
غفلت دولتها و ادوار قوه قضائیه منجر به حادثه سیل شد/ راهاندازی پویش «حمایت دانشگاهیان از سیلزدگان»
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زارعی، رئیس سازمان بسیج اساتید کشور امروز در مراسم راه اندازی پویش ملی حمایت دانشگاهیان ایران از سیل زدگان که در محل این سازمان برگزار شد، گفت: با توجه به وقوع سیل، دانشگاهیان باید در جهت پیش بینی و آینده پژوهی بهتر یک اقدام علمی و جدی انجام دهند.
زارعی با بیان اینکه اساتید دانشگاه ها با سلایق مختلف سیاسی از پویش ملی حمایت دانشگاهیان ایران از سیل زدگان حمایت کرده اند و این جای قدردانی دارد، تصریح کرد: امیدواریم با راه اندازی این پویش بتوانیم یک حرکت فراگیر در سطح دانشگاه های کشور در جهت کمک به سیل زدگان را آغاز کنیم.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با تاکید براینکه غیر از حوادث طبیعی فرهیختگان و اساتید دانشگاه ها می توانند در رابطه با دیگر مسائل نیز با هم گفت و گو کنند، تصریح کرد: به گفته مسئولان امر بارش های 30 ساعته ای که در کشور اتفاق افتاده، باید طی مدت یک سال شاهد این بارش ها بودیم؛ با این وجود می توان گفت زمین، آب و خاک ایران با وقوع این سیل رفتار ناپسند ما با طبیعت را به ما برگرداند.
وی گفت: طبق نتایج مطالعه ای که بسیج اساتید انجام داده، مجموعه ای از علت ها هم چون غفلت دولت ها و قوه قضاییه ادوار و غفلت از آموزش دلایلی بودند که در وقوع حادثه سیل اثر داشتند.
زارعی بیان کرد: فقدان حکمرانی آب، تغییر کاربری زمین، عدم ارتباط بین حکمرانان و کارگزاران با دانشگاه ها و همچنین غفلت از نظام حکمرانی آب و روان آب ها یک نقیصه علمی بوده که منجر به حادثه سیل شدند.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور با تاکید براینکه باید حکمرانان رابطه خود را با دانشگاه ها بیشتر کنند، تصریح کرد: نگهبانی از حقوق عمومی، محیط زیست، آب و خاک باید یک مطالبه عمومی از قوه قضاییه باشد.
وی گفت: سازمان بسیج اساتید در دوره جدید رویکرد تحولی را در پیش گرفته و می خواهد به دولت کمک کند و باری از دوش مردم و کارگزاران بردارد.
زارعی با اشاره به اینکه ناپایداری خاک پیامد تجاوز به عرصه خاک است؛ از این رو نباید این حوزه را مورد غفلت قرار دهیم و نادیده بگیریم، اظهار کرد: اندیشکده مطالعات راهبردی خاک دانشگاه تهران گزارشی در رابطه با پایداری خاک در اسفند ماه سال گذشته آماده کرده که این گزارش را منتشر خواهیم کرد.
رئیس سازمان بسیج اساتید کشور افزود: ظاهرا به خاطر تعطیلی دانشگاه ها در زمان وقوع سیل نسبت آگاهی بین مردم و دانشگاه ها به خوبی برقرار نشده است؛ اگر چه اساتید به لحاظ مالی درگیر این مسئله بوده اند در هر حال پویش ملی حمایت دانشگاهیان ایران از سیل زدگان از دانشگاه های تهران شروع شده و در سطح ملی دنبال خواهد شد؛ با این وجود امیدواریم بتوانیم بخشی از آمال سیل زدگان را جبران کنیم.
زارعی اظهار کرد: دل اساتید در جریان وقوع سیل جریحه دار شده؛ در هر حال معتقدیم که وقوع چنین حوادثی نتیجه فقدان سیاست گذاری های علمی بوده است.
الهه کولایی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران نیز در این نشست ضمن تقدیر از سازمان بسیج اساتید به دلیل راه اندازی پویش ملی حمایت دانشگاهیان ایران از سیل زدگان گفت: امیدواریم که این جمع دانشگاهی بتواند وظیفه خود را در مقابل جامعه انجام دهد.
وی با بیان اینکه سیل اخیر مصیبتی است که مردم دچار آن شده اند و تولید، اشتغال و مایملک خود را از دست داده اند، تصریح کرد: با وقوع این سیل حسی از عید و شادی در ما به وجود نیامد در هر حال این سیل نشانهای از انزوای دانشگاه و دیده نشدن ملاحظات علمی در حوزههای مختلف است.
کولایی با تاکید بر اینکه باید از تجربه و علم دیگران در مهار سودجوها و کسانی که به منافع عمومی و ملی حمله میکنند استفاده شود، تصریح کرد: ما دانشگاهیان خواستار توجه به ملاحظات علمی در اداره و مدیریت کشور و همچنین قانون گذاری هستیم. در هر حال قرار نیست که ما خودمان همه چیز را تجربه کنیم با این وجود باید در بخش قضائی، حقوق ملی و عمومی و رسیدگی به تخلفات از تجربه دیگر ملتها نیز استفاده کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران راه اندازی پویش ملی حمایت دانشگاهیان ایران از سیل زدگان را یک فرصت برای گفتگو و تعامل و دفاع از منافع ملت و کشور در راستای اصلاح روشهای مدیریتی و روشهایی که کشور را به این نقطه رسانده دانست و افزود: غفلتهای رخ داده هزینههای گزافی برای مردم داشته است.
وی بر ضرورت بسیج منابع انسانی و عمومی در راستای کمک رسانی به سیل زدگان تاکید کرد و افزود: باید نهادهای مدنی و احزاب نیروهای خود را بسیج کنند در هر حال سیل در ذات خود رحمت است، ولی ما توان بهره برداری از این نعمت را نداشته ایم. از این رو ضرورت دارد که این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.
کولایی تصریح کرد: با وجود اینکه سیل جنبه فیزیکی دارد، ولی میتواند منافع و امنیت کشور را نیز مورد هدف قرار دهد در هر حال امروز همه عنوانهای نظام با مصیبت دیدگان همراه و همسو هستند و تلاش میکنند تا منافع عمومی به درستی مورد استفاده قرار گیرد. معتقدم این جمع میتواند منابع عمومی را در خدمت منافع عمومی به حرکت درآورد.