دبیر سی و دومین جشنواره بینالمللی خوارزمی همچنین از راهاندازی سامانه ثبتنام الکترونیکی برای شرکت کنندگان خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی الیاسی، دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی خوارزمی در اختتامیه این جشنواره که هم اکنون در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، گفت: این جشنواره که بنیان آن پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۶ نهاده شد، اکنون به عنوان باسابقهترین جشنواره علمی جمهوری اسلامی ایران، سه دهه افتخارآمیز از برگزاری مستمر و موفقیت آمیز را پشت سر نهاده است.
وی ادامه داد: جشنواره که ضرورت برگزاری، اهمیت و چشم انداز دستاوردهای بلند مدت آن از همان نخستین دوره چنان روشن بود که به سرعت مورد توجه بالاترین مقامات اجرایی کشور و وزارت فرهنگ و آموزش عالی قرار گرفت؛ به گونهای که رسم امضا و اهدای مستقیم لوح تقدیر توسط رئیس جمهور وقت (مقام معظم رهبری) در فرآیند برگزاری آن تثبیت شد.
الیاسی اظهار داشت: این جشنواره وزین طی سی و دو دوره برگزاری از میان ۲۰ هزار طرح تحقیقاتی شرکت کرده در رقابت هزار طرح بنیادی، کاربردی، توسعهای و اختراع و نوآوری را به عنوان برگزیده به جامعه علمی کشور معرفی کرده است که ۷۹ درصد آن طرحهای داخلی و ۲۱ درصد آن از طرحهایی است که توسط دانشمندان خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور ارائه کرده اند.
به گفته وی با توجه به اینکه برای به ثمر رسیدن تعداد زیادی از این طرحها بیش از یک نفر به عنوان مجری یا همکار فعالیت داشته که نامشان در فهرست همکاران هر طرح جای دارد به راحتی میتوان برآورد کرد جامعه برگزیدگان جشنواره خوارزمی اجتماعی چند هزار نفره است. جامعهای با ظرفیت فوق عالی از دانش، پشتکار، تجربه، خلاقیت، مدیریت و خودباوری که موتور محرکه ارزشمندی برای شتاب بخشیدن به پیشرفتهای علمی و فناوری کشور محسوب میشود. جستجو و تورق فهرست بلند برگزیدگان داوران اعضای گروههای تخصصی و ارزیابان طرحهای پژوهشی این جشنواره برای هر صاحب نظر و استاد زمینههای تخصصی، دهها و دهها نام آشنا به چشم میآورد که قضاوت درباره ارزش، کارایی، هدفمندی، تاثیرگذار بودن و پویایی جشنواره بین المللی خوارزمی را آسان مینماید.
جشنواره بین المللی خوارزمی دیگر یک عملکرد سازمانی و یا صرفا یک همایش بین المللی نخواهد بود
الیاسی بیان کرد: بایگانی دبیرخانه جشنواره با تمامی پروندههای شرکت کننده در هر دوره، بایگانی عکس ها، فیلم ها، خبرنامههای دوره ای، ویژه نامههای چند دهه ای، آئین نامههای برگزاری، آئین نامههای اجرایی، مستندات متعدد چاپی و الکترونیکی، گزارشهای خبری نوشتاری و تصویری که پی در پی در این خصوص منتشر شده اند، بانک اطلاعاتی ارزشمندی را در اختیار ما گذاشته است که پایشگری و رصد نمودار توسعه علمی، گرایشهای تحقیقاتی و سعود و سقوط اقبال به زمینههای علمی کشور را در ۴۰ سال گذشته ممکن میسازد که اگر ظرفیتهای قابل بهره برداری حضور بیش از ۲۰۰ دانشمند خارجی و ایرانی مقیم خارج از ۵۰ کشور جهان را نیز به آن اضافه کنیم دیگر جشنواره بین المللی خوارزمی یک عملکرد سازمانی، یک سیاست وزارتخانهای و یا صرفا یک همایش بین المللی نخواهد بود.
وی افزود: جشنواره بین المللی خوارزمی آینه تمام نمایی از پویایی علمی، خودباوری دانش پژوهان و فناوران ایرانی و تلاش مستمر ایران اسلامی در هدایت جوانان و پژوهشگران برای دستیابی به بهترین راههای توسعه پایدار است.
دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی خوارزمی درباره پنج بخش رقابت در جشنواره بین المللی خوارزمی عنوان کرد: طرحهای داخلی، طرحهای خارجی، طرحهای ایرانیان مقیم خارج، طرح برگزیده موفق در تولید ملی (برای طرحهای تجاری شده از میان برگزیدگان دورههای قبل) و برگزیده ویژه (برای تکریم فرهیختگان و دانشمندان ایرانی که با یک عمر تلاش موثر در زمینه علمی خود به آبادانی این مرز و بوم همت گماشته اند).
الیاسی تصریح کرد: در این دوره از جشنواره ۲۷۱ طرح داخلی و ۱۱۱ طرح خارجی از ۴۰ کشور جهان برای حضور در این رقابت ثبت نام کردند. نتیجه فعالیت چند ماهه در ۱۸ گروههای تخصصی، پیشنهاد ۲۷ طرح از سوی گروههای تخصصی به هیئت داوران جشنواره شد.
وی افزود: هیئت داوران که بالاترین رکن علمی و تخصصی جشنواره است، وظیفه بررسی علمی، فنی، ارزشی و رتبه بندی طرحهای پیشنهادی توسط گروههای تخصصی را برعهده دارد. پس از جلسههای متعدد و دفاع گروههای تخصصی از طرحهای پیشنهادی تعداد ۱۰ طرح داخلی و ۶ طرح خارجی از دانشمندان کشورهای انگلستان، سوئیس، یونان، چین و آمریکا به عنوان برگزیده سی و دومین جشنواره بین المللی خوارزمی انتخاب گردید.
راه اندازی سامانه ثبت نام الکترونیکی برای شرکت کنندگان خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور
دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی خوارزمی همچنین از راه اندازی سامانه ثبت نام الکترونیکی برای شرکت کنندگان خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور خبر داد و عنوان کرد: اگرچه سامانه ثبت نام الکترونیکی از سالها پیش برای فارسی زبانان و شرکت کنندگان طرحهای داخلی فعال بوده است، ولی تا پیش از این دوره شرکت کنندگان از خارج از کشور میبایست پرسش نامه مربوط را تکمیل و به دبیرخانه ارسال کنند، سپس پرونده فیزیکی تشکیل و برای ارزیابی به گروههای تخصصی ارسال میشد این تحول به بروزرسانی سامانه به زبان انگلیسی سبب گردید که هر فرد در خارج از کشور پس از اطلاع از فراخوان و ورود به سامانه به راحتی بتواند اطلاعات خود و طرح شرکت کننده را ثبت کند و در ضمن گردش امور برای ارزیابی و داوری نیز به صورت الکترونیکی ادامه یابد.
الیاسی با اشاره به پیاده سازی و تکمیل بانک اطلاعاتی برگزیدگان جشنوارههای بین المللی و جوان خوارزمی اظهار داشت: با اینکه از دوره هفتم به بعد هر سال خبرنامههای جشنواره در همان روز برگزاری مراسم در اختیار حاضرین در مراسم قرار میگیرد و نسخههایی از آن برای کتابخانههای مراکز دانشگاهی و پژوهشی و یا نهادها و سازمانهای مرتبط ارسال میشود و در چند سال گذشته نیز ویژه نامههایی به زبان فارسی و انگلیسی فهرستهایی از برگزیدگان و عناوین طرحهای برگزیده را به صورت چاپی ارائه کردند؛اما همواره جای خالی سامانهای که در لحظه از طریق اینترنت بتوان به آن دسترسی یافت و براساس عنوان طرح، نام برگزیده، کلمات کلیدی، زمینه موضوعی، سال برگزاری، دوره جشنواره و ... به جستجوی اطلاعات پرداخت خالی بود.
وی افزود: خوشبختانه امسال این مهم نیز با تلاش همکاران دبیرخانه و دفتر فناوری اطلاعات به نتیجه رسید و در حال حاضر این سامانه با بیش از ۲۰۰۰ رکورد برای بازیابی اطلاعات به زبان فارسی و انگلیسی آماده بهره برداری است.
طراحی جدید تندیس کهربای خوارزمی
دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی خوارزمی درباره طراحی جدید تندیس کهربای خوارزمی تاکید کرد: با توجه به اینکه سالها از طراحی اولیه تندیس افتخار جشنوارههای جوان و بین المللی خوارزمی میگذرد و نقاط قوت و ضعف آن توسط دست اندکاران و برگزیدگان به دبیرخانه منتقل شده بود، در سال جاری با به کارگیری همان نشانههای اصلی در فرمی شکیل تر، سبکتر و زیباتر طراحی شد و با عنوان کهربای خوارزمی معرفی شد.