به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست تخصصی متحصنین در مسجد لولاگر با موضوع بررسی لوایح مرتبط با FATF شب گذشته در این مسجد با حضور فعالین دانشجویی برگزار شد.
علی کیان دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در میزگرد بررسی تبعات پیواستن به لوایح استعماری پالرمو و CFT که در جمع دانشجویان متحصن و معترض به تصویب این لوایح در مسجد لولاگر برگزار شد، گفت: ما نگران روند حاکم بر اداره کشور هستیم، چون این روند ما را به سمت حل شدن در نظام سلطه میبرد و اقتصاد و عظمت ملت را دچار خدشه میکند.
وی با تاکید بر اینکه روند حاکم بر اداره کشور باید متوقف شود و تحصن دانشجویان در مسجد لولاگر نیز در همین راستا است، افزود: ما معتقدیم که مسئولان باید از مذاکرات قبلی همچون سعدآباد و برجام که مدیریت آنها واحد بود تجربه کسب کنند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران با بیان اینکه دل دانشجوی انقلابی از نتایج عملکرد روند حاکم بر اداره کشور پرخون است، گفت: مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم و تمام اتفاقاتی زشت مانند کارتن خوابی، گورخوابی و زنان خیابانی نتیجه عملکرد تفکر حاکم بر مدیریت اجرایی کشور و فاصله گرفتن از آرمانهای انقلاب است.
کیان بیان کرد: روند حاکم بر اداره کشور با خودباوری و اعتماد و اتکاء به ظرفیت جوانان و دانشمندان کشور، ایستادگی در مقابل زورگویی و کمک به مستضعفین در داخل و خارج از مرزهای کشور اصلاح میشود.
وی با اشاره به تبعات پیوستن به کنوانسیون استعماری CFT و پالرمو برای کشور، اظهار کرد: پیوستن به این کنوانسیونها نه تنها اطلاعات مالی کشور را در اختیار بیگانگان قرار میدهند بلکه زمینه فشار بیشتر به کشور را هم فراهم میکنند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی افزود: ما نسبت به رویه تصویب این کنوانسیونها نگرانیم. در هر حال امروز یک رویه غلط در کشور به وجود آمده و بر اساس آن برخیها برای پیشبرد اهداف و برنامههای خود به نقل قول از رهبر انقلاب میپردازند و این رویه خطرناکی است، چون رهبر انقلاب هر جا لازم بوده سیاستهای کلی را ابلاغ کرده اند و هر جا لازم بوده به صورت موضوعی ورود پیدا کرده اند و نیاز به نقل قول کننده ندارند. ما معتقدیم کسانی که این روند را در پیش گرفته اند دچار نفاق بزرگی هستند.
کیان بیان کرد: توصیه ما به مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که برای بررسی لوایح استعماری CFT و پالرمو از لحاظ شرعی به صحبتهای نائب امام زمان، مراجع تقلید و نظرات فقهای شورای نگهبان توجه کنند و از طرفی به تجربههای عینی کشور اهمیت بدهند تا دوباره یک تجربه تلخ تکرار نشود.
وی افزود: امروز کسانی که میگویند کشور به بن بست رسیده خودشان به بن بست رسیده اند از این رو آنها باید مسئولیتها را تحویل بدهند و بروند و کار را به جوانان واگذار کنند.
رهبر انقلاب به صراحت و شفاف موضع خود را در خصوص پیوستن به کنوانسیونهای بین المللی اعلام کردند
صبوری، دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز گفت: مدتی است در فضای کشور تصمیمات و اقداماتی را مشاهده میکنیم که به میل یکسری از سیاسیون و مقامات از آنها است و آن هم اینکه آنها نظر شخصی خود را به نام رهبر معظم انقلاب مطرح میکنند و میگویند که نظر رهبری هم همین است و این در حالی است که رهبری به صراحت و به صورت عمومی و علنی نظرات خود را اعلام میکند.
وی به نظر رهبر معظم انقلاب در خصوص پیوستن به کنوانسیونهای بین المللی خاطرنشان کرد: ایشان معتقدند که این کنوانسیونها در جای دیگری توسط برخی کشورها نوشته و پخت و پز آنها انجام میشود و بعد میخواهند آنها را به کشورهای دیگر تحمیل و آنها را ملزم به پذیرش این معاهدات کنند و این برای ما قابل پذیرش نیست. با این وجود برخلاف نظر رهبر انقلاب آقایان در مجلس و دولت میخواهند این نظر واضح و شفاف رهبر انقلاب را تغییر دهند از این رو میگویند که نظر رهبری یک کنوانسیون خاص نبوده بلکه در مورد تمام کنوانسیونها بوده است پس سَلمنا اگر منظور رهبری تمام معاهدات بوده پس سی اف تی و پالرمو را نیز شامل میشود.
