین آنها هستند؛ اما گاهی کم کاری مسئولان و نهادهای مربوطه برای برخورداری دانشجویان از حقوقشان سبب اعتراض آنها شده و خاطرشان را مکدر کرده است.
از همه این ها که بگذریم، فراگیری مشکلات صنفی دانشگاه های استان کرمانشاه مساله مهم تری است که به طور قطع نمی تواند نشانگر موارد جزئی و موردی مثل تعلل فلان مسئول دانشگاهی و یا ارتکاب اشتباه به صورت سهوی از جانب مسئول فلان بخش باشد؛ بلکه شواهد نشان می دهد، بی توجهی و ناتوانی مسئولین استانی و کشوری است که نمی توانند تدابیری برای حل آن ها بیندیشند.
دانشگاه های استان کرمانشاه دچار مشکلات متعدد صنفی بوده و پس از انتشار مشکلات دانشجویان دانشگاه های رازی و دانشکده های اقماری آن در خبرگزاری دانشجو که خوشبختانه منجر به پیگیری مسئولان شد، اینبار به سراغ دانشگاه صنعتی می رویم؛ دانشگاهی که بیش از ده سال از تاسیس آن می گذرد و همچنان کمیتش از وجود امکانات مناسب صنفی و رفاهی لنگ است.
آنچه که می تواند معیار درستی برای سنجش مشکلات دانشجویان قرار بگیرد، مطالبات درست و سنجیده دانشجویان است که در ادامه به بیان این مطالبات می پردازیم.
یکی از دانشجویان معترض خوابگاهی دانشگاه صنعتی کرمانشاه به خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو می گوید: سال هاست که در حسرت داشتن خوابگاهی مناسب در داخل دانشگاه هستیم و از مشکلات خوابگاه های خودگردان خارج دانشگاه به ستوه آماده ایم؛ وجود خوابگاه های خود گردان در خارج دانشگاه مشکلاتی؛ مثل هزینه های بسیار بالا برای پرداخت شهریه در هر ترم، پایین بودن امنیت و حتی عدم استانداردهای خوابگاهی، و... را ایجاد می کند.
وی با اشاره به اینکه چهار سال است در خوابگاه دختران زندگی می کند، گفت: با گذشت چند سال هنوز مسئولین نتوانسته اند برنامهای تنظیم کنند تا تعمیرات خوابگاه ها در اوایل تابستان انجام بگیرد و با شروع سال تحصیلی همراه نشود؛ چرا که این مساله سبب سردرگمی دانشجویان برای تحویل خوابگاه ها می گردد.
این دانشجوی معترض ادامه می دهد: در خوابگاه خودگردان گلستان دانشگاه صنعتی کرمانشاه، مشکلات متعددی حاکم است از قبیل نبود سرویس بهداشتی و حمام به تعداد کافی، متناسب نبودن قیمت خوابگاه ها با امکانات رفاهی، آموزشی و بهداشتی، عدم برنامه های انگیزشی برای پرکردن فراغت دانشجویان در خوابگاه ها و... که متاسفانه شیرینی تحصیل در دانشگاه های ملی را برای ما تلخ کرده است.
دانشجوی دیگری با اشاره به سفر روز دوشنبه وزیر علوم به دانشگاه صنعتی کرمانشاه می گوید: آنچه که از وزیر علوم تقاضا داریم، توجه جدی به ساخت خوابگاه های دانشجویی این دانشگاه است؛ چرا که هزینه های سنگین خوابگاه های خود گردان هم بر عهده دانشگاه و هم بر گردن دانشجوست.
