وزارت علوم با اقدامی عجولانه در بعد از ظهر روز جمعه، خود را در بن بست پایمال کردن حقوق دانشجویان قرار داده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چند روز قبل در دومین دور رأی گیری هفدهمین انتخابات سراسری کشور برگزار شد. در دور اول انتخابات، میلاد مفاخری، دانشجوی بسیجی دانشگاه پیام نور با ۱۴۸ رای به عنوان نفر اول انتخاب شد. محمدعلی کامفیروزی و محمدرضا محمدی هریک با ۱۴۰ رای نیز به دور دوم راه یافتند. انتخابات دور دوم عصر روز دوشنبه ۲۰ خرداد برگزار شد. شمارش اولیهی آرا حاکی از پیروزی کامفیروزی با یک رای اختلاف بود اما بررسی برگههای رای نشان داد یک مدیرمسئول، دو رای به نفع کامفیروزی وارد صندوق کرده. معما از اینجا رنگوبوی دیگری به خود گرفت.
تقلب کم سابقه در چندسال اخیر
طرفداران طلوع آزادی که داعیه دار تقلب در انتخابات 88 بودند ،این بار خود دست به تقلب زده و بزرگترین تخلف و تقلب در تاریخ نشریات دانشجویی کشور را برای وزارت علوم به ارمغان آوردند.
از تخلف آشکارا کامفیروزی و همراهانش در صف رای گیری و تبلیغات غیرقانونی که بگذریم، ماجرای دوبار رای دادن یک نفر به کامفیروزی فضای انتخابات را ملتهب و کار را برای اصلاحطلبان دشوار کرد.
وزارت علوم ، می بایستی بی طرفی خود را اعلام کرده و خارج از این اختلافات قرار می گرفت تا هیئت ناظر بر انتخابات کار خود را به درستی انجام دهد. گفتنی است که برخی شنیده ها حاکی از حمایت آشکارای نماینده وزارت علوم از ائتلاف طلوع آزادی در میان نمایندگان نشریات داشت اما در مورد تخلف نهایی تلاش کرد تا بی طرف بماند. پس از تحصن و اعلام شکایت ائتلاف احیای عدالت_نجات آزادی با اعلام بازرس کمیته ناظر بر نشریات مشخص شد که طبق ماده26 شیوه نامه نشریات هر دوبرگ رای فردی که تقلب کرده در هیئت ناظر بر نشریات باطله اعلام شد و تصمیم گیری نهایی درمورد انتخابات به جلسه روز شنبه 25خرداد در شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم واگذار شد.
اقدام عجیب وزارت علوم در بعد از ظهر روز جمعه!
با گذشت 4 روز از انتخابات، بعد از ظهر روز جمعه وزارت علوم در حالی که هنوز جلسه شورای مرکزی نشریات برگزار نشده و طبق اعلام قبلی هیئت نظارت بر انتخابات دوبرگ رای باطله اعلام شده بود، اطلاعیه ای صادر کرد که طبق آن ماده 26 شیوه نامه نشریات را نادیده گرفت و فقط یکی از آراء را باطل اعلام کرد.
علاوه بر این آیا وزارت علوم که جلسات عادی کمیته ناظر برنشریات را در روزهای اداری گاهی به موقع برگزار نمیکرد و به تعویق می انداخت با تصمیم عجلهای در روز جمعه بعد از ظهر حق دانشجویان را می خواست پایمال کند؟ آن هم در روز غیر کاری و اداری؟ اینگونه اعلامیه زدن وزارت علوم در روز تعطیل پیش از تشکیل جلسه شورای مرکزی موافق کدام قانون نانوشته است؟
نادیده گرفتن پول بیت المال!
رفتارهای اخیر وزارت علوم حاکی از آن است که فشار بر وزارت علوم برای ابطال انتخابات، خصوصا دور دوم آن بسیار زیاد بوده است تا جایی که خروجی آن، اطلاعیه ای ناگهانی در روز جمعه شد. در پی این اطلاعیه برگزاری دوباره دور دوم انتخابات، به منزله نادیده گرفتن بیت المال توسط این وزارتخانه تلقی می شود. مبلغی حدود 200میلیون تومان (معادل مبلغی که در برگزاری انتخابات برگزار شد) هزینه برگزاری دوباره این انتخابات باید بشود، آن هم در شرایطی که کشور در بحران اقتصادی و وضعیت اقتصادی دشواری قرار دارد.
هردوبرگ رای باطل اعلام شده بود!
خبرنگار خبرگزاری دانشجو برای اطمینان از اینکه آیا واقعا بعد از انتخابات دو برگ رای توسط عضو حقوقدان هیئت ناظر بر انتخابات نشریات باطل اعلام شده یا نه، با شقایق سلطانمحمدی بازرس کمیته اجرایی انتخابات در این باره گفتگو کرد.
وی گفت: ما درجلسه کمیته ناظر درباره ماده 26 بحث کردیم و عضو حقوقدان اعلام کرد که باید طبق قانون هر دوبرگ رای ابطال شود.همچنین قرار شد تا تصمیم گیری نهایی درباره وضعیت انتخابات به شورای مرکزی ناظر برنشریات وزارت علوم واگذار شود.
بن بست وزارت علوم
متاسفانه شواهد حاکی از آن است که وزارت علوم با اقدامی عجولانه در بعد از ظهر روز جمعه خود را در بن بست پایمال کردن حقوق دانشجویان قرار داده است. این اقدام عجولانه قبل از تشکیل جلسه شنبه شورای مرکزی کمیته ناظر بر نشریات و ادامه دار کردن روند انتخابات بیش از همه این مرجع بزرگ علمی- دانشگاهی کشور را تحت الشعاع حواشی ادامه دار قرار خواهد داد.