صبوری اظهار کرد: رهبر انقلاب به صراحت و شفاف موضع خود را در خصوص پیوستن به کنوانسیونهای بین المللی اعلام کردند و بعد گفتند که طبق قواعدی که در قانون اساسی وجود دارد مراحل طی شود.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه هزینه کردن از رهبر انقلاب خطرناک است، افزود: برخیها بدون آنکه صدای دانشجویان و منتقدان را بشنوند نظر خود را در مراجع تصمیم ساز و تصمیم گیر پیش میبرند با این وجود نتایج این رویه را در برجام دیدیم.
وی با تاکید بر اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام فقط مجمع یک طیف و مجمع تشخیص مصلحت دولت نیست، افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام مجمع مصلحت امت اسلامی، انقلاب و مردم است در واقع مجمع مصلحت نظام قرار نیست مجمع دُوَل استعماری باشد. در هر حال امیدواریم این موضوع مدنظر اعضای مجمع که افراد مسئول و صاحب نظری هستند قرار بگیرد.
صبوری با بیان اینکه باید ببینیم منطق و استدلالی که برای تصویب لوایح بین المللی در تاریخ انقلاب اسلامی به کار گرفته شده چه اثرات داشته افزود: همین آقایان که امروز به دنبال تصویب لوایح پالرمو و سی اف تی هستند و میخواهند این لوایح را به نظام و انقلاب و مردم تحمیل کنند باید دید که نتیجه تصمیمات و قراردادهایی که امضا کرده اند چه بوده است.
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه دخالتها و تحمیل نظرها قابل پذیرش نیست، اظهار کرد: قرار نیست که برخی ظاهرا به اسم دفتر رهبری اعمال نظر و نفوذ کنند و هر جا بخواهند تصمیمی را تغییر دهند پیامک بزنند. قرار نیست ما هزاران، ولی فقیه در جامعه داشته باشیم و هر کسی نظر خودش را به اسم، ولی فقیه بدهد. هزینه کردن از رهبری به شدت بدعت خطرناکی است که در سالهای اخیر شاهد بوده ایم و نظام اسلامی هم هزینه آن را پرداخت کرده است.
امیدواریم آقای لاریجانی نیز اولین روحانی نباشد که زیر لوایح استعماری را امضا میکند
محمدپور، عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز گفت: از زمان تصویب برجام یک جریان فکری در داخل به دنبال تحمیل قراردادها، کنوانسیونها و هزینههایی به کشور است.
وی با بیان اینکه یک استراتژی زیرکانه که جمهوریت نظام را زیر سوال میبرد این است که آقایان رسانهها را به خط میکنند تا مردم را فریب دهند، تصریح کرد: در دوران برجام نیز این اتفاق افتاد و مردم را با به خط کردن برخی رسانهها به این بهانه که اگر برجام را تصویب نکنیم چه هزینههایی به کشور تحمیل میشود مردم را فریب دادند.
محمدپور تصریح کرد: جریان فکری موجود از زمانی که روی کار آمده شیفته غرب بوده با این وجود هر انتقادی هم که صورت میگرفت را بایکوت میکردند، اما این جریان امروز مرعوب غرب است و این یعنی ما باید به قراردادهای بین المللی تن بدهیم.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی اظهار کرد: برخی جریانات تلاش میکنند تا القا کنند که رهبر انقلاب با پیوستن به لوایح افای تی اف موافق هستند در حالی که رهبر انقلاب مخالفت خود را با این کنوانسیونها اعلام کرده است. به گونهای که ایشان گفتند با اعمال نظر کارشناسی این کنوانسیونها را بررسی کنید، ولی آقایان میگویند نیاز به بررسی کارشناسی نیست و رهبری موافق هستند.
وی گفت: اعضای مجمع باید بدانند که لوایح سی اف تی و پالرمو، برجام نیستند که مردم صبر کنند که آیا گلابیهای آنها میرسد یا نه در هر حال اگر آنها با تفکر و تعقل در خصوص این لوایح قضاوت نکنند تاریخ در مورد آنها قضاوت میکند.
