آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۸۰۸۲
راهبرد ۱۲| نقش‌آفرینی اجتماعی

آرمان معیشت با مطالبه گری مستقیم جنبش دانشجویی محقق می‌شود/ سکوت رسانه‌ای، نتیجه دید امنیتی به موضوعات است

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق ع) گفت: با دید انقلابی آرمان معیشت همان گرفتن حق مظلومان جامعه و حمایت از پابرهنه‌ها است که جریان دانشجویی نیاز دارد با بروزرسانی و مشخص کردن جهت خود به مطالبه گری بپردازد.

آرمان معیشت با مطالبه گری مستقیم جنبش دانشجویی محقق می‌شود/ سکوت رسانه‌ای، نتیجه وجود دید امنیتی نسبت به مسائل اجتماعی است

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ جنبش دانشجویی در گذشته چه عملکردی داشته؟ جنبش دانشجویی در آینده چه عملکردی باید داشته باشد؟ این دو سوال را بارها از خودمان می‌پرسیدیم و به دنبال پاسخی کامل و همه‌جانبه برایشان بودیم. برای رسیدن به پاسخ سوال اول، مجموعه گفتگوهای «خط‌‌ کش» را آغاز کردیم. گفتگوهایی صریح با ادوار جنبش دانشجویی درباره کارنامه عملکرد تشکل‌ها و گروه‌های دانشجویی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب.  سوال دوم اما هنوز پاسخی نداشت. «راهبرد» پاسخ ما به سوال دوم است.  اگر در «خط‌کش» به گذشته نگاه می‌کردیم، در «راهبرد» نیم‌نگاهی به آینده داریم. مسائل کلان کشور را روی میز می‎‌گذاریم و از فعالین جنبش دانشجویی می‌خواهیم درباره‌شان تبادل نظر کنند تا «راهبرد»ی برای کنش‌گری جنبش دانشجویی در آن مساله خاص، پیدا کنیم.

 
برای دوازدهمین نشست راهبرد، سراغ «نقش‌آفرینی اجتماعی دانشجویان» رفتیم. موضوعی که به نظر می‌رسد به اندازه‌ی نقش‌آفرینی سیاسی در تشکل‌های دانشجویی مورد توجه نیست و این کم‌توجهی، ظرفیت‌های فراوانی را از جنبش دانشجویی سلب کرده. پویا سلیمانی مسئول سیاسی بسیج دانشگاه شریف، محمد آبکار مسئول سیاسی بسیج دانشگاه علم و صنعت و سیدمحمدعلی میرناصر، مسئول سیاسی بسیج دانشگاه امام صادق(ع) برای این نشست مهمان ما بودند. 
میر ناصر ضمن تبیین نقش آفرینی اجتماعی دانشجویان گفت: دو طیف را در جامعه دانشجویی می‌بینیم که همزمان یک طیف دغدغه‌ای نسبت به مسائل مردم ندارند و در مقابل یک طیف دیگر در فضای مطالبات و دغدغه‌های مردمی ورود پیدا کرده و همگام با مردم پیش رفته و مطالبات آن‌ها را پیگیری می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیرا با جوانان امید را شاخصه اصلی جوانان دانستند، افزود: در فضای مطالبه گری درست است که حجم مسائل، کار‌ها و سختی‌ها زیاد است؛ اما به همین میزان هم حل آن راحت است و نا امیدی در آن جایی ندارد.

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه از سال ۹۲ کلید واژه آرمان معیشت به ادبیات انقلاب اسلامی اضافه شد، گفت: در نگاه اول شاید مایه سرافرازی نباشد که به معیشت به عنوان یک آرمان نگاه کنیم، اما با دید انقلابی این موضوع همان گرفتن حق مظلومان جامعه و حمایت از پابرهنه‌ها است، که جریان دانشجویی نیاز دارد با بروزرسانی و مشخص کردن جهت خود در این مسائل ورود کرده و به مطالبه گری بپردازد.
 
آرمان معیشت با مطالبه گری مستقیم جنبش دانشجویی محقق می‌شود/ سکوت رسانه‌ای، نتیجه وجود دید امنیتی نسبت به مسائل اجتماعی است


میرناصر تصریح کرد: بعضا شاهدیم که جنبش‌های دانشجویی دچار ضعف در تحلیل می‌شوند. علت این ضعف هم این است که جنبش دانشجویی به صورت مستقیم به مسائل مردم وارد نشده و از نزدیک شاهد مشکلات آن‌ها نبوده است.

وی با بیان اینکه آرمان معیشت با ورود مستقیم جنبش دانشجویی محقق می‌شود، افزود: اصل ورود به مسائل پیرامون آرمان معیشتی یک بحث است، و اینکه چگونه بخواهند مسائل را حل و فصل کنند بحث دیگری است که از طریق تجربه‌های دانشجویی قابل جمع بوده، اما اهمیت ورود دانشجویان به این عرصه را نمی‌توان انکار کرد.

این فعال دانشجویی در توضیح کارکرد‌های جنبش دانشجویی گفت: وظیفه‌ای که جنبش‌های دانشجویی باید به آن پایبند باشند احیای مفاهیم و شعار‌های انقلاب است یعنی دانشجویان باید با دست گذاشتن بر مفاهیم و شعار‌های انقلاب بی پرده مطالبات مردم را پیگیری بکند.

