به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نمایشگاه «معرفی تقاضای ساخت و تولید تجهیزات، قطعات، مواد و سیستمهای مورد نیاز صنایع (تستا)» 3 الی 6 دی ماه همزمان با نمایشگاه عرضه توانمندیهای علم و فناوری دانشگاهیان کشور برگزار خواهد شد. در این نمایشگاه که بصورت است، برخلاف مدلهای رایج که در آن شرکتها، توانمندیها و مزایای رقابتی خود را در قالب کالا و یا خدمات عرضه میکنند در نمایشگاه مذکور، متقاضیان کالا و یا خدمات (دستگاههای دولتی و خصوصی) با حضور در غرفههای نمایشگاه و ارائه تقاضای خود در جهت رفع تقاضای خود اقدام می نمایند.
در همین راستا، دکتر ابراهیم سوزنچی کاشانی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف گفتگوی با روابط عمومی شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری داشته که متن آن به شرح زیر است.
سوزنچی درباره باره اینکه مزیت برگزاری نمایشگاههای تقاضا محور نسبت به مدلهای رایج نمایشگاهی چیست، گفت: تا پیش از این هر کسی آنچه داشت عرضه میکرد اما در مدل نمایشگاههای تقاضا محور « تستا » دستگاههای دولتی و خصوصی تقاضاهای خود را طرح میکنند و شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه تولید فناوری با بازدید از نمایشگاه، بررسی میکنند که آیا توانایی پاسخگویی به تقاضاها را دارند.
وی ادامه داد: اما به دلیل ساختار دولتی که ما داریم، نیازهای مطرح شده، نیازهای چندان حرفهای نیستند و احتمالا اگر از شرکتهای دولتی بپرسید نیازتان چیست، ممکن است نیاز شفافی نداشته باشند. بنابراین باید نیازهای حرفهای استخراج شوند. اگر روی نیازشناسی کار شود، این قبیل نمایشگاه ها، موفق خواهند بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف در پاسخ به اینکه راهکار شما برای استقبال بیشتر دستگاههای دولتی جهت حضور در چنین نمایشگاهها چیست، گفت: جواب: پیشنهاد بنده این است که نمایشگاههای تقاضا محور باید به صورت دائمی برگزار شوند. به این معنا که نباید از نمایشگاه اول انتظار زیادی داشت و اجازه دهیم نمایشگاههای بعدی هم برگزار شوند.
سوزنچی در پاسخ به اینکه نمایشگاههای تقاضا محور تا چه حد میتوانند ارتباط بین صنعت و دانشگاه را تقویت کنند؟ گفت: برگزاری چنین نمایشگاههایی در تقویت و اتصال دانشگاه و صنعت تاثیرگزار است. امیدوارم شرکتهای فعال در زمینه تولید فناوری در این نمایشگاه حضور پیدا کنند و ببیند چه تقاضاهایی وجود دارد و بر مبنای نیازها، دانش تولید کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف در پاسخ به اینکه با توجه به تحریمها و افزایش نرخ ارز، نمایشگاههای تقاضا محور تا چه حد میتوانند به خودکفایی و توجه به ظرفیتهای داخلی کمک کنند، گفت: تا حدی می تواند وضعیت را بهبود دهند ولی نباید انتظار داشت که تمام مشکلات را حل کند. باید به این قبیل از نمایشگاه بهاء داده شود. چراکه نتایج آن در بلند مدت احصاء میشود.