معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی از طرح پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای این دانشگاه را حرکتی نوین برای هدفمند کردن پژوهشها دانست.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای دانشگاه آزاد اسلامی) در هتل فرهیختگان با حضور جمعی از مسئولان این دانشگاه رونمایی شد.
در این مراسم بیژن رنجبر، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طرح پایش تحول عظیمی را در نظام آموزش عالی کشور رقم میزند و اتفاق مبارکی است که با هدایت ریاست دانشگاه و ریاست هیئت موسس و هیئت امنای دانشگاه در تمام واحدهای دانشگاهی رخ میدهد.
وی ادامه داد: شناسایی مسائل دارای اولویت در کشور برای حوزههای مختلف و همچنین ارائه برنامهها و راهبردهای کاربردی هدفمند ضرورتی است که باید در راستای حل مسائل کشور صورت گیرد. این امر مستلزم یک بستر شبکهای در سطح ملی و متشکل از محققان حوزههای علم و فناوری است.
رنجبر اظهار داشت: الگوهایی که این گونه شکل میگیرند، باید متناسب با ارزشهای انقلاب و شرایط بومی کشور باشند و رفع نیازهای کشور را دنبال کنند.
وی با اشاره به آنکه دانشگاهها و موسسات آموزشی در حوزه پژوهش دچار سردرگمی هستند، عنوان کرد: باوجود آنکه در حوزه آموزشی در اکثر موارد برنامهها و راهبردها کاملا مشخص است؛ اما متاسفانه در حوزه پژوهش راهبرد مشخصی وجود ندارد.
به گفته وی این مسئله در حالی است که برای حوزه پژوهش سرمایه گذاریهای عظیمی صورت میگیرد؛ اما بهره گیری مناسبی از آنها نیست.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد گفت: آموزشهای نظری، مهارتی، حوزوی، رایگان و ... منظومههای مختلفی از راهبردهایی هستند که برای تقویت آموزش و دانش دانشجویان طراحی و برنامه ریزی شده اند.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی با پشتوانه حدود ۱۴ هزار استادیار، استاد و ... و با وجود نیم میلیون دانشجوی تحصیلات تکمیلی که سالانه حدود ۱۰۰ هزار نفر از مقالات خود دفاع میکنند، بایستی با استفاده از شبکه پایش و پایبندی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برنامه ریزی درستی را پیش روی خود قرار دهند.
رنجبر اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی باید با اشتراک گذاری ظرفیت ملی نخبگان ارزیابی دقیقی از معضلات کشور داشته باشد و برای پیاده سازی اقدامات لازم در عرصههای مختلف برنامه ریزی کند.
وی با بیان اینکه طرح پایش پژوهشهای موثر آموزش عالی را هدفمند میکند، بیان کرد: این طرح از موجودیت دانشگاه پتانسیل اعضای هیئت علمی و توان نخبگان بهره میگیرد تا به نحو مطلوب پژوهشهای هدفمندی را داشته باشیم.
رنجبر تصریح کرد: طرح پایش به همت محمدمهدی طهرانچی از دانشگاه شهیدبهشتی شروع شد و سپس در دانشگاههای آزاد استان تهران ادامه یافت و هم اکنون در اینجا رونمایی و دنبال میشود. طی پیگیری این طرح حدود ۴۰ موضوع اصلی کشور مورد بررسی قرار گرفت که سال گذشته روی هشت موضوع آن کار شد و قرار است مابقی موضوعات مورد بررسی در قالب حدود پنج هزار و ۳۰۰ منظومه پژوهشی و زیربرنامه پژوهشی تعیین و در قالب موضوعات مقاله کارشناسی ارشد و رساله دکتری به دانشجویان ارائه شود تا این گونه ضمن هدفمندی پژوهشها از توان نخبگان و اعضای هیئت علمی برای رفع معضلات کشور بهره گرفته شود.