میر ناصر به اهمیت رسانه در رویکرد اجتماعی اشاره کرد و گفت: اتفاقاتی که در مسائلی مانند هفت تپه افتاد یک جنگ قرائت رسانه‌ای از واقعیت است یعنی فتح سنگر به سنگر! با این وجود اگر رسانه رفت و حرف مردم و مشکلات را پوشش داد به وظیفه خود عمل کرده در غیر اینصورت دشمن با بها دادن و جذب معترضین به رویکرد تخرببی خود می‌رسد و از آن‌ها سوء استفاده می‌کند.

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) ضمن اشاره به گلایه‌های رهبر انقلاب از صدا و سیما گفت: یکی از مهمترین مشکلات صدا و سیما عدم ورود به مسائل و مشکلات مردم است که این مسئله دو دلیل هم بیشتر ندارد نخست اینکه صدا وسیما یا مردم را از خودش نمی‌داند و یا آن‌ها را یک تهدید امنیتی می‌داند.

میرناصر با بیان اینکه صدا و سیما به دلیل ترس از امنیتی شدن برخی مسائل نسبت به پوشش رسانه‌ای این اتفاقات رویکرد سکوت و عدم پرداخت را در پیش می‌گیرد، افزود: اگر صدا و سیما در پوشش رسانه‌ای خود به مشکلات و مسائل مردم بپردازد می‌تواند از ایجاد دید امنیتی به یک مسئله اجتماعی جلوگیری کند.

وی بیان کرد: جنبش دانشجویی باید ضعف حضور صدا و سیما در انعکاس مشکلات مردم را با فعالیت رسانه‌ای پوشش دهد و مطالبات به حق مردم را تبیین کند یعنی باید صدای مردم باشد؛ چون داعیه اصلی ما در جمهوری اسلامی حکومت عادلانه است، ولی متاسفانه با ایجاد دید امنیتی، مسائل اجتماعی و ساده مردم دچار یک سکوت رسانه‌ای می‌شود.

آبکار مسئول سیاسی دانشگاه علم و صنعت نیز ضمن اشاره به چگونگی نقش آفرینی اجتماعی دانشجویان گفت: جنبش دانشجویی به عنوان فرزند دغدغه‌مند جامعه همیشه درگیر اتفاقات و مسائل جامعه است. همواره یک دوگانگی در ارتباط با حضور جنبش دانشجویی در مسائل اجتماعی وجود داشته نخست اینکه جنبش داتنشجویی پشت میز نشین بوده و از تهران مسائل را رصد می‌کند و دیگر اینکه جنبش دانشجویی وقتی وارد میدان می‌شود مسائل را پیگیری و حل می‌کندکه به نظر بنده این دو در تقابل هم نیستند بلکه در کنار هم هستند.
آرمان معیشت با مطالبه گری مستقیم جنبش دانشجویی محقق می‌شود/ سکوت رسانه‌ای، نتیجه وجود دید امنیتی نسبت به مسائل اجتماعی است

وی دلبستگی به آرمان‌های انقلاب امام خمینی (ره) را مهمترین دلبستگی جنبش دانشجویی دانست و افزود: طرز تفکری که در چند سال اخیر درباره جنبش دانشجویی به وجود آمده این است که جنبش دانشجویی نباید نسبت به مسائل جامعه منفعل باشد آن هم به خاطر دو ویژگی که در این جنبش وجود دارد: نخست اینکه جنبش دانشجویی به خاطر ارتباطاتی که دارد راحت می‌تواند مسائل و مشکلات را رصد و پیگیری کند و با برقراری این ارتباط مسئولین را به فضای نخبگانی دانشگاه بیاورد. از طرفی هم عدم وابستگی جنبش دانشجویی به احزاب و جناح‌های سیاسی باعث شده تا فعالیت آن‌ها ضریب رسانه‌ای یابد؛ اما متاسفانه افرادی هستند که با هدفی خاص در این زمینه ورود کرده و به اسم جنبش دانشجویی در قالب مطالبه گری مشکلات مردم در راستای اهداف خود فعالیت می‌کنند.

همچنین پویا سلیمانی مسئول واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف گفت: اصلی‌ترین دلیلی که باعث شده جنبش دانشجویی در سال‌های اخیر فعالیت خود را به مسائل اجتماعی و فرهنگی اختصاص دهد این بوده که نوع برخورد دولت‌ها با مشکلات مردم با آرمان‌ها و مفاهیم انقلاب سازگاری نداشته است. با این وجود رسالت جنبش دانشجویی این بوده که نسبت به این مسائل واکنش نشان داده و برای حل مشکلات مردم با استفاده از قالب‌های مختلف اعم از بیانیه، تجمع و حضور میدانی روی مسئولان تاثیر بگذارد.
 
آرمان معیشت با مطالبه گری مستقیم جنبش دانشجویی محقق می‌شود/ سکوت رسانه‌ای، نتیجه وجود دید امنیتی نسبت به مسائل اجتماعی است


وی با بیان اینکه جنبش دانشجویی رسالت خود را رویکرد حل مسئله تعریف کرده، افزود: در سال‌های اخیر اولویت جنبش دانشجویی مسائل اجتماعی بوده به این معنا که درد مردم برای ما اولویت بوده، ولی با رویکرد حل مسئله؛ نه رویکرد نق زدن و چرایی! یعنی اینکه راه برون رفت از مشکلات را بررسی و پیگیری کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار