کد خبر:۸۳۵۸۶۷
جالب و واقعی؛

از دروغ بارش بادمجان در آسمان زمین تا واقعیت بارش آهن در سیاره جدید

محققان در رصدخانه شیلی با استفاده از تلسکوپ‌های پیشرفته سیاره خارجی بزرگ و بسیار گرمی را دیدند که باران آهنی دارد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان در رصدخانه شیلی با استفاده از تلسکوپ‌های پیشرفته سیاره خارجی بزرگ و بسیار گرمی را دیدند که باران آهنی دارد. این سیاره خارجی ۳۹۰ سال نوری دورتر و به سمت صورت فلکی ماهی است، این سیاره روز‌هایی دارد که دمای سطح آن از ۲۴۰۰ درجه سیلسون بیشتر شده و به اندازه کافی برای تبخیر فلزات گرم است.
 
باد‌های قوی شب‌های این سیاره بخار آهن را خنک می‌کند، بنابراین قطرات آهن متراکم می‌شوند. این اولین نتیجه طیف نگاری با کیفیت ESPRESSO است که توسط IAC درست شده و روی تلسکوپ‌های بسیار بزرگ در شیلی نصب شده است.

بوسیله ESPRESSO اخترفیزیکدانان تغییرات شیمیایی بین روز و شب را در این سیاره شناسایی کردند. این اولین بار است که تغییرات شیمیایی در یک سیاره بزرگ و بسیار گرم مشاهده شده است.

David Ehrenreich محقق دانشگاه جنوا و نویسنده اول این مقاله گفت: «در کمال تعجب ما بخار آهن را سپیده دم مشاهده نمی‌کنیم و تنها توضیحی که در این باره می‌توان داد این است که آهن در بخش تاریک این سیاره با شرایط سخت می‌بارد.»

مشاهدات مقدار زیادی آهن را در روز نشان می‌دهند. روز‌های گرم این سیاره مولکول‌ها را به اتم تبدیل می‌کند و فلزاتی مانند آهن را به بخار تبدیل می‌کند. بخشی از این آهن با توجه به چرخش و باد‌های اتمسفری به بخش تاریک منتقل می‌شوند. آنجا در محیط سردتر بخش تاریک آهن متراکم شده و رسوب می‌کند.

دقیقا مانند ماه دور زمین، این سیاره نیز همانطور که دور ستاره هایش می‌چرخد، همیشه یک طرف آن رو به ستاره هایش است و این باعث اختلاف شدید دمایی در حدود ۱۰۰ درجه سیلسیوس در روز و شب سیاره می‌شود. این گروه تحقیقاتی دریافتند که از این سیاره هزار بار بیشتر از خورشید تشعشعات به زمین می‌رسند.

این سیاره بزرگ و بسیار گرم بهترین آزمایشگاه برای مطالعه آب و هوا‌های سخت است. اگر ما یک سیاره خارجی را هنگام عبور از بین صفحات ستاره هایش مشاهده کنیم می‌توانیم بخشی از اتمسفر آن را با توجه به نور ستاره‌ها مطالعه کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار