آخرین اخبار:
کد خبر:۷۵۸۰۹۴
عاملی:

دانشگاه‌ها با توجه به جهت‌گیری‌های علمی و فناورانه می‌توانند کشور را در شرایط تحریم کمک کنند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه‌ها با توجه به جهت‌گیری‌های علمی و فناورانه می‌توانند کشور را در شرایط تحریم کمک کنند و حتی آن را به پیشرفت برسانند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست اعضای کارگروه‌های تخصصی برنامه ریزی و گسترش آموزش عالی که هم اکنون در دانشگاه تربیت مدرس درحال برگزاری است، گفت: با وجود انکه در شرایط سختی قرار داریم، اما خوشبختانه تاکنون در حوزه علم و فناوری رشد قدرتمندی را داشته‌ایم و امروزه منابع انسانی کشور به قدرتمندترین منبع تبدیل شده است درواقع اگر عقب افتادگی‌هایی وجود دارد در بخش علم و آموزش نیست.

عاملی با بیان اینکه بزرگترین چالش کشور، ضعف اقتصادی است که در صورت اصلاح بسیاری از امور به تناسب اصلاح خواهند شد، ادامه داد: مهمترین چالش علم و فناوری در کشور همین عدم تناسب شغلی فارغ التحصیلان و نیاز‌های اساسی کشور است و متأسفانه در برخی رشته‌ها این عدم تناسب ۷ تا ۷۰ درصد است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: به واسطه حضور فناوری‌های نوین،  ۷۰ درصد شغل‌های موجود در جهان تا سال ۲۰۲۵ از بین می‌روند و این فناوری‌ها جایگزین آن‌ها خواهد شد.  متأسفانه در کشور ما دانشگاه‌ها با همان سنت چندین ساله پیش می‌روند و هنوز برخی رشته‌های مهم نظیر علم عمومی فضای فناوری جدید را نداریم به همین دلیل باید تحول گسترده و کیفی در حوزه علم و فناوری اتفاق افتاد.

وی با تاکید بر اینکه در علم و فناوری و آموزش عالی کشور نیازمند تحول کیفی هستیم، اظهار داشت: براساس آمار‌های اعلام شده میزان ارجاعات کشور ۲.۱۰ درصد و سهم ایران در تولید علم در سطح جهانی برخلاف آمار‌های داخلی ۲.۶ درصد است.

عاملی ادامه داد: جمع‌بندی تحقیقی در شورای عالی انقلاب فرهنگی نشان داد که مؤلفه‌های مهم مرتبط با علم و فناوری شامل توسعه رشته دانشگاهی متناسب با نیاز کشور، اثربخشی مقالات در حل مشکلات و نیاز‌های جامعه، تولید محصولات فناورانه، انتشار تولیدات علمی و مقالات با کیفیت، بسط عدالت آموزشی و توسعه منطقه‌ای، افزایش ثبت اختراعات و ایجاد کسب و کار‌ها از ثروت دانش بنیان است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: علم عنصری فرامکان و فرازمان است ضمن اینکه ما محدودیتی برای کسب علم و تولید علم در جهان نداریم، اما باید برنامه ریزی کنیم که علم برای مردم را نیز تولید کنیم. دانشگاه‌ها با توجه به جهت گیری‌های علمی و فناوری می‌توانند کشور را در سخت‌ترین شرایط تحریم کمک و به پیشرفت همه جانبه برساند به شرطی که باید راهبرد‌های خود را ابتدا مشخص کنیم تا بتوانیم در اهداف تعیین شده دست یابیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به شعار انتخابی برای سال‌های اخیر بیان کرد: ۱۰ سال متوالی است که شعار سال با محوریت اقتصادی انتخاب می‌شود، چون بدون قدرت اقتصادی نمی‌توانیم در دیگر حوزه‌ها به دستاورد برسیم. امروز کشور در شرایطی قرار دارد که اگر بخواهد به نقطه هدف خود دست یابد باید به موضوع قدرت اقتصادی توجه کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار