آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۷۶۶۷
جهانگیری:

دست دولت به سمت مراکز علمی دراز است/ فرصت‌های جدید علمی متکی بر دانش بنیان هستند

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه فرصت‌های جدید علمی ایجاد شده قطعا متکی بر دانش بنیان هستند، گفت: با دانش بنیان کردن فعالیت‌ها در تمام زمینه‌های علمی می‌توانیم اتفاقات تازه‌ای را برای ایران رقم زنیم.

توسعه علمی رمز بقای جامعه و نظام است/ در حوزه هسته‌ای به ناحق ایران را محکوم کردند

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری، معاون اول ریاست جمهوری در اختتامیه سومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: در زمینه علوم و فناوری‌های جدید به کار‌های مهم و اساسی نیاز داریم در زمانی که در ابتدای دولت ستاد‌هایی برای فناوری‌های مختلف مثل نانو و بایو تشکیل شد تعداد محققان داخلی، اساتید و بالطبع رشته‌های دانشگاهی مختلف کم بود، اما هم اکنون در بسیاری از بخش‌های فناوری توانسته ایم به دستاورد‌های عظیمی برسیم.

وی با بیان اینکه امروزه دانشجویان رشته‌های فناوری‌های مختلف و محققان و اساتید نقش و حضور پررنگی در توسعه فناوری‌های نوین داشته اند، ادامه داد: محققان زیادی هم اکنون در خارج از کشور علاقه‌مند همکاری با ایران هستند؛ از این رو توانسته ایم به یک موقعیت خوبی در سطح بین المللی از لحاظ مقالات، صادرات محصولات و دستاورد‌های مناسبی برسیم.

معاون اول ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه باید در زمینه سلول‌های بنیادی به رشته‌های مورد نیاز توجه بیشتری شود، بیان کرد: در حوزه سلول‌های بنیادی طی سال‌های اخیر توانسته ایم به رشد قابل توجهی برسیم و امسال نیز یک واحد تولیدی مهم مرتبط با این حوزه را در تهران افتتاح کردیم لذا حرکت قوی آغاز شده و با برگزاری چنین کنگره‌ها و جشنواره‌هایی می‌تواند شتاب و سرعت بگیرد.

جهانگیری اظهار داشت: تبادلات علمی بسیار می‌تواند برای یک جامعه مفید و موثر باشد برگزاری این جشنواره توانسته شتاب مناسبی را برای توسعه علم و فناوری در حوزه سلول‌های بنیادی ایجاد کند و به نوعی جبران کننده عقب ماندگی‌های گذشته باشد.

به گفته وی شناساندن جایگاه و اهمیت کار روی حوزه سلول‌های بنیادی بسیار اهمیت دارد و یکی از بخش‌هایی است که باید برای آن سیاست گذاری‌های مناسبی در داخل کشور صورت گیرد.

وی توضیح داد: بسیار مناسب است که در چنین جشنواره‌هایی از حضور صاحب نظران، دانشمندان و محققان داخلی و خارجی استفاده کرده و رشد فعالیت‌های خود را شتاب دهیم؛ به گونه‌ای که در این زمینه و مشکلات آن با مسئولان به گفتگو بنشینیم و به صورت جمعی به حل مسئله بپردازیم.
 
وی با بیان اینکه توسعه پایدار متوازن و موزون و همه جانبه کشور بیش از هر موضوع دیگری اهمیت دارد، عنوان کرد: توسعه پایدار برای کشوری محقق نمی‌شود مگر آنکه با توسعه علمی اولویت گذاری شود در واقع توسعه علمی رمز بقای جامعه، کشور و نظام است.

جهانگیری ادامه داد: اگر بخواهیم به مهمترین عاملی که ایران را در فضای پر رقابت امروزه پیش برده و جایگاهش را حفظ کرده است توجه کنیم باید بگوییم که در راس مسئله توسعه علمی قرار دارد.

وی توسعه علمی را این گونه معنا کرد که ظرفیت‌های جدیدی هستند متکی بر دانش و علم در سطح ملی و منطقه‌ای که با حفاظت از آن‌ها می‌توانند در خدمت توسعه کشور قرار بگیرند.

معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: در هر شرایطی که قرار داشته باشیم به خصوص حال که تحریم‌های ظالمانه آمریکا سعی در جلوگیری از فعالیت‌های کشور دارد ما می‌توانیم برای خود موقعیت‌های مناسبی را خلق کنیم این موقعیت‌ها می‌تواند مرتبط با توسعه علم و فناوری باشد. در حوزه هسته‌ای دیدیم که به ناحق ایران را محکوم کردند و سازمان‌های بین المللی این موضوع را رد کردند و به توسعه صلح آمیز آن اشاره کردند.

وی با بیان اینکه فرصت‌های جدید علمی ایجاد شده قطعا متکی بر دانش بنیان هستند، گفت: با دانش بنیان کردن فعالیت‌ها در تمام زمینه‌های علمی می‌توانیم اتفاقات تازه‌ای را برای ایران رقم زنیم. ارتباط برقرار کردن بین صاحبان ایده و سرمایه گذاران برای رشد فعالیت‌ها کار بزرگی است.

به گفته جهانگیری حال که کشور از نیروی انسانی و پتانسیل‌های مناسبی برخوردار است باید با بهره گیری از آن‌ها تولید ثروت کرد لذا توجه به سرمایه‌های کشور در حالی که با تحریم‌ها روبرو هستیم باید در دستور کار قرار بگیرد.

جهانگیری عنوان کرد: دولت به طور جدی و اصولی به این موضوع رسیده است که باید با تحرک بخشی به آموزش، پژوهش و کار‌های تحقیقاتی بتواند توسعه علم و فناوری را به یک مسئله مناسب تبدیل کند.

وی اعلام کرد: دولت همان طور که توسعه علم و فناوری را دستور اصلی خود قرار داده است به چند اصل نیز پایبند است از جمله مهمترین آن‌ها این است که توسعه علم و فناوری در کشور صلح آمیز و انسانی خواهد بود و ایران هیچ گاه به دنبال توسعه‌های غیرانسانی و غیراخلاقی نیست.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: بسیاری از مراجع بین المللی در گزارش‌های خود اعلام کردند که توسعه ایران کاملا در چارچوب مقررات بین المللی بوده است و حتی در زمینه‌های هسته‌ای نیز به دنبال تولید سلاح نبوده است.

وی بیان کرد: به عنوان ملت و دولت ایران همواره دستمان به سمت تمام مراکز علمی دراز خواهد بود و همواره از آن‌ها استقبال می‌کنیم همچنین از تمام دانشمندان ایرانی در خارج از کشور نیز درخواست می‌کنیم که به خاطر ملت خودشان با دانشمندان و محققان ایرانی همکاری داشته باشند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار