محققان نجوم پی بردند که سیارات سرگردان بسیاری در راه شیری وجود دارند که میتوانند برای زمین ایجاد خطر کنند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان دانشگاه لیدن در هلند دریافتهاند که در راه شیری میلیاردها سیاره سرگردان قرار دارد، سیارات سرگردان اجسام آسمانی هستند که دارای جرمی بزرگ و شکل کروی هستند، اما به هیچ ستارهای متصل نیستند. چنین اجسامی آزادانه در فضا پرواز میکنند و ممکن است با سیارات دیگر، از جمله زمین، برخورد کنند.
محققان مدل ریاضی سیستم سیارهای را بررسی کردند که میتوانست در تجمع المعین قرار داشته باشد. خوشه ستارهای که در سحابی اوریون واقع شده است. این شبیه سازی شامل پانصد ستاره مانند خورشید بود، که هر خورشید شامل ۴-۵ تا ۶ سیاره بود، در کل، ۲۵۲۲ سیاره در نظر گرفته شد که جرم آن به طور گستردهای از سه برابر جرم زمین تا ۱۵۰ برابر جرم مشتری بود.
در این شبیه سازی مشخص شد که ۳۵۷ سیاره (۱۶.۵ درصد) سیستم سیارهای خود را طی ۱۱ میلیون سال از زمان شکل گیری خود ترک کردند و شروع به حرکت در فضا کردند. ۲۸۲ سیاره محل قبلی خود را ترک کردند، ۷۵ سیاره با ستاره نزدیک خود برخورد کردند و ۳۴ سیاره با سیارههای دیگر برخورد کردند. اگر نتایج شبیه سازی به کل مسیر شیری برسد، تعداد کل سیارههای سرگردان میتواند به ۱۶.۵ تا ۱۰۰ میلیارد سیاره برسد.