به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، دانشگاه علوم پزشکی بجنورد در چند روز گذشته شاهد به وجود آمدن حواشیای برای دانشجویان رشتههای پزشکی، پرستاری، اتاق عمل، مامایی، هوشبری و علوم آزمایشگاهی بود. ماجرا از آن قرار است که طبق دفترچه انتخاب رشته سال ۹۳، دانشجویان با سهمیه بومی جذب دانشگاه میشدند، اما در دفترچه انتخاب رشته هیچ گونه سخنی از داشتن تعهد دانشجویان به وزارت بهداشت به میان نیامده بود. این روند ادامه پیدا میکند و حتی پس از ثبت نام نیز تعهدی از دانشجویان برای خدمت در مناطق محروم اخذ نمیشود.
اما به یکباره و پس از چند سال دانشجویان رشتههای عنوان شده از سمت دانشگاه مجبور میشوند تعهد خدمت در مناطق محروم را امضا کنند؛ در غیر این صورت از ادامه تحصیل باز خواهند ماند و یا دانشگاه مدرک آنها را نمیدهد.
در این خصوص دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: مسئولان دانشگاه بعد از پنج سال به ما اعلام کردهاند که، چون بومی استان هستید باید تعهد ۱۴ ساله خدمت در مناطق محروم بدهید. در سال ۹۳ علت درج نکردن کد رشته مجزا برای غیربومیان را نداشتن خوابگاه و مسائل رفاهی بیان کردهاند و هیچ حرفی از اخذ تعهد خدمت در مناطق محروم نزدند؛ این در حالی است که اگر مشخص بود تعهدی در کار است بسیاری از دانشجویان میتوانستند دانشگاههای بهتری قبول شوند.
وی ادامه داد: در سال ۹۳ فقط یک کد رشته به اسم بومیهای استان خراسان شمالی و بدون شرایط اخذ تعهد برای دانشجویان وجود داشته است، ولی همان زمان برای رشتههای دیگر مانند دندانپزشکی کد رشتهی تعهددار نیز آمده بود. این در حالی است که محل خدمت برای دانشجویان ورودی ۹۴ که از سهمیه استفاده کرده اند، نیز مشخص شده است و حال مسئولان قصد دارند که مناطق محرومتر را به دانشجویان ورودی ۹۳ اختصاص دهند.
از دیوان عدالت اداری پیگیر حل مشکل هستیم
این دانشجو خاطرنشان کرد: در هفته گذشته از طرف دانشگاه برای تعیین محل خدمت دانشجویان جلسهای برگزار شد و در آن جلسه بیان شد که در صورت عدم پذیرش تعهد، از ادامه تحصیلمان ممانعت به عمل میآید و به دانشجویان هیچ مهلتی داده نمیشود.
وی در پایان افزود: ما از دیوان عدالت اداری پیگیر مشکل به وجود آمده هستیم و امیدواریم این موضوع حل شود.
دانشجویان متاهل نیز حق انتخاب ندارند/ ۴ سال قبل به ما گفتند نیازی به تعهد ندارید
یکی دیگر از دانشجویان نیز به خبرنگار ما گفت: خجالت آورترین قسمت ماجرا این است که هیچ حق انتخابی به دانشجویان متاهل داده نمیشود تا بتوانند محل خدمت خود را تعیین کنند؛ حتی حق انتقالی را نیز میخواهند از ما بگیرند. این به آن معنی است که ما باید ۸ سال تمام در یک محل خدمت کنیم. حال افراد متاهلی که همسرشان در محلی دیگر زندگی میکند باید چه اقدامی کنند؟
وی افزود: تقریبا بیشتر ما ۴ سال قبل و زمان ثبت نام راجع به تعهد از مسئولان سئوال کردیم، ولی همین مسئولان گفتند ورودی شما نیازی به تعهد ندارد و حالا زیر حرفشان زده اند با ندادن مدرک تحصیلی قصد دارند ما را تحت فشار بگذارند. جالبتر آن که حتی حاضر نیستند آینده شغلی ما را در همین ۸ سال نیز تضمین کنند.
درصورت پذیرش تعهد نیز حقوقمان نادیده گرفته میشود/ احتمال اخراجمان وجود دارد
یک دانشجوی دختر نیز به ما گفت: با وجود این که ما باید تعهد خدمت حداقل ۸ ساله به وزارت بدهیم، اما در قبال آن هیچ گونه حقی برایمان در نظر گرفته نشده است. اصلا مشخص نیست حقوق ما چقدر خواهد بود؟ ما باید به منطقه محروم برویم و مانند دیگر پرسنل کار کنیم، اما معلوم نیست از نظر حقوقی در چه شرایطی باشیم.
وی افزود: با این شرایط حتی در منطقه محروم نیز میتوانند به راحتی ما را اخراج کنند. دانشگاه حداقل باید تعهد بدهد که ما در این مدت زیر نظر خود دانشگاه فعال خواهیم بود. به نظر میرسد این مدت برای آقایان نیز جزو خدمت سربازی هم محسوب نخواهد شد.