دستیار ویژه رییس جمهور در حقوق شهروندی گفت: با کمک مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری ۲۰ عنوان لایحه از چارچوب مفاد منشور استخراج شده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو شهین دخت ملاوردی دستیار ویژه رییس جمهور در حقوق شهروندی در سومین نشست سراسری دستیاران حقوق شهروندی دستگاههای اجرایی و اولین نشست رابطین امور حقوق شهروندی دانشگاهها و پژوهشگاهها که ظهر امروز در وزارت علوم برگزار شد گفت: اولین تفاهنامه در زمینه همکاری مشترک اجرای حقوق شهروندی و وزارت آموزش پرورش هفته گذشته منعقد شد و به لحاظ اهمیت دو وزارتخانه علوم و آموزش و پرورش در جریان سازی حقوق شهروندی تقارن این دو تفاهمنامه را به فال نیک خواهیم گرفت و امید است امضای این تفاهمنامه آغاز همکاری با وزارت علوم در زمینه اجرای حقوق شهروندی باشد.
وی در ادامه اظهار کرد: در آستانه سالگرد دومین سال از حقوق شهروندی هستیم که برنامههایی در این زمینه در نظر گرفته شده و امروز نیز شاهد عقد تفاهمنامه بین ما و وزارت علوم هستیم.
ملاوردی با اشاره به شعار شهروندی امیدوار تصریح کرد: همه ما در ترویج سیاست ارتقای اجتماعی با شعار شهروند امیدوار وظیفه داریم که مسوولیت خود را به خوبی انجام دهیم.
وی در ادامه گفت: وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم نقش مهمی در ارتقای سیاستهای حقوق شهروندی دارند.
ملاوردی در خصوص اولویتهای اقتصادی در هر وزارتخانه و ضرورت پیگیریهای آنان گفت: دو وزارتخانه علوم و آموزش و پرورش باید علاوه بر ماموریتهای عمومی به ماموریتهای اختصاصی بپردازد.
دستیار ویژه رییس جمهوری در خصوص مهارتهای آموزشی و تربیتی جوانان گفت: جوانان ایرانی از نظر علمی در مقایسه با دیگر جوانان جایگاه بالایی دارند، اما از لحاظ مهارتهای اجتماعی، گفتگو و کارهای تیمی ضعفهایی دارند همچنین بذر حقوق شهروندی و دمکراسی از خانواده تولید میشود و مدرسه و دانشگاه مرحله برداشت بذر محسوب میشود که امید است با برنامه ریزی مناسب نسلها وضعیت بهتری داشته باشد که در آینده تفاهمنامههایی در این زمینه با دانشگاهها در نظر گرفته شده است.
ملاوردی با اشاره به امور حقوق شهروندی افزود: دانشگاه شهید بهشتی به عنوان مرکز بررسیهای علمی، فکری و سیاست گذاری در این زمینه انتخاب شده است.
وی در ادامه گفت: اولین گزارش ملی پیشرفتها و رفع موانع منشور حقوق شهروندی در مرداد ماه منتشر شده و همراه با این گزارش انتظاراتی از دستگاهها داریم که منتظر پاسخ مکاتبات آن نیز هستیم.
دستیار ویژه رییس جمهوری گفت: بودجه اجرای منشور ویژه شهروندی در دستگاهها و نهادهای دولتی به ما ابلاغ شده و برداشتن گامی جهت اجرای مفاد منشور حقوق شهروندی نیازمند بودجه است و، چون ردیف اعتباری خاصی در این زمینه در نظر گرفته نشده موانعهای به وجود میآید؛ بنابراین مشکل مکاتبهای با رییس سازمان برنامه و بودجه انجام شده که در بودجه برنامههای فرهنگی دستگاههای دولتی که به حوزه جریان سازی حقوق شهروندی توجه ویژهای میشود.
وی در ادامه گفت: عقیده ما این است منشور حقوق شهروندی سندی است که قوانین مختلف در آن گردآوری شده در این زمینه از نهادها انتظار داریم اگر تشخیص میدهند که اجرای حقوق شهروندی به لوایحی نیاز دارد به ما منعکس کنند تا اقدامات لازم را انجام دهیم. همچنین با کمک مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری ۲۰ عنوان لایحه از چارچوب مفاد منشور استخراج شده است.
ملاوردی در خصوص ضرورت جذب مشارکت بازیگران نهادی مدنی گفت: نهادینه سازی این منشور نیاز به مشارکت همگانی دارد و به هدف اصلی (گفتمان شهروندی) دست یابیم.
ملاوردی افزود: منشور حقوق شهروندی باید برش دستگای یا استانی داشته باشد همانطور که برخی استانها یا دستگاهها برنامههایی را در نظر گرفته است.
دستیار ویژه ریاست جهوری در خصوص دومین سالگرد منشور حقوق شهروندی خاطرنشان کرد: قصد ما از برگزاری جشنوارههای ملی معرفی رویدادها به شهروندان است همچنین این جشنواره به عنوان یک برنامه ۳ ساله درنظر گرفته شده و تا پایان دولت رویدادهایی را اعلام میکنیم این منشور از ذهن همگان فراموش نشود.