نخستین دوره آموزشی مشترک حقوق سلامت و بهداشت جهانی توسط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسسه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران برگزار میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، علی اکبری ساری رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و عباسعلی کدخدایی، رئیس موسسه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران، تفاهم نامه همکاری این دو نهاد علمی را برای گسترش آموزش و پژوهشهای میان رشتهای امضا کردند.
این اولین دوره آموزشی حقوق سلامت عمومی و بهداشت جهانی همکاری دانشکده بهداشت (قطب علمی آموزش علوم بهداشتی کشور) و موسسه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران (اولین مرکز مطالعات میان رشتهای حقوقی کشور) است که با حضور استادان علوم پزشکی و حقوق کشور برگزار میشود.
در این نشست ابتدا اکبری ساری بر نیاز و ضرورت انجام دادن پژوهشهای میان رشتهای در حوزههای علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: این همکاری ادامه سیاست دانشکده بهداشت برای بهره بردن از پژوهشها برای ارتقای آموزشهای علوم پزشکی و پاسخ مناسبتر دادن به چالشهای نظام سلامت کشور است.
در ادامه، کدخدایی، با اشاره به تاکید قانون اساسی بر تضمین بهداشت و سلامت عمومی، از همت همکاران وزارت بهداشت در این حوزه قدردانی کرد و افزود: اکنون، نیازمند بررسی جنبههای حقوقی مربوط به سلامت در کشور هستیم. ترکیب حقوق و گرایشهای مختلف میتواند به حل کردن بخشی از مشکلات جامعه کمک کند.
در ادامه جلسه، امیرحسین تکیان، معاون بین الملل دانشکده بهداشت و مدیر گروه سلامت جهانی و سیاستگذاری عمومی، مدلهای مختلف نظامهای سلامت، نظام سلامت ایران و نقش بی بدیل حاکمیت در ایجاد کردن نظام سلامت کارآمد را بررسی کرد.
وی افزود سلامت لازمه صلح و توسعه پایدار است و نگاه حاکمیت به نظام سلامت در جهان باید تغییر کند. به همین دلیل و برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار و جامعهای پایدار باید به «سلامت در تمامی سیاست ها» به معنای واقعی کلمه جامه عمل پوشاند. دولتهای جهان بدون داشتن نظام سلامت کارآمد توسعه اقتصادی نیز دست یافتنی نخواهد بود.
این دوره در آذر و دی ماه سال ۹۷ با شرکت دانشجویان و علاقهمندان از گرایشهای مختلف علوم پزشکی و حقوق برگزار میشود و در انتهای دوره، گواهی مشترک دانشکده بهداشت و موسسه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران اعطا خواهد شد.