رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بسیج ملی کنترل فشار خون از ۲۷ اردیبهشت ماه از سوی این دانشگاه آغاز شده و تا ۱۵ تیرماه برای غربالگری جمعیت تحت پوشش ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو صبح امروز جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشست خبری بسیج ملی کنترل فشار خون گفت: اطلاع رسانی برای کمپین کنترل فشار خون از ۲۷ اردیبهشت ماه آغاز به کار کرده و تا ۱۵ تیر ماه ۹۸ پروژه خود را به سرانجام میرساند.
کوهپایه زاده ادامه داد: این پویش که در استان تهران و برای جمعیت ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفری تحت پوشش شکل گرفته است همکاران ما در معاونتهای مختلف در تلاش هستند که در این پروژه شرکت کنند از این رو ستاد اجرایی بسیج ملی فشار خون در دانشگاه ایجاد شده و با هماهنگی رسانهها و بخشهای برون و درون دانشگاه سازماندهی میشود.
وی اظهار داشت: به جز این کمپین کمپینهای دیگری نیز در طول سال پیش بینی شده اند که همه در راستای پیشگیری بیماریها و درمان مشخص آنها است کمپینها فرصتی برای نظام سلامت هستند که تمام دست اندرکاران حوزه سلامت را به دور یکدیگر جمع میکنند. در حقیقت ارزش کار جمعی برای تسلط در یک بیماری یا مدیریت یک عامل خطرساز هم، چون فشار خون بسیار مهم است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه فشار خون به عنوان عامل ایجاد کننده بیماریهایی هم، چون نارساییهای کلیه، چشم، قلب و سکتههای مغزی است گفت: باید به فشار خون توجه کنیم چرا که از این بیماری به عنوان قاتل خاموش یاد میشود و بدون هیچ علامتی زمینه ساز مشکلات بزرگتر میشود.
در ادامه این نشست خبری بابک عشرتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: پویش ملی کنترل فشار خون با دو هدف عمده اطلاع رسانی به جامعه برای فشار خون و پیامدهای آن و غربالگری از گروههای هدف دنبال میشود که البته هدف اول اولویت دارد.
عشرتی ادامه داد: گروههای مد نظر برای غربالگری در این برنامه مردم بالای ۳۰ سال هستند از جمعیت ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را افراد بالای ۳۰ سال تشکیل میدهند از این رو ایده آل ما این است که در این پویش ۵۰ درصد آنها را یعنی حدود یک میلیون و ۴۷۰ هزار نفر غربالگری کنیم.
وی ادامه داد: گروههای دوم زنان باردار هستند که به علت بارداری در معرض ابتلا به انواع بیماریهای فشار خون میباشند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران گروه سوم جامعه هدف را بیماران کلیوی اعلام کرد و اظهار داشت: برای غربالگری جامعه تحت پوشش به جز ایستگاههای دائمی در استان تهران ایستگاههایی را به صورت موقت راه اندازی میکنیم که با توجه به دستورالعملها باید برای خدمت رسانی در این ایستگاهها علاوه بر پرسنل دانشگاه و بیمارستانها حدود ۶۶۰ نفر به کار گرفته شوند.
به گفته وی برای این پویش ۱۱۰ ایستگاه در نقاط مختلف جغرافیایی استان تهران به ویژه مناطق ۲، ۶، ۵، ۹، ۱۸، ۲۱ و ۲۲ راه اندازی میشود.
عشرتی اعلام کرد: زمان اجرای پویش برای بحث اطلاع رسانی از ۲۸ اردیبهشت ماه شروع شده و تا ۱۷ خرداد ادامه دارد. بعد از آن برنامه غربالگری از ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیر ماه ۹۸ پیگیری خواهد شد.
وی درباره نیروهای جذب شده برای ۱۱۰ ایستگاه موقت گفت: تاکنون ۳۵۰ نفر به طور مشخص جذب شده اند که امیدواریم در فرصت باقی مانده تعداد نیروهای مورد نیاز خود را جذب و تامین کنیم.
کوهپایه زاده در ادامه صحبتهای معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره هزینههای صرف شده برای پویش گفت: افرادی که برای غربالگری به ایستگاههای دائم و موقتی ما مراجعه میکنند هیچ هزینهای را پرداخت نمیکنند و این مسئله به صورت کاملا رایگان است هر چند ایستگاههای موقت به هزینه تجهیز و نگه داری نیاز دارند، اما هزینههایی که برای این کار صرف میشود سراسر فایده است چرا که هر چه قدر هزینه برای بحث پیشگیری صرف شود نسبت به هزینههای درمانی و بیمارستانی کمتر خواهد بود و اثرات مثبت آن چندین برابر است.