محمدپور با تاکید بر اینکه باید آرای اعضای مجمع به سی اف تی و پالرمو شفاف باشد تا مردم بدانند که چه کسانی به این لوایح رای داده اند، اظهار کرد: هیچ روحانی فقیدی در تاریخ تشیع پای لوایح استعماری را امضا نکرده با این وجود امیدواریم آقای لاریجانی نیز اولین روحانی نباشد که زیر لوایح استعماری را امضا میکند.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی بیان کرد: برخی از جریانات میگویند اگر مجمع افای تی اف به تعهدات خود در قبال ایران عمل نکند ما میتوانیم از ذیل این کنوانسیونها خارج شویم، اما این اتفاق پس از ارائه درخواست خروج ایران یک تا دو سال به طول میانجامد تا این درخواست بررسی شود.
جوانان با راهکارهای علمی و عملی وضعیت اقتصادی و معیشتی کشور را بهبود ببخشند
بختیاری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران نیز در این میزگرد گفت: اگر بخواهیم سی اف تی و پالرمو را بررسی کنیم باید یک نگاهی به گذشته داشته باشیم، چون سنگ بنای افای تی اف در معاهده برجام گذاشته شده است در واقع برجام عملا یک معاهده امنیتی است و تنها یک بند آن مالی است که در پی نوشت ۱۶ از پیوست دوم برجام به آن اشاره شده و افای تی اف را تنها عامل و دروازه بحث مالی خود مطرح میکنند.
وی به بحث حق تحفظ و حق شرط اشاره کرد و افزود: چهار نوع حق شرط شامل حق شرط در زمان مذاکره، حق شرط در زمان تصویب، حق شرط در زمان امضا و حق شرط در زمان پیوستن به معاهدات وجود دارد با این وجود ما در مرحله پیوستن به سی اف تی و پالرمو هستیم و مرحله مذاکره، تصویب و امضا را پشت سر گذاشته ایم بنابراین در مرحله پیوستن تعیین حق شرط برای ایران سختتر است.
بختیاری اظهار کرد: نوع حق شرطی که افای تی اف میپذیرد و دوستان هم به آن اشاره میکنند و با همین استدلال هم با اعضای مجمع صحبت شده، حق شرطهای موردی است در صورتی که حق شرطی که مدنظر ماست و میخواهیم آن را مطرح کنیم یک حق شرط کلی بر روی تفاسیر افای تی اف است و این در حالی است که در تمام بیانیههای مجمع افای تی اف تاکید شده که این مجمع حق شرطهایی که باعث محدود کردن همکاری بین المللی شود را نمیپذیرد. از این رو حق شرطهایی که جمهوری اسلامی گذاشته شده پذیرفتنی نیست و رد میشوند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: استدلالی که برای پیوستن به کنوانسیون سی اف تی و پالرمو وجود دارد این است که ایران از لیست سیاه افای تی اف خارج و گشایشهای مالی به وجود میآید، اما این در حالی است که طبق قوانین مجمع افای تی اف خروج ایران از لیست سیاه نیاز به اجماع حداکثری مجمع دارد از این رو با توجه به عنادی که عربستان، اسرائیل و آمریکا با ما دارند آنها هرگز رای به خارج شدن ایران از لیست سیاه به صورت دائم نمیدهند.
وی با تاکید بر اینکه پیوستن به این کنوانسیونها نه تنها ما را وارد یک پیچ حقوقی تو در تو میکند بلکه مشکلات مالی ما نیز حل نخواهد شد و از طرفی باعث افزایش تحریمها و دسترسی راحتتر به اطلاعات اساسی کشور جهت اعمال تحریمها میشود، افزود: بحث از آنجایی تلختر میشود که ظریف در ۱۵ آبان در جمع نمایندگان مجلس با صراحت گفت: من و رئیس جمهور هیچ تضمینی در رابطه با بهتر شدن وضعیت اقتصادی در صورت پذیرفتن کنوانسیونها نخواهیم داشت.
بختیاری تصریح کرد: با توجه به معایب پذیرش کنوانسیونهای پالرمو و سی اف تی حرف بنده به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که به حرف کارشناسان اعتماد کنند و مصلحت انقلاب، مردم و کشور را در نظر بگیرند و با مصلحت سنجی دقیق از قرار گرفتن جمهوری اسلامی در پیکره استکبار جهانی جلوگیری کند همچنین حرف بنده به دولت، مجلس و مدیران ارشد نظام این است که با توجه به ظرفیتهای داخلی نگاه خود را از وابستگی به اروپا و آمریکا بردارند و به ظرفیتهای داخل اعتماد کنند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: جوانان با راهکارهای علمی و عملی خود میتوانند بدون توجه به اروپا و آمریکا وضعیت اقتصادی و معیشتی کشور را بهبود ببخشند البته اگر نگاه خسته مدیران به آنها میدان بدهد.