وی می افزاید: هزینه هایی که بابت سرویس های خوابگاه ها پرداخت می شود، به مراتب از ساخت و ساز خوابگاه در دانشگاه بیشتر است؛ آیا بهتر نیست به جای این همه هزینه که به ایاب و ذهاب تعلق می گیرد، صرف ساخت خوابگاه های دانشگاه شود؟
دانشجوی دیگری با اشاره به سطح بندی دانشگاه های کشور می گوید: متاسفانه سال گذشته در سطح بندی دانشگاه های سراسر کشور، دانشگاه صنعتی کرمانشاه با یک پله سقوط از سطح سه به سطح چهار تنزل پیدا کرده که روند فعلی بیانگر وضعیت نا بسامان علمی، آموزشی و فرهنگی این دانشگاه است.
وی می گوید: متاسفانه پایین بودن سطح علمی و آموزشی، عدم امکانات و مجموعه های ورزشی و نبود آمفی تئاتر برای برگزاری همایش ها و کارگاه های علمی_فرهنگی و غیره باعث یاس و ناامیدی دانشجویان از تحصیل در این دانشگاه شده است که گاهی با انصرافی های زیاد مواجه می شود.
رحمت محمد زاده، دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعتی کرمانشاه نیز با اشاره به مشکلات این دانشگاه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو می گوید: در حال حاضر بزرگترین مشکل دانشگاه صنعتی کرمانشاه عدم وجود خوابگاه های آن در داخل دانشگاه است؛ مشکلی که حل شدن آن باعث حل شدن خیلی از مشکلات خواهد شد.
محمد زاده با اشاره به مشکلات سلف دانشگاه می گوید: غذا از کیفیت مناسب برخوردار نیست و با تمام تذکرات و جریمه ها، همچنان پیمانکار به همان نحو سابق و بدون تغییر در کیفیت غذا ها به کار خود ادامه می دهد.
دبیر شوارای صنفی دانشگاه صنعتی کرمانشاه با اشاره به مشکلات آموزشی این دانشگاه می گوید: مشکلات عدیده آموزشی که همه دانشجویان را کلافه کرده از دیگر مشکلات دانشگاه ماست. برخورد نامناسب، عدم پاسخگویی مناسب، ترجیح رابطه بر ضابطه و مشکلات زمان انتخاب واحد، جزئی از مشکلات آموزشی دانشگاه است؛ در حالی که غالب دانشگاه ها اجازه هم نیازی دروس را به دانشجویانشان می دهند؛ اما دانشگاه ما به هیچ وجه این اجازه را نمی دهد.
وی می افزاید: مهم تر آن جاست که دانشگاه صنعتی قادر به ارائه همه دروس تخصصی هر ترم نیست، با وجود این نکته و مساله عدم ارائه هم نیازی، مشکلات بزرگی برای دانشجویان ساطع می شود.
محمد زاده با اشاره به امتحانات دروس پایه اضافه می کند: امتحانات دروس پایه در حالی به صورت هماهنگ برگزار می شود که سطح تدریس استاتید با یکدیگر متفاوت است و دانشجویان بسیاری از این مساله متضرر می شوند.
پس از اعتراضات دانشجویان دانشگاه صنعتی کرمانشاه؛ مجید محدثی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی کرمانشاه که به تازگی به این سمت منصوب شده است، در اولین اقدام های کاری خود همراه اعضای شورای صنفی با هدف شناخت و آگاهی از مشکلات خوابگاهی خانم ها و آقایان از کلیه اتاقهای مجتمعهای خوابگاه دخترانه و پسرانه دانشگاه صنعتی کرمانشاه بازدید کرد.
محدثی در گفتگو با خبرنگار ما می گوید: این حق دانشجوست که مطالبات خود را از مسئول تقاضا کند؛ بنابراین تمام تلاش ها برای رفع این مشکلات و رسیدگی به مطالبات دانشجویان به کار گرفته شده است.
وی می گوید: مطالبه دانشجو برای داشتن خوابگاه در داخل دانشگاه و همین طور مطالبه برای داشتن خوابگاه فعلی مناسب حق اوست؛ بنابراین باید مطالبه دانشجویان به جد بیان و به پیگیری منجر شود.