برای مرور مهمترین اخبار دانشگاهی یک هفته گذشته در حوزه فناوری و آموزش با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حوزه فناوری و آموزش در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
وی ادامه داد: براساس رایزنیهای انجام شده با وزارتخانههای علوم و بهداشت، افرادی که به منظور ثبت نام در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی دانشگاه آزاد از دانشگاههای دولتی انصراف داده بودند، اکنون میتوانند در دانشگاه مبدا خود به ادامه تحصیل بپردازند.
ثبتنام آزمون ورودی دوره دکتری سال ۹۸ از ششم آذرماه آغاز میشود متقاضیان ثبتنام و شرکت در آزمون ورودی دوره دکتری (نیمه متمرکز Ph.D) سال ۱۳۹۸ میتوانند جهت ثبتنام برای شرکت در آزمون مذکور منحصراً بصورت اینترنتی از روز سهشنبه ششم آذرماه تا روز دوشنبه ۱۲ آذرماه اقدام نمایند.
مشکل اجرایی در تکمیل ظرفیت دانشگاهها وجود دارد ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش و آموزش کشور در خصوص علت حذف تکمیل ظرفیت از سال آینده در دانشگاه ها، گفت: تکمیل ظرفیت برای دانشگاهها مشکلات اجرایی به دنبال دارد. اگر انتخاب رشته به صورت متمرکز برای کل زیرنظامها انجام شود، نیازی به تکمیل ظرفیت نداریم و از تعداد دانشجویان هم به دلیل حذف تکمیل ظرفیت، کاسته نمیشود.
هدفگیری یک میلیارد دلار صادرات نانو برای سال ۱۴۰۴ رضا اسدی فر، مدیر کارگروه صنعت و بازار ستاد فناوری نانو بیان کرد: از ۳۷ میلیون دلار صادرات محصولات نانو در سال ۹۵ به ۶۲.۵ میلیون دلار در سال ۹۶ رسیدیم و پیش بینی ما برای سال ۹۷ بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلار است، همچنین برای ۱۴۰۴ هدف گیری یک میلیارد دلار صادرات نانو را در برنامه داریم.
پایاننامههای هدفمند حمایت میشوند/ تلاش برای اثرگذاری دستاوردهای نانو در زندگی مردم بیت اللهی مدیر کارگروه امور بین الملل ستاد توسعه فناوری نانو با بیان اینکه برنامه دارند تا پژوهشهای مختلف دانشگاهها و مراکز علمی هدفمند شوند، تاکید کرد: عمده نگاه ما این بوده است که دستاوردهای نانو در زندگی روزمره مردم واقعا اثرگذار باشد. امروزه مردم ما در بسیاری از مراکز تجاری و فروش محصولات نانوی ایران را میبینند و این یکی از اهداف اصلی ما است.
شکاف میان آموزشهای دانشگاهی و نیازهای بازار کار مشکلساز شده است پرویز شهریاری، معاون پژوهش و آموزش ایرانداک گفت: مطالعات و برخی اقدامهای انجام شده مانند تاسیس دفتر مهارتآموزی و تدوین آییننامه آن در معاونت آموزشی وزارت عتف، نشان میدهد شکاف میان آموزشهای دانشگاهی با نیازهای بازار کار جدی و مشکلساز شده است. رفع این چالش بهمنظور افزایش اشتغال در مسیر توسعه همه جانبه کشور، به مجموعهای از اقدامها مانند بهروزرسانی سرفصل دروس، آموزش مهارتهای فردی و حرفهای، شناخت بازار کسب و کار و مانند آن نیازمند است.
معاونت علمی از صدور محصولات دانشبنیان حمایت میکند سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: ارزش آفرینی ۶۰ هزار میلیارد تومانی و ایجاد بیش از ۳۰۰ هزار شغل را ماحصل فعالیت بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در اقتصاد کشور عنوان کرد و افزود: نقش شرکتهای دانش بنیان در ایجاد ارزش افزوده، صادرات و اشتغال بیش از پیش پررنگ شده است و با ایجاد محیط مساعد فعالیت این کسب و کارها، این روند با شتاب بیش تری ادامه مییابد.
۱۰ مرکز برتر شبکه توانا تقدیر شدند پنجمین دوره آموزشی مهارت آزمایشگاهی ویژه کارشناسان آزمایشگاههای فناوری نانو (شبکه توانا) در تاریخ ۲۴ و ۲۵ آبان ماه ۱۳۹۷ در تهران برگزار شد و در آن از ده مرکز برتر شبکه توانا تقدیر به عمل آمد.
همزمان با مراسم افتتاحیه پنجمین دوره آموزشی مهارت آزمایشگاهی ویژه کارشناسان آزمایشگاههای فناوری نانو عضو شبکه توانا، نتایج دومین مسابقه ساخت فیلم کوتاه کار با تجهیزات آزمایشگاههای فناوری نانو نیز اعلام و به برگزیدگان این مسابقه، لوح تقدیر و جوایز نقدی اعطا شد.