دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران هیچگونه تنگنایی برای افزایش برد موشکهای نظامی نداشته و صرفا براساس دکترین دفاعی خود، ارادهای برای ارتقای برد موشکها ندارد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی صبح امروز در همایش ملی فناوری فضایی و کاربردهای آن که در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، بیان داشت: توسعه برنامه فضایی را برای ارتقای کیفیت زندگی مردم و بالا بردن توان فناورانه کشور با جدیت دنبال خواهیم کرد.
وی افزود: داشتن توانمندی فضایی و بهره برداری از ظرفیتهای ماهوارهای موجب ایجاد جهش در قابلیتهای مدیریتی به منظور مقابله با بلایای طبیعی و جلوگیری از گسترش سطح بیابانها، کاهش سطح جنگلها و مراتع و مواجهه کارشناسی با بحران کاهش بارش برف و باران و خشکتر شدن اقلیم خواهد شد.
دریابان شمخانی گفت: بدون در اختیار داشتن زنجیره فضایی بومی گام برداشتن در مسیر توسعه همه جانبه رویایی دست نیافتنی است.
شمخانی در بخش دیگری از سخنانش با تشریح تاریخچه شکل گیری برنامههای فضایی در کشور گفت: در ایران نیز مانند سایر کشورهایی که به باشگاه فضایی وارد شده اند اولین گامهای مطالعاتی، تحقیقاتی و صنعتی در این حوزه بدلیل سطح بالای دانش و فناوری آن در بخش دفاعی و در دهه ۷۰ آغاز شد.
وزیر اسبق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، شکل گیری سازمان صنایع هوا فضا در اواسط دهه هفتاد در وزارت دفاع راکه بر اساس تدبیر حکیمانه مقام معظم رهبری انجام شد را سرآغاز ایجاد ساختار دانش بنیان، منسجم و مبتنی بر برنامه راهبردی در حوزه دستیابی به ظرفیتهای فضایی عنوان کرد و گفت: دانشمندان جوان و با انگیزه کشور با هم افزایی کم سابقهای که میان ظرفیتهای مختلف در بخشهای دفاعی، دانشگاهی و صنعتی ایجاد شد توانستند از مسیرهای میانبر شگفتیهای بی بدیلی را در ایجاد ظرفیتهای فضایی بومی خلق کنند.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته از سوی دولتهای هفتم تا دوازدهم در زمینه توسعه دانش فضایی در کشور خاطر نشان کرد: در سال ۱۳۸۰ در جلسهای با حضور معاونین و روسای سازمانهای صنعتی وزارت دفاع گزارشی از پیشرفت برنامههای فضایی که کمتر از ۳ سال از شروع آن میگذشت به رییس جمهور وقت ارائه کردیم که تحسین و تعجب وی را بدنبال داشت.
شمخانی گفت: تعجب وی ناشی از مقایسه پیشرفت برنامه فضایی هند که در مدت زمان طولانی و صرف هزینههای گزاف به نتیجه رسید با روند برنامه فضایی ایران بود که موفقیتهای حاصل شده در آن بدون اختصاص بودجه ملی و صرفا با استفاده از منابع داخلی ناشی از صرفه جویی در وزارت دفاع و در مدت زمان کوتاه حاصل شد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی دانش و ظرفیتهای فضایی کشور را مولود انقلاب اسلامی و حاصل شکل گیری روحیه خودباوری در دانشمندان جوان ایرانی عنوان کرد و خاطر نشان کرد: اولین گامها در حوزه بهره گیری از دانش هستهای در کشور هرچند محدود و تحت تسلط بیگانگان، پیش از انقلاب اسلامی برداشته شد لیکن آغاز و پیشرفت برنامههای فضایی در ایران دستاورد خالص جمهوری اسلامی است.
دریابان شمخانی کسب رتبه اول در سرعت رشد علمی و رتبه ۱۶ تولید علم در جهان را حاصل سیاستگذاری درست کشور برای پیشرفت علمی و تامین زیرساختهای لازم در طی چهل سال گذشته دانست و افزود؛ یکی از مزیتهای کم نظیر دانشمندان ایرانی، تلاش صد برابری برای جبران اثرات دشمنیها و تحریمهای علمی علیه ملت ایران است.
وی ظرفیتهای علمی و عملی کشور در حوزه طراحی و ساخت زنجیره فضایی، شامل ماهواره، ماهواره بر و ایستگاههای پرتاب ماهواره و دریافت زمینی را بسیار بیشتر از دستاوردهای به فعلیت رسیده عنوان کرد و افزود: وجود برخی محدودیتهای اعتباری موجب کاهش سرعت پیشرفت فضایی، متناسب با نیازمندیها و توانمندیهای کشور گردیده که به طور قطع برای برون رفت از وضعیت موجود باید چاره اندیشی عاجل بعمل آید.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با مرور واقعیتهای تاریخی مربوط به کشف نفت در ایران و دروغ پردازی کمپانیهای نفتی غربی درمیان مردم در مورد مضرات و خسارتهای نفت به عنوان مایعی سیاه و بدبو افزود:امروز نیز رسانههای وابسته به نظام سلطه با بهره برداری از برخی تنگناهای اقتصادی موجود در جامعه تلاش میکنند هزینههای بسیار اندکی که در بخشهای علمی و تحقیقاتی بویژه در حوزه فضایی کشور انجام میشود و دستاوردهای قابل توجه اقتصادی نیز به همراه دارد را عامل نابسامانی وضعیت معیشتی مردم عنوان کنند.
دریابان شمخانی فضاسازی رسانههای غربی و رژیم صهیونیستی برای مرتبط کردن برنامههای فضایی جمهوری اسلامی به توسعه توانمندیهای موشکی را دادن آدرس غلط برای ایجاد انحراف در افکار عمومی عنوان کرد و افزود: ایران هیچگونه تنگنای علمی و اجرایی برای افزایش برد موشکهای نظامی نداشته و صرفا بر اساس دکترین دفاعی خود درکنار تلاش مستمر برای ارتقاء دقت، ارادهای برای ارتقاء برد موشکها ندارد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به رویکرد تبلیغاتی جدید سران رژیم صهیونیستی که برای قدرت نمایی و منحرف نمودن افکار عمومی از فساد اخلاقی و اقتصادی موجود در هیئت حاکمه این رژیم انجام میشود، اظهار داشت: هیچ رسوائی برای رژیم صهیونیستی که مدعی داشتن قدرت اطلاعاتی برتر است، بالاتر از این نیست که هم زمان با هیاهوهای کودکانه متوجه شود که وزرای کابینه اش به منابع اطلاعاتی تبدیل شده اند و زیر پایش صدها کیلومتر تونل حفر شده و موشکهای نقطه زن در دستان پرتوان رزمندگان مقاومت درغزه و لبنان آماده اند که حماقت احتمالیش را با جهنمی از آتش پاسخ